Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ciasto styropian z malinami’’ 6 lat, 2 miesiące temu
Ciasto styropian lub inaczej zwane sernikiem bez sera. Idealnie kruche ciasto w połączeniu z lekkim, niemal piankowym wypełnieniem. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w deserach.[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ciasto francuskie z serem pleśniowym i śliwką prażoną z czekoladą’’ 6 lat, 3 miesiące temu
Koszyczki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i wiśniami i prażoną czekoladą to oryginalna przekąska. Proste i efektowne! Koszyczki z ciasta francuskiego z serem, są bardzo łatwe do wykonania. Wystarczy, że w[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Recenzja produktów ze sklepu ,,Bee” 6 lat, 3 miesiące temu
Robicie zakupy w sklepach internetowych? Takie codzienne, spożywcze, ale też chemię i inne przydatne rzeczy? Jakiś czas temu dostałam paczuszkę ze sklepu internetowego Bee.pl i miałam okazję testować produkty,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Borówkowo- czekoladowe batony 6 lat, 4 miesiące temu
Borówka amerykańska to doskonały dodatek do ciast, deserów i koktajli. Zapraszam na pyszne batoniki borówkowo- czekoladowe.
Składniki:
CIASTO: Blaszka 25×30 cm
230 g mąki10 dag masła2[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pasztet z królika’’ 6 lat, 7 miesięcy temu
Święta za pasem! Jesteście pewnie w trakcie przygotowania świątecznego menu A może nie macie pomysłu na to czym zaskoczyć swoich gości? Pasztet z królika z warzywami, delikatny w smaku, wilgotny będzie idealną[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Babka tulipan’’ 6 lat, 7 miesięcy temu
Babka tulipan jest bardzo efektowna, kolorowa i smaczna. Idealna na Święta Wielkanocne
Składniki:
Ciasto:
250 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy6 jajek2 szklanki mąki pszennej2[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Keks z bakaliami z bakaliami’’ 6 lat, 7 miesięcy temu
Zapraszam na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii i kandyzowanych owoców polany białą czekoladą. Ładnie i apetycznie wygląda, wybornie smakuje a do tego pięknie pachnie.
Składniki:
5[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ananasowa chmurka” 6 lat, 8 miesięcy temu
Była malinowa, była jagodowa, gruszkowa teraz pora na ,,ananasową chmurkę’’. Coś pysznego dla miłośników bez i ananasów! Gwarantuję Wam, że Wasi goście będą zachwyceni! Pyszne ciasto ananasowe powstało dzięki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Roladki z indyka pistacją i żurawiną’’ 6 lat, 8 miesięcy temu
Moja propozycja na lekkie danie obiadowe to roladki drobiowe, które w tym wydaniu są bardzo aromatyczne, delikatne i bardzo smaczne, a przy tym proste w przygotowaniu. Słodycz żurawiny i jednocześnie słoność[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Snickers” 6 lat, 8 miesięcy temu
Cisto snickers kremowe, delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z orzeszkami. Bardzo dobre ciasto na specjalne okazje. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio oraz[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pączki dyniowe’’ 6 lat, 9 miesięcy temu
Zapraszam na pyszne pączki z dodatkiem musu z dyni. Miękkie pączusie o ślicznym, pomarańczowym miąższu.
Składniki:
1 kg mąki pszennej
50 g świeżych drożdży
1 szklanka pure z dyni
150 g cukru
500 ml mleka
6[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Orzechowe ciasteczka owsiane z suszonymi owocami’’ 6 lat, 9 miesięcy temu
Pyszne i zdrowe ciasteczka owsiane z suszonymi owocami. Jest to sycąca i energetyczna przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. Sprawdzą się w podróży i jako drugie śniadanie.
Składniki:
80 g płatki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kotlet po hawajsku z ananasem i jarzębiną” 6 lat, 11 miesięcy temu
Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i swoistego smaku jarzębiny daje nam niezwykłe połączenie […]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Oszukane przepiórcze udka” 6 lat, 11 miesięcy temu
Zapraszam na genialną przekąskę: oszukane przepiórcze udka. Zaskocz gości niebanalną przekąską np. w Sylwestrową noc lub podczas rodzinnej imprezy! Możemy podawać je na ciepło i na zimno, bez dodatków bądź z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Domek z piernika’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Domek z piernika to idealny wypiek na Święta Bożego Narodzenia. Posłuży jako piękna dekoracja stołu, którą można później zjeść. Domek złożony jest z ciasta piernikowego, udekorowany lukrem królewskim. To świetny[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Paszteciki z kapustą i grzybami’’ 6 lat, 11 miesięcy temu
Paszteciki wypełnione farszem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów to jedna z wielu świątecznych potraw. Są idealnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Do przygotowania pasztecików wykorzystałam[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,SERNIK Z KULKAMI MAKOWYMI’’ 6 lat, 12 miesięcy temu
Święta tuż tuż, a Ty nadal nie masz pomysłu na to, jakie ciasto upiec? Przedstawiam przepis na niesamowity sernik w nietypowej wersji, który musi zagościć na Twoim stole! .. Pyszny serniczek powstał dzięki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 7 lat temu
Tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Składki:
1 kg mąki
1 jajko
1 łyżeczka soli
1 łyżka miękkiego masła
3 łyżki oleju
2,5[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kostka cappuccino z masą orzechową’’ 7 lat temu
Prawdziwa słodycz, która umili spotkanie przy kawie lub herbacie.Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio oraz Stovit, #HELIO
Biszkopt
3 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Fit batoniki z daktyli i fasoli’’ 7 lat temu
Delikatny fasolowy nugat z mlekiem kokosowym, masłem orzechowym i daktylami. Warstwa z karmelem z daktyli i orzechami laskowymi, oblane mleczną czekoladą. To pełnowartościowy deser, którym można się zajadać bez[…]
- Załaduj więcej