FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane żółtkiem 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Jajka faszerowane żółtkiem:
Jajka faszerowane żółtkiem to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Jednak ja nie tylko przygotowuję je na święta. Bardzo często[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Guacamole 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Guacamole:
Guacamole to słynny meksykański sos, który wykonuje się na bazie awokado. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę, kolendrę, czosnek i inne przyprawy.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Smażone krewetki w cieście 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Smażone krewetki w cieście:
Smażone krewetki w cieście to przepyszna przekąska, w której się ostatnio zakochałam. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Truskawki w czekoladzie 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Truskawki w czekoladzie :
Truskawki w czekoladzie to łatwy w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowny i wytworny deser. Jest to również idealny pomysł na oryginalną przystawkę podczas przyjęcia.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym:
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to wyśmienite danie na obiad czy kolację.
Chciałabym obalić mit na temat kaloryczności ziemniaków. W Polsce bardzo dużo zjada się[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Bruschetta z pieczarkami i serkiem 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Bruschetta z pieczarkami i serkiem :
Bruschetta z pieczarkami i serkiem to wyśmienita opcja na przystawkę. Jest prosta i szybka do wykonania, a jednocześnie niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto Millefuille 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Ciasto Millefuille:
Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką.
Millefeuille to nic innego jak 3[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Wieprzowina po chińsku 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Wieprzowina po chińsku:
Wieprzowina po chińsku to pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej, które warto przygotować we własnym domu.
Chociaż potrawy chińskie kojarzą nam się najczęściej z takimi[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto bananowe 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Ciasto bananowe:
Ciasto bananowe to idealny deser na upalne dni. Ciasto to jest lekkie, puszyste i orzeźwiające. Ucieszy podniebienia każdego nawet największego smakosza.
Banany to jedne z ulubionych[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami :
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami to idealna propozycja na ciekawe i lekkie danie obiadowe czy też na kolację.
Połączenie szpinaku i suszonych[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto drożdżowe z czereśniami 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Ciasto drożdżowe z czereśniami:
Ciasto drożdżowe z czereśniami to bardzo puszyste i mocno owocowe ciasto. Idealnie nadaje się na letnie, ciepłe dni, kiedy mamy dostęp do różnorodnych świeżych owoców prosto[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Makaron z pomidorkami oliwkami i bazylią 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Makaron z pomidorkami oliwkami i bazylią:
Makaron z pomidorkami oliwkami i bazylią – to idealne danie dla zwolenników włoskich smaków. To tzw. danie jednogarnkowe, które możemy przygotować już w kilka[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Szklanki i kieliszki do drinków – jakie szkło wybrać? 6 lat, 3 miesiące temu
Drinki i koktajle można serwować na wiele sposobów – w szklankach wysokich, niskich, kieliszkach na smukłej nóżce z czaszą o przeróżnych kształtach, wykonanych z grubego bądź delikatnego szkła. Sprawdź, jak[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Syropy owocowe – przyrządzać samodzielnie czy kupować? 6 lat, 3 miesiące temu
Niewątpliwie, syropy owocowe od lat zajmują kluczowe miejsce w wielu domowych spiżarniach. Unoszący się zapach gotowanego wywaru przywołuje beztroskie chwile z dzieciństwa, kiedy to bardzo często wielu z nas[…]
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto kokosowe 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Ciasto kokosowe:
Ciasto kokosowe to smaczny, lekki, wilgotny tort kokosowy. Ciasto to jest bardzo kokosowe, ale nie jest zbyt słodkie.
Uważam, że tort nie jest trudny i jest w miarę szybki do[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Boeuf Stroganow 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Boeuf Stroganow:
Boeuf Stroganow to kombinacja kuchni francuskiej (smażona polędwica z sosem) oraz kuchni rosyjskiej (potrawa podawana z sosem, a nie osobno). Potrawa zawdzięcza swoją nazwę rosyjskiemu[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Makaron z owocami morza 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Makaron z owocami morza :
Przedstawiamy przepis na pyszny makaron z owocami morza. Jest to potrawa podobna do włoskiego spaghetti frutti di mare. Smak małży i krewetek podnosi dodatek białego wina, aromatu[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto orzechowe 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Ciasto orzechowe :
Ciasto orzechowe to rodzaj klasycznej babki tylko, że z dodatkiem orzechów. Babka z mielonymi orzechami włoskimi, posypana cukrem pudrem.
Ostatnio w niedzielę miałam niespodziewanych[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pieczarki nadziewane 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Pieczarki nadziewane:
Pieczarki nadziewane to świetny pomysł na przystawkę lub małe, samodzielne danie. Jeżeli pieczarki przygotowuję jako samodzielne danie, podaję je wtedy z białym pieczywem i zieloną[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki Bolognese 6 lat, 3 miesiące temu
Opis Naleśniki Bolognese:
Naleśniki Bolognese to niebanalny pomysł na pożywny obiad. Danie jest bardzo proste do przygotowania, świetnie wygląda i znakomicie smakuje. Naleśniki Bolognese to świetna propozycja[…] - Załaduj więcej