Pensamientos en un plato
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Razowe ciasto z jagodami i migdałami 9 lat, 3 miesiące temu
Jest to w miarę zdrowe ciasto z jagodami. Pyszne i lekkie, chociaż z „cięższej” mąki żytniej razowej. Z dodatkiem kefiru i niewielkiej ilości trzcinowego cukru. Robi się je szybko. Na wierzchu jest dużo jagód i[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Risotto z botwinką 9 lat, 3 miesiące temu
Pyszne, kremowe risotto na lato. Z botwinką i małymi buraczkami. Ma ciekawy kolor i cudowny smak. Bardzo polecam!P.S. Zapraszam na mojego świeżutkiego Instagrama: instagram.com/enunplato! :)Risotto z botwinką/około[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Tarta z czarnymi malinami 9 lat, 4 miesiące temu
Tarta z czarnymi malinami/forma prostokątna na tartę 35cm x 11cm/spód:160g kokosowych kruchych ciasteczek3 łyżki wiórków kokosowych1 łyżka otrębów pszennych1 łyżka masłakrem:250g mascarpone100ml śmietanki 30%50g[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Prosta tarta z truskawkami (bez pieczenia) 9 lat, 4 miesiące temu
Jest to naprawdę bardzo prosta i szybka tarta. Robi się ją w 15 minut (+ czas chłodzenia). Tylko kilka składników oraz jeszcze świeże truskawki (mam nadzieję, że to nie ostatnie moje spotkanie z nimi w tym[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Tarta z jagodami, twarogiem i czekoladą 9 lat, 4 miesiące temu
Tarta z jagodami, twarogiem i czekoladą/forma na tartę o średnicy 31 cm/230g ciasta francuskiegomasa serowa:250g twarogu półtłustego2 jajka2 łyżki miodu1/2 łyżeczki cynamonu350g jagód50g gorzkiej czekoladyWylepić[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Maliny i rabarbar pod kruszonką 9 lat, 4 miesiące temu
Maliny i rabarbar. Połączenie nietypowe, przynajmniej dla mnie. Z waniliową kruszonką z otrębami tworzą jednak przepyszną całość. Ten deser smakuje świetnie z lodami. Szczerze go polecam na ten letni czas!Maliny i[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Placki z cukinii i ricotty 9 lat, 4 miesiące temu
Są to bardzo szybkie placuszki. Delikatne i lekkie. Podałam je z jogurtem greckim wymieszanym z czosnkiem. Myślę, że to danie jest świetnym pomysłem na letnią kolację :)Placki z cukinii i ricotty/2 porcje/1[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Makaron z bobem i wędzonym serem 9 lat, 5 miesięcy temu
Makaron z bobem i wędzonym serem/3 porcje/300g ugotowanego i obranego bobu100g wędzonego sera żółtego2 łyżki oliwy z oliwek1 ząbek czosnku1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki czarnego pieprzu1 łyżka suszonej bazylii350g[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Jaglana tarta z cukinią i fetą 9 lat, 5 miesięcy temu
Jaglana tarta z cukinią i fetą/forma o średnicy 31 cm/spód:1 szklanka mąki jaglanej1/2 szklanki mąki żytniej razowej1 jajko90g masła3 łyżki zimnej wody1/3 łyżeczki solifarsz:1 cukinia250g prawdziwej greckiej fety<br[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy torcik z pistacjami i truskawkami (bez pieczenia) 9 lat, 5 miesięcy temu
Czekoladowy torcik z pistacjami i truskawkami (bez pieczenia)/tortownica o średnicy 21 cm/500g mascarpone100g gorzkiej czekoladyfiliżanka kawy espresso2 opakowania biszkoptów do tiramisu250g truskawekgarść pistacji<br[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Dietetyczny sernik z truskawkami i mango 9 lat, 5 miesięcy temu
Jest to przepyszny, w miarę dietetyczny i lekki serniczek. Pieczony w kąpieli wodnej, ale smakuje jak „na zimno”. Słodyczy nadaje mu soczyste mango. Masa serowa to ricotta i twaróg. W spodzie połączyłam ciasteczka[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegetariańskie gołąbki z kaszą jaglaną 9 lat, 5 miesięcy temu
Są to trochę inne gołąbki. Bez mięsa, za to z kaszą jaglaną. Z dodatkiem suszonych pomidorów, pora, pestek słonecznika i mozzarelli. Podane z sosem pomidorowym z bazylią. Myślę, że to świetny pomysł na[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Najprostsza tarta ze szparagami! 9 lat, 6 miesięcy temu
Tarta ze szparagami1/2 pęczka szparagów1 bardzo duży pomidor lub 2 mniejsze1/3 cebuli2 plasterki koziego sera180g ciasta francuskiegoCiasto rozwałkować na kształt prostokąta. Przełożyć na blaszkę. Nakłuć widelcem.[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Razowa tarta z rabarbarem i pestkami słonecznika 9 lat, 6 miesięcy temu
Jest to kolejna prosta i szybka propozycja na ciasto z rabarbarem. Razowy spód, rabarbar i pestki słonecznika to całkiem smaczne połączenie. Zapraszam!Razowa tarta z rabarbarem i pestkami słonecznikaspód:1 i 1/2[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Razowa tarta z rabarbarem i pestkami słonecznika 9 lat, 6 miesięcy temu
Jest to kolejna prosta i szybka propozycja na ciasto z rabarbarem. Razowy spód, rabarbar i pestki słonecznika to całkiem smaczne połączenie. Zapraszam!Razowa tarta z rabarbarem i pestkami słonecznikaspód:1 i 1/2[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Prosty makaron ze szparagami i ricottą 9 lat, 6 miesięcy temu
Jest to bardzo prosty przepis na makaron ze szparagami, ricottą i orzechami piniowymi. Robi się go szybko i bezproblemowo. Szparagi przygotowane na patelni z czosnkiem i cebulką są wyśmienite. Chyba w końcu[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Lekkie jogurtowe ciasto z rabarbarem 9 lat, 6 miesięcy temu
Szaleństwo rabarbarowe w mojej kuchni trwa nadal! Tym razem jest to w miarę dietetyczne jogurtowe ciasto z mąki orkiszowej. Tytułowe warzywo ponownie wymieszałam z konfiturą różaną – to połączenie chyba mi się[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Prosta tarta ze szparagami i pestkami słonecznika 9 lat, 6 miesięcy temu
Jest to najlepsza tarta, jaką w ostatnim czasie jadłam! Proste, ale przepyszne składniki, które razem tworzą cudowną całość. Dobry, francuski ser, pestki słonecznika, szparagi oraz świeża pietruszka – i wiosenna[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Orkiszowe kruche ciasto z rabarbarem i nutą róży 9 lat, 6 miesięcy temu
W końcu doczekałam się mojego ulubionego rabarbaru! Wiosną najchętniej piekłabym ciasta tylko z tym właśnie warzywem. Ma on swój charakterystyczny kwaśny smak, który świetnie łączy się z aromatem róży. W tym[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Tarta z pieczarkami, jarmużem i fetą na razowym cieście 9 lat, 6 miesięcy temu
Tarta może mało wiosenna, jednak na pewno pyszna! Jarmuż i pieczarki to według mnie dość ciekawe połączenie. Do tego prawdziwa, grecka feta i spód z mąki żytniej razowej. To wszystko razem bardzo mi smakowało.Tarta[…]
- Załaduj więcej