Camilla24

  • 3 białka15 dag cukru30 dag wiórków kokosowych7 dag masła4 łyżki mleka1 łyżka budyniu w proszkuMasło rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać by się nie przypaliło. Dodać cukier i razem połączyć. Nastę[…]

  • 50 dag mąki pszennej5 jajek25 dag cukru4 jabłka220 ml oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody3 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka cynamonucukier puderJajka wbić do misy i ubić z cukrem i cukrem wa[…]

  • ciasto francuskie 500gcukier waniliowy 4 łyżeczkicukier 2 łyżeczkicynamon 2 łyżeczkijabłka 500 gcukier puderJabłka umyć, obrać, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.Cuki[…]

  • zakwas na żurek – 1/2 litrabiała kiełbasa parzona – 4 sztjajka na twardo -6 sztboczek wędzony -10 dagziemniaki – 6 sztolej – 1 łyżkacebula – 2 sztczosnek – 5 ząbkówmajeraneksólpieprzZiemniaki obrać, opłukać,[…]

  • kiełbasa biała parzona – 3 sztjajka na twardo 4 sztzakwas na żur – 2 szklbulion warzywny – 1 litrcebula – 2 sztczosnek – 5 ząbkówolej – 1 łyżkamąka pszenna – 1 łyżeczkamajeranekpieprzsólWywar zagotować,[…]

  • milego dnia => Klik Czytaj dalej

  • jajka – 5 sztmąka pszenna – 2 szklcukier – 1 szklolej -1 szkljabłka – 1 kgkakao – 2 łyżeczkisoda oczyszczona – 1 łyżeczkaproszek do pieczenia – 1 łyżeczkapolewa czekoladowakokosowe wiórkiJajka wbić do miski, do[…]

  • KAPUSTA dostarcza krzem, który zakłóca przyswajanie glinu przez organizm.NASIONA SOI zawierają dużo koenzymu Q10, są też źródłem błonnika, białka i węglowodanów.ZIEMNIAKI tanie źródło koenzymu Q10 i pożywnych węgl[…]

  • Produkty które mogą podwyższać poziom cholesterolu :- margaryny twarde i tłuszcze do smażenia o konsystencji stałej, które zawierają znaczne ilości nasyconych kwasów tłuszczowych oraz form trans kwasów tłuszczowych[…]

  • kawa rozpuszczalna – 2 łyżeczkilody śmietankowe – 2 kulkicukier brązowy – 1 łyżeczka woda zimna – 1/2 szklankikakao – 1 łyżeczkaDo wysokiego naczynia wsypać kawę, zalać mocno schłodzoną wodą, dodać cukier i mikso[…]

  • MOŻEMY MROZIĆ:OWOCE:-maliny-truskawki-jagody-jeżyny-morele-winogrona-figi-wiśnieWARZYWA:-brokuł-brukselka-groszek-grzyby-kapusta-kalafior-kukurydza-rzodkiew-szparagi-seler-ziołaNIE NADAJĄ SIE DO MROŻEN[…]

  • Po bardzo długiej przerwie na dniach wrócę z nowymi wpisamiPozdrawiam Czytaj dalej

  • ciasto francuskie – 1 płatbrzoskwinie z puszkijajkocukier puderPłat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na kwadraty i nacinamy je w czterech miejscach po przekątnych, na[…]

  • MĄKA ORKISZOWA nazywana również prapszenicą. Ma podobne właściwości do pszenicy, dlatego przerabiana jest w taki sam sposób.Do pieczenia najlepiej nadaje sie typ 630.MĄKA PSZENNA PEŁNOZIARNISTA (RAZOWA)zawiera[…]

  • 1 średniej wielkości pomarańcza dostarcza wit C wiecej niż wynosi dzienne zapotrzebowanie dorosłej osoby.Witamina C pomaga wytwarzać kolagen, niezbędny dla zdrowej skóry, odgrywa on ważną rolę w podtrzymaniu sił[…]

  • Camilla24 dodał(a) nowy wpis, Arbuz 5 lat, 1 miesiąc temu

    ARBUZ ma niewiele kalorii – w 100g ok 30 kcal, ale IG ma dość wysokie 75,Jeden kawałek tego owocu zaspokoi połowę naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Idealnie gasi pragnienie. Sok z tego owocu[…]

  • jajka – 4 sztczekolada mleczna – 200 gczekolada gorzka – 100 grodzynki – 200 gmargaryna – 250 gcukier drobny – 200 gmąka pszenna – 170 gproszek do pieczenia – 1 łyżeczkasól – szczyptaPOLEWA:śmietanka -50 mlmleko -[…]

  • CIASTO:mąka pszenna – 50 dagproszek do pieczenia – 2 łyżeczkiżółtka – 5 sztcukier puder – 1/2 szklcukier waniliowy – Czytaj dalej

  • Mąka pszenna -25 dagMąka ziemniaczana – 12 dagKasza manna – 12 dagCukier – 15 dagMargaryna – 10 dagJajka – 2 sztMleko – 1/2 szklProszek do pieczenia – 2 łyżeczkiAromat pomarańczowyRodzynki – 20 dagRum – 2[…]

  • mąka pszenna – 25 dagmargaryna -10 dagcukier puder – 10 dagcukier waniliowyjajka – 2 sztproszek do pieczenia -2 łyżeczkikefir- 125 mlkakao – 1 łyżkatłuszcz do formytarta bułka do formymargarynę utrzeć, dodawać[…]

  • Załaduj więcej