FoodMagazine

  • Sposobów na podawanie kawy jest wiele. Poniżej przedstawiamy kilka z najpopularniejszych rodzajów kawy, różniących się od siebie sposobem zaparzania oraz dodatkami:
    Americano
    Americana to kawa, którą pijemy[…]

  • Opis Kasza gryczana z pieczarkami:
    Kasza gryczana z pieczarkami sprawdzi się idealnie jako danie główne na obiad czy też jako drugie śniadanie do pracy. Jest aromatyczna, delikatna, ale również bez dodatku[…]

  • Opis Hummus z zielonego groszku:
    Hummus z zielonego groszku to pyszna pasta o pięknym zielonym kolorze. Przygotujemy ją bardzo szybki i w prosty sposób.
    Hummus to nic innego jak potrawa, a raczej sos dip lub[…]

  • Opis Stek z kalafiora:
    Stek z kalafiora to pyszny i ciekawy pomysł na to warzywo. Każdy z nas powinien docenić dobroczynne właściwości kalafiora.Ma działanie antynowotworowe, co potwierdzają liczne badania.[…]

  • Opis Zielone smoothie:
    Zielone smoothie, czyli zielone koktajle to prawdziwy hit wśród fanów zdrowego odżywiania. Jest to duża dawka chlorofilu, enzymów, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, jak również[…]

  • Spożycie wina w Polsce rośnie z roku na rok – coraz częściej ten szlachetny trunek towarzyszy nam podczas rodzinnych uroczystości, pijamy go również do posiłku oraz w czasie spotkań ze znajomymi. Mimo rosnącej[…]

  • Opis Marynowana papryka:
    Marynowana papryka to teraz obowiązkowa pozycja na mojej liście przetworów w tym roku. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy[…]

  • Opis Sos cytrynowo-koperkowy:
    Sos cytrynowo-koperkowy to delikatny i aromatyczny sos, który idealnie nadaje się do ryb. Sos można też podać jako dodatek do dań warzywnych, a nawet drobiowych. Pomimo swojego[…]

  • Opis Smoothie z porzeczek:
    Smoothie z porzeczek to gęsty, pyszny i sycący koktajl z dodatkiem czarnych i czerwonych porzeczek. W sam raz na letnie i upalne dni, ale jak również idealna opcja na deser.
    Porzeczka[…]

  • Opis Zupa krem z kurek:
    Zupa krem z kurek to sycąca, pyszna i aromatyczna zupa, która zasmakuje każdemu. Jest sezon na grzyby kurki, więc obowiązkowo trzeba przygotować z nich pyszną zupę.
    Jest delikatna,[…]

  • Opis Sok z malin:
    Sok z malin – sok, który idealnie sprawdzi się na zimowe wieczory, np. jako dodatek do gorącej herbaty, czy jako dodatek do deserów.
    Sok z malin to naturalny sposób na wzmocnienie i[…]

  • Opis Zupa z zielonych warzyw:
    Zupa z zielonych warzyw to idealna wiosenna kompozycja na naszych talerzach. Zupa krem to szybka i zdrowa propozycja na obiad.
    Jak wszystkim wiadomo, zielone warzywa to skarbnica[…]

  • Opis Mus z białej czekolady:
    Mus z białej czekolady to idealny deser dla prawdziwych miłośników czekolady. W tej odsłonie w roli głównej biała czekolada, która zawróci w głowie każdemu.Jak mus, to mus…!
    Deser[…]

  • Opis Jajka faszerowane żółtkiem:
    Jajka faszerowane żółtkiem to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Jednak ja nie tylko przygotowuję je na święta. Bardzo często[…]

  • Opis Guacamole:
    Guacamole to słynny meksykański sos, który wykonuje się na bazie awokado. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę, kolendrę, czosnek i inne przyprawy.[…]

  • Opis Smażone krewetki w cieście:
    Smażone krewetki w cieście to przepyszna przekąska, w której się ostatnio zakochałam. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są[…]

  • Opis Truskawki w czekoladzie :
    Truskawki w czekoladzie to łatwy w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowny i wytworny deser. Jest to również idealny pomysł na oryginalną przystawkę podczas przyjęcia.[…]

  • Opis Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym:
    Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to wyśmienite danie na obiad czy kolację.
    Chciałabym obalić mit na temat kaloryczności ziemniaków. W Polsce bardzo dużo zjada się[…]

  • Opis Bruschetta z pieczarkami i serkiem :
    Bruschetta z pieczarkami i serkiem to wyśmienita opcja na przystawkę. Jest prosta i szybka do wykonania, a jednocześnie niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu[…]

  • Opis Ciasto Millefuille:
    Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką.
    Millefeuille to nic innego jak 3[…]

  • Załaduj więcej