aniaimarcin-gotuja.pl

  • Witamy w Nowym Roku ☺ Od razu zabieramy się za wysoce energetyczny wpis, ponieważ zawitała do nas mroźna zima. Połączenie ziemniaków, cebulki i kiełbasy w zapiekance pomoże naładować akumulatory na ten wymagający[…]

  • Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy chałwę. Na święta postanowiliśmy zrobić wariację dobrze wszystkim znanego sernika z naszym smakołykiem. W taki sposób powstał pyszny sernik. W roli głównej wystąpił jednak nie[…]

  • Kiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami
    ok. 6-7[…]

  • aniaimarcin-gotuja.pl dodał(a) nowy wpis, Bigos 9 lat temu

    Ceremonia przyrządzania bigosu jest niczym angielska tradycja parzenia herbaty. Z tym, że trwa znacznie dłużej Każdy mężczyzna lubi bigos, jest też jeden, który potrafi go fenomenalnie przygotować. W imieniu Taty[…]

  • Delikatne i proste placuszki na śniadanie. Mleko w proszku jak zwykle rozpieszcza swoim niepowtarzalnym smakiem. W połączeniu z jabłkiem tworzy świetną propozycję śniadaniową dla fanów słodkich poranków.
    20 min
    […]

  • Mój mąż zachwycił się widokiem tak przygotowanej tarty. Na szczęście dodał również, że nie tylko ładnie wygląda ale świetnie smakuje ☺ To chyba najlepsza rekomendacja dla dania, jaką mogłam sobie wymarzyć ☺[…]

  • Święta tuż, tuż ☺ Jeżeli jeszcze nie zabraliście się na robienie kolorowych ozdób na choinkę, polecam poniższy przepis na kruche ciasteczka z domieszką przyprawy piernikowej. Przystrojone, będą ozdobą dla Waszej[…]

  • Szybki sposób na przekąskę, która trafi w gusta fanów szpinaku i serów. Sakiewki z ciasta francuskiego uświetnią spotkanie z przyjaciółmi, albo umilą długi zimowy wieczór : )
    1 h
    4
    składniki:

    ciasto[…]

  • Zachwyca swoją intensywną barwą. Nie każdy lubi fasolkę, ale każdy lubi zupę fasolową. Taki mały paradoks Sprawdźcie sami!
    1,5 h
    ok. 4 litrów
    składniki:

    duże udko z kurczaka
    3 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek[…]

  • Pulpeciki z indyka to propozycja dla fanów zdrowej i lekkiej kuchni. Delikatne mięso w postaci malutkich pulpecików, tym razem przyrządziłam na parze. Smakowitym dopełnieniem dania był makaron z pysznym pesto z[…]

  • Jeżeli lubujesz się w kuchni włoskiej, ten przepis powinieneś znać Poniżej najprostszy sposób na przygotowanie pesto z bazylii z dużą ilością parmezanu i oliwy z oliwek. Pyszny dodatek do makaronu i kanapeczek na[…]

  • Przepyszne, słodkie i idealne na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Ciasto to składa się z 4 warstw, w tym z placków miodowych oraz kremu na bazie mascarpone i śmietany kremówki. Aby spody były miękkie należy je[…]

  • Kolejny autorski pomysł Mamy Stasi na sobotni obiad. Naleśnikom, towarzyszy tym razem kasza jęczmiennej, ogórki kiszone i żółty ser. Cała zgraja zapieczona pod jajeczną pierzynką, tworzy oryginalne i smakowite[…]

  • Akt 5 sztuki zatytułowanej „Muffinki”. Nie chcemy, by to zabrzmiało górnolotnie, muffinki to po prostu bardzo wdzięczny obiekt do eksperymentów. Po raz piąty pokażemy Państwu nasz sposób na ich przygotowanie.[…]

  • Oto sposób na atrakcyjne podanie kurczaka, z pieczarkami i duszoną cebulką, zaplecione w warkoczu z ciasta francuskiego. Forma może pomóc przemóc się największemu niejadkowi. U nas podziałało, może i Wam się uda!
    […]

  • Po raz pierwszy zrobiłem to śniadanie mojej przyszłej jeszcze wówczas żonie. Jutro minie siedemnaście miesięcy od naszego ślubu, co po części zawdzięczam, również jemu – jajku w pomidorze. Poznajcie jego historię.
    […]

  • Muffinki to bardzo wdzięczny do przyrządzenia wypiek. Proste w przygotowaniu, jednak potrafią być bardzo efektowne i zostawiają niemałe pole do popisu. Dzisiaj muffinki na bazie cytryny, lekko kwaskowate i pysznie[…]

  • Uwielbiam biały ser w każdej postaci, choć najbardziej podany słodki na ciepło. Jest po prostu pyszny. I właśnie dlatego pierogi leniwe to danie, które mogłabym jeść każdego dnia. Poniżej sprawdzony i klasyczny[…]

  • Zimą hołdujemy tradycji i rozgrzewamy się jedząc zupy. Choć zimy za oknem nie widać, to jednak warto być czujnym i mieć w zanadrzu co nieco. Zapraszamy na pyszną zupę buraczaną
    35 min
    ok. 3,5 l
    składniki:

    4-5[…]

  • Naleśniki są cudownym daniem pod każdą postacią. Na słodko, na słono, jak kto lubi:) Na naszym stole goszczą bardzo często, zarówno w porze śniadaniowej jak i obiadowej. Dzisiaj wersja obiadowa, z dużą ilością[…]

  • Załaduj więcej