CookingTime
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Grochówka 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Grochówka to klasyk polskiej kuchni – zupa, która od wieków rozgrzewa, syci i przywołuje wspomnienia domowych obiadów. Pachnie wędzonką, majerankiem i smażoną cebulką, a jej kremowa, gęsta konsystencja sprawia, że[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Przekąski na Halloween – mumie z parówek 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Flaki z boczniaków na rosole z kurczaka 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Flaki z boczniaków to doskonała alternatywa dla klasycznych flaków wołowych – aromatyczna, sycąca i delikatniejsza w smaku wersja tradycyjnej zupy. Boczniaki, dzięki swojej mięsistej strukturze, świetnie imitują f[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Flaki po włosku – trippa alla romana 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Flaki po włosku, czyli Trippa alla Romana, to jedno z najbardziej znanych dań kuchni rzymskiej. Aromatyczne, sycące i niezwykle bogate w smaku – stanowią esencję włoskiej tradycji, w której proste składnik[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Flaki wołowe – tradycyjna polska zupa 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Flaki wołowe to jedna z najbardziej tradycyjnych polskich zup, znana od pokoleń. Jej bogaty smak, głęboki aromat i charakterystyczne przyprawy sprawiają, że od lat gości na stołach w czasie rodzinnych spotkań[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Babeczki na Halloween – czekoladowe potworki 1 miesiąc, 4 tygodnie temu
Babeczki na Halloween w formie czekoladowych potworków to doskonały sposób na połączenie zabawy z pieczeniem i kreatywne ozdobienie klasycznych, wilgotnych muffinek. W smaku są intensywnie czekoladowe, pachn[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka z pająkiem na Halloween 1 miesiąc, 4 tygodnie temu
Halloween to moment, gdy na stole lądują nie tylko dynie, ale też efektowne przekąski i słodkości, które jednocześnie bawią i lekko straszą. Ciasteczka-pająki to świetny przykład wypieku: banalne w przygotowani[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Jajecznica na maśle 2 miesiące, 1 tydzień temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Zupa dyniowa z grzankami 2 miesiące, 1 tydzień temu
Zupa krem z dyni z grzankami to kwintesencja jesieni – rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru. Ma przyjemnie słodkawy smak, który doskonale komponuje się z przyprawami, tworząc danie idealne na chłodni[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Kurczak po tajsku w sosie pomidorowym 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Tajski kurczak w sosie pomidorowym to ekspresowy pomysł na obiad z nutą Orientu. Soczyste kawałki mięsa duszone są w intensywnym sosie z pomidorów, wzbogaconym sosem sojowym, czosnkiem, kolendrą i ostrym chili.[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Kurczak w sosie słodko kwaśnym 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym to apetyczne danie inspirowane kuchnią azjatycką, które łączy różnorodne smaki i kolory. Delikatne kawałki kurczaka w lekkiej panierce komponują się z chrupiącą papryką, socz[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Keks – ciasto z bakaliami i skórką pomarańczy 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Keks to maślane ciasto z bakaliami, w którym rodzynki, morele, daktyle i figi suszone spotykają się ze skórką pomarańczową. Ten przepis pokazuje, jak zrobić keks o równej strukturze: miękkie masło, dokładne uc[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pieczarkami 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Sałatka z pieczarkami, pieczonymi ziemniakami i serem pleśniowym to doskonały wybór na sycącą, ale delikatną kolację. Wyrazisty smak pieczarek doskonale komponuje się z kremowym serem pleśniowym i chrupiącą[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sałatka z makaronem orzo 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Makaron orzo, przypominający drobne ziarenka ryżu, świetnie współgra z wyrazistymi smakami, takimi jak czarne oliwki, soczyste pomidorki koktajlowe, grillowana papryka i kremowy ser feta. Podsmażona papryka dodaj[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Krokiety z pieczarkami i kapustą to sycące danie z cienkich naleśników, aromatycznego farszu pieczarkowego oraz złocistej panierki. Zrumienione rulony wypełnione kapustą kiszoną i pieczarkami sprawdzają się zaró[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Porzeczkowiec – ciasto z kremem serowym i dżemem porzeczkowym 3 miesiące temu
Porzeczkowiec to warstwowe ciasto porzeczkowe składające się z migdałowego biszkoptu, dżemu z czarnej porzeczki, aksamitnego kremu serowego i lekkiej śmietanki na wierzchu. To prosty porzeczkowiec, który przygotuje[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Szarlotka z bezą 3 miesiące temu
Szarlotka z bezą to warstwowy wypiek z jabłkami: na spodzie kruche ciasto, w środku plasterki jabłek doprawione cynamonem, a na wierzchu miękka, lśniąca pianka bezowa. To wariant, w którym tradycyjny jabłecz[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Babcina szarlotka 3 miesiące temu
Szarlotka babuni to jedno z najbardziej tradycyjnych ciast w polskich domach. Pachnąca jabłkami, cynamonem i wanilią, podawana jeszcze ciepła z kubkiem herbaty albo kawy, budzi wspomnienia dzieciństwa i rodz[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Muffinki ze śliwkami – babeczki z migdałami i karmelową nutą 3 miesiące temu
Śliwki to klasyk późnego lata i jesieni: słodko-kwaskawe, soczyste, świetnie wypadają w drożdżówkach, kruchych tartach i szybkich muffinkach. Muffiny ze śliwkami są wilgotne, pachną migdałami i mają wyraźny, owoc[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka z kawałkami białej czekolady 3 miesiące temu
Czytaj dalej
- Załaduj więcej