CookingTime
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Kurczak w sosie słodko kwaśnym 2 miesiące temu
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym to apetyczne danie inspirowane kuchnią azjatycką, które łączy różnorodne smaki i kolory. Delikatne kawałki kurczaka w lekkiej panierce komponują się z chrupiącą papryką, socz[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Keks – ciasto z bakaliami i skórką pomarańczy 2 miesiące, 1 tydzień temu
Keks to maślane ciasto z bakaliami, w którym rodzynki, morele, daktyle i figi suszone spotykają się ze skórką pomarańczową. Ten przepis pokazuje, jak zrobić keks o równej strukturze: miękkie masło, dokładne uc[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pieczarkami 2 miesiące, 1 tydzień temu
Sałatka z pieczarkami, pieczonymi ziemniakami i serem pleśniowym to doskonały wybór na sycącą, ale delikatną kolację. Wyrazisty smak pieczarek doskonale komponuje się z kremowym serem pleśniowym i chrupiącą[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sałatka z makaronem orzo 2 miesiące, 1 tydzień temu
Makaron orzo, przypominający drobne ziarenka ryżu, świetnie współgra z wyrazistymi smakami, takimi jak czarne oliwki, soczyste pomidorki koktajlowe, grillowana papryka i kremowy ser feta. Podsmażona papryka dodaj[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 2 miesiące, 1 tydzień temu
Krokiety z pieczarkami i kapustą to sycące danie z cienkich naleśników, aromatycznego farszu pieczarkowego oraz złocistej panierki. Zrumienione rulony wypełnione kapustą kiszoną i pieczarkami sprawdzają się zaró[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Porzeczkowiec – ciasto z kremem serowym i dżemem porzeczkowym 2 miesiące, 1 tydzień temu
Porzeczkowiec to warstwowe ciasto porzeczkowe składające się z migdałowego biszkoptu, dżemu z czarnej porzeczki, aksamitnego kremu serowego i lekkiej śmietanki na wierzchu. To prosty porzeczkowiec, który przygotuje[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Szarlotka z bezą 2 miesiące, 1 tydzień temu
Szarlotka z bezą to warstwowy wypiek z jabłkami: na spodzie kruche ciasto, w środku plasterki jabłek doprawione cynamonem, a na wierzchu miękka, lśniąca pianka bezowa. To wariant, w którym tradycyjny jabłecz[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Babcina szarlotka 2 miesiące, 1 tydzień temu
Szarlotka babuni to jedno z najbardziej tradycyjnych ciast w polskich domach. Pachnąca jabłkami, cynamonem i wanilią, podawana jeszcze ciepła z kubkiem herbaty albo kawy, budzi wspomnienia dzieciństwa i rodz[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Muffinki ze śliwkami – babeczki z migdałami i karmelową nutą 2 miesiące, 1 tydzień temu
Śliwki to klasyk późnego lata i jesieni: słodko-kwaskawe, soczyste, świetnie wypadają w drożdżówkach, kruchych tartach i szybkich muffinkach. Muffiny ze śliwkami są wilgotne, pachną migdałami i mają wyraźny, owoc[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka z kawałkami białej czekolady 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno z truskawkami i musem 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Kruche ciasteczka z kawałkami gorzkiej czekolady to wypiek, który nigdy się nie nudzi. Są delikatne, maślane, z wyczuwalną nutą wanilii i przyjemną chrupkością, a jednocześnie przełamane wyrazistym smakiem cze[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Gnocchi z pomidorkami, szpinakiem i mozarellą 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Gnocchi – miękkie, ziemniaczane kluski gnocchi – najlepiej smakują, gdy otula je ciepły sos i rozpuszczony ser. W tym przepisie na gnocchi najpierw pieczemy pomidorki koktajlowe z czosnkiem, by w jednym naczyn[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Spaghetti Bolognese 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Spaghetti bolognese to niezaprzeczalna klasyka włoskiej kuchni, która zdobyła serca smakoszy na całym świecie. Aromatyczny sos mięsno-pomidorowy, przygotowany z warzywami, ziołami i odrobiną cierpliwości, tworzy p[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Rosół z kury – klasyk na rodzinny obiad 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Rosół to bez wątpienia jedna z najbardziej tradycyjnych i najczęściej gotowanych polskich zup. Kojarzy się z domowym ciepłem, rodzinnym obiadem i długimi godzinami spędzonymi w kuchni przez babcie i mamy. To danie[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Babeczki dyniowe z chrupiącym cukrem 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Jesień ma smak dyni – wszechstronnej bohaterki kuchni, która sprawdza się w zupach, daniach wytrawnych i… słodkich wypiekach. Babeczki dyniowe to esencja sezonu: miękkie, wilgotne, pachnące ciepłymi przyprawam[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Sałatka z burakiem i pigwą 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Sałatki na bazie buraków od lat cieszą się popularnością ze względu na ich intensywny kolor, słodkawy smak i właściwości zdrowotne. W tej wyjątkowej kompozycji buraki łączą się z wyrazistą pigwą, chrupiącymi orzec[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Szybki obiad z kiełbasą i pieczarkami 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Czasem potrzeba obiadu „od ręki”. Szybki obiad z kiełbasą i pieczarkami powstaje w jednej patelni, a towarzyszy mu puree ziemniaczane o maślanym aromacie i ogórek kiszony, który przyjemnie równoważy talerz. Pod[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Dżem z mirabelek 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Jak zrobić dżem z mirabelek, żeby był gęsty i aromatyczny bez dodatków żelujących? Dojrzałe śliwki mirabelki wypestkuj, duś z sokiem z cytryny, a cukier dodaj dopiero po wstępnym odparowaniu – owoce szybciej złap[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Bezalkoholowe Mojito 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Mojito bezalkoholowe łączy sok z limonki, świeżą miętę i dobrze schłodzoną wodę gazowaną w lekkim, bąbelkowym napoju o czystym, ziołowym aromacie. Wystarczy odrobina cukru (albo syrop), kilka kostek lodu i delik[…]
- Załaduj więcej