FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Tradycyjny barszcz 5 lat, 3 miesiące temu
Opis Tradycyjny barszcz:
Tradycyjny barszcz to klasyczna staropolska zupa, która jest uwielbiana przez każdego.
Barszcz jest popularna zupą z wielu krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Chociaż składniki zupy[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pielmieni 5 lat, 3 miesiące temu
Opis Pielmieni:
Pielmieni to słynna potrawa kuchni rosyjskiej czy ukraińskiej, która mocno zadomowiła się również w kuchni polskiej. Jest to rodzaj pierożków z luźnym mięsnym farszem.
Oryginalne pielmieni[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto bananowe z karmelem 5 lat, 3 miesiące temu
Opis Ciasto bananowe z karmelem:
Ciasto bananowe z karmelem w wielu cukierniach potocznie nazywane Banoffee. Nie ma nic lepszego na pochmurne dni niż pyszne ciasto domowej roboty.
Ja polecam Wam przepis ciasta[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pho z kurczakiem 5 lat, 3 miesiące temu
Opis Pho z kurczakiem:
Pho z kurczakiem to słynna wietnamska zupa. Zupa ta jest podobna ale delikatniejsza od słynnej zupy Pho Bo (słynna zupa wietnamska z wołowiną). Nasza wersja z kurczakiem nazywana jest Pho[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Domowy gyros z sosem tzatziki 5 lat, 3 miesiące temu
Opis Domowy gyros z sosem tzatziki:
Domowy gyros z sosem tzatziki to pyszna propozycja na domowy obiad. Kto z nas nie lubi skusić się na jedzenie typu “fast food”. Jednak taki kebab przygotowany w domu jest o[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Krokiety z mięsem 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Krokiety z mięsem:
Krokiety z mięsem – pyszne i treściwe naleśniki. Uwielbiam je przygotowywać jako dodatek do pysznego i doprawionego czerwonego barszczu, wtedy krokiety z mięsem są idealnym dopełnieniem[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone:
Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone – proste danie na słodko, które uwielbiają wszyscy. Są wspaniałe, ponieważ można je podawać z dowolnymi składnikami.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sałatka z jajkiem pomidorkami i rzodkiewką 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Sałatka z jajkiem pomidorkami i rzodkiewką:
Sałatka z jajkiem pomidorkami i rzodkiewką to pyszny i zdrowy pomysł na sałatkę. W okresie letnim, kiedy mamy dostęp do pysznych i świeżych warzyw (najlepiej[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Nadziewana dynia z komosą i grzybami 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Nadziewana dynia z komosą i grzybami:
Nadziewana dynia z komosą i grzybami to zdrowa i fit propozycja na obiad czy kolację. Uwielbiam ją jeść zarówno na słodko, jak i na słono.
Dynia piżmowa ma liczne[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Płatki owsiane z bananem 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Płatki owsiane z bananem:
Płatki owsiane z bananem to zdrowe i pożywne śniadanie. Uwielbiam zaczynać dzień właśnie od owsianki. Rano zazwyczaj nie mam czasu przygotowywać zdrowych i pożywnych śniadań.[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Krupnik 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Krupnik:
Krupnik, tradycyjny na żeberkach wieprzowych, syci aż miło. Nazwa tej zupy pochodzi od słowa krupa, czyli kasza jęczmienna. To właśnie dzięki tej kaszy powstaje nam pyszna zupa.
Krupnik jest łatwą[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Żeberka na grilla 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Żeberka na grilla:
Żeberka na grilla to jedno z najlepszych dań z grilla. Lato i wakacje to idealna pora na grilla. Często wolny czas czy przyjęcia organizujemy w tym czasie w ogrodzie. Nie możemy obejść[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z brokułami 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Naleśniki z brokułami:
Naleśniki z brokułami to wykwintna propozycja podania pysznych naleśników. Jeżeli znudziły Wam się już klasyczne naleśniki na słodko, polecam wypróbować naleśniki w słonej[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym:
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym z dodatkiem cebuli to bez wątpienia najlepsza odmiana wśród śledzi. Nawet jeśli ktoś o kuchni i gotowaniu nie ma zielonego[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Uszka 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Uszka:
Uszka to niewielkie, gotowane w wodzie pierogi, które swoim wyglądem przypominają uszka. Zazwyczaj wypełnione są one farszem, np. mięsnym, grzybowym, serowym czy szpinakowym. Farsz w obecnych[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Gazpacho 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Gazpacho:
Gazpacho to klasyczka hiszpańska zupa, która wywodzi się z Andaluzji. To typowa letnia, zimna zupa, która gasi pragnienie i syci w trakcie upałów. Istnieje wiele odmian tej zupy. Jednak[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Knedle ziemniaczane 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Knedle ziemniaczane:
Knedle ziemniaczane to danie tradycyjne od lat zakorzenione w polskiej kuchni. Knedle to nic innego jak owalne kluski z ziemniaków, mąki i jajek. Gotujemy je w wodzie. Knedle możemy[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Mint Julep 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Mint Julep:
Mint Julep słynny koktajl burbonowy. Jest to flagowy koktajl wyścigów konnych Kentucky Derby. Jest to jeden z najbardziej znanych drinków na świecie. Jednak jak pisze w swojej książce Rob[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto z dyni 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Ciasto z dyni:
Ciasto z dyni to idealne ciasto na jesienne dni. Już niedługo, po wakacjach i ciepłym lecie zacznie się sezon na dynię. Wtedy koniecznie musicie przygotować ciasto z dyni.
Placek dyniowy[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Potrawka z pieczarkami i kurczakiem 5 lat, 4 miesiące temu
Opis Potrawka z pieczarkami i kurczakiem:
Potrawka z pieczarkami i kurczakiem to idealne połączenie smaków na obiad. Mięso z kurczaka i śmietanowy sos to idealne i bardzo dobre połączenie smaków. Jest to proste[…] - Załaduj więcej