FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Rodzaje kaw 5 lat, 1 miesiąc temu
Sposobów na podawanie kawy jest wiele. Poniżej przedstawiamy kilka z najpopularniejszych rodzajów kawy, różniących się od siebie sposobem zaparzania oraz dodatkami:
Americano
Americana to kawa, którą pijemy[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kasza gryczana z pieczarkami 5 lat, 1 miesiąc temu
Opis Kasza gryczana z pieczarkami:
Kasza gryczana z pieczarkami sprawdzi się idealnie jako danie główne na obiad czy też jako drugie śniadanie do pracy. Jest aromatyczna, delikatna, ale również bez dodatku[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Hummus z zielonego groszku 5 lat, 1 miesiąc temu
Opis Hummus z zielonego groszku:
Hummus z zielonego groszku to pyszna pasta o pięknym zielonym kolorze. Przygotujemy ją bardzo szybki i w prosty sposób.
Hummus to nic innego jak potrawa, a raczej sos dip lub[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Stek z kalafiora 5 lat, 1 miesiąc temu
Opis Stek z kalafiora:
Stek z kalafiora to pyszny i ciekawy pomysł na to warzywo. Każdy z nas powinien docenić dobroczynne właściwości kalafiora.Ma działanie antynowotworowe, co potwierdzają liczne badania.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zielone smoothie 5 lat, 1 miesiąc temu
Opis Zielone smoothie:
Zielone smoothie, czyli zielone koktajle to prawdziwy hit wśród fanów zdrowego odżywiania. Jest to duża dawka chlorofilu, enzymów, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, jak również[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Centrum Wina – największy wybór win z całego świata 5 lat, 2 miesiące temu
Spożycie wina w Polsce rośnie z roku na rok – coraz częściej ten szlachetny trunek towarzyszy nam podczas rodzinnych uroczystości, pijamy go również do posiłku oraz w czasie spotkań ze znajomymi. Mimo rosnącej[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Marynowana papryka 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Marynowana papryka:
Marynowana papryka to teraz obowiązkowa pozycja na mojej liście przetworów w tym roku. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sos cytrynowo-koperkowy 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Sos cytrynowo-koperkowy:
Sos cytrynowo-koperkowy to delikatny i aromatyczny sos, który idealnie nadaje się do ryb. Sos można też podać jako dodatek do dań warzywnych, a nawet drobiowych. Pomimo swojego[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Smoothie z porzeczek 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Smoothie z porzeczek:
Smoothie z porzeczek to gęsty, pyszny i sycący koktajl z dodatkiem czarnych i czerwonych porzeczek. W sam raz na letnie i upalne dni, ale jak również idealna opcja na deser.
Porzeczka[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z kurek 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Zupa krem z kurek:
Zupa krem z kurek to sycąca, pyszna i aromatyczna zupa, która zasmakuje każdemu. Jest sezon na grzyby kurki, więc obowiązkowo trzeba przygotować z nich pyszną zupę.
Jest delikatna,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sok z malin 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Sok z malin:
Sok z malin – sok, który idealnie sprawdzi się na zimowe wieczory, np. jako dodatek do gorącej herbaty, czy jako dodatek do deserów.
Sok z malin to naturalny sposób na wzmocnienie i[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zupa z zielonych warzyw 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Zupa z zielonych warzyw:
Zupa z zielonych warzyw to idealna wiosenna kompozycja na naszych talerzach. Zupa krem to szybka i zdrowa propozycja na obiad.
Jak wszystkim wiadomo, zielone warzywa to skarbnica[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Mus z białej czekolady 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Mus z białej czekolady:
Mus z białej czekolady to idealny deser dla prawdziwych miłośników czekolady. W tej odsłonie w roli głównej biała czekolada, która zawróci w głowie każdemu.Jak mus, to mus…!
Deser[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane żółtkiem 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Jajka faszerowane żółtkiem:
Jajka faszerowane żółtkiem to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Jednak ja nie tylko przygotowuję je na święta. Bardzo często[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Guacamole 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Guacamole:
Guacamole to słynny meksykański sos, który wykonuje się na bazie awokado. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę, kolendrę, czosnek i inne przyprawy.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Smażone krewetki w cieście 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Smażone krewetki w cieście:
Smażone krewetki w cieście to przepyszna przekąska, w której się ostatnio zakochałam. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Truskawki w czekoladzie 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Truskawki w czekoladzie :
Truskawki w czekoladzie to łatwy w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowny i wytworny deser. Jest to również idealny pomysł na oryginalną przystawkę podczas przyjęcia.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym:
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to wyśmienite danie na obiad czy kolację.
Chciałabym obalić mit na temat kaloryczności ziemniaków. W Polsce bardzo dużo zjada się[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Bruschetta z pieczarkami i serkiem 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Bruschetta z pieczarkami i serkiem :
Bruschetta z pieczarkami i serkiem to wyśmienita opcja na przystawkę. Jest prosta i szybka do wykonania, a jednocześnie niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto Millefuille 5 lat, 2 miesiące temu
Opis Ciasto Millefuille:
Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką.
Millefeuille to nic innego jak 3[…] - Załaduj więcej