Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Szparagi otulone boczkiem zatopione w serku rikotta’’ 8 lat, 6 miesięcy temu
Jeśli nie jesteście jeszcze fanami szparagów, spróbujcie ich w formie tarty z ciastem filo. Ciasto filo i boczek podkreślają ich kruchość i delikatny smak.
Składniki:1 opakowanie ciasto filo
9 szparagów zielonych[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Krokiety brokułowe’’ 8 lat, 7 miesięcy temu
Krokiety brokułowe to znakomity pomysł na szybki i lekki obiad. Takie krokieciki świetnie sprawdzą się także jako przystawka
Składniki:
25 dkg ugotowanych ziemniaków
Około 30 dkg brokuła
1 jajko
20 dkg[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Koszyczki makaronu szpinakowego’’ 8 lat, 7 miesięcy temu
Koszyczki makaronowe to znakomity pomysł na szybki i lekki obiad. Świetnie sprawdzą się także na każdej imprezie jako przekąska!
Składniki:
ok 200 g makaronu szpinakowego nitki
1 jajko
olej do smarowania[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Truskawkowa Panna Cotta’’ 8 lat, 7 miesięcy temu
Zabieram Was do słonecznej Italii! Przygotuj deser włoski, który pokochał cały świat! Jest to deser na bazie śmietanki, cukru i wanilii. Panna Cotta przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Zapiekanka z zupek chińskich’’ 8 lat, 7 miesięcy temu
Prezentuję Wam dziś smaczny i prosty do przygotowania obiad. Przyrządzony z makaronem z zupek chińskich i drobno pokrojoną piersią z kurczaka, z dodatkiem aromatycznego czosnku. Szybkie w przygotowaniu i naprawdę[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Śnieżne kule zatopione w cieście’’ 8 lat, 7 miesięcy temu
Zapraszam na smaczne ucierane ciasto z niespodzianką w środku! Cały urok ciasta dają kulki serowe z nutą kokosową, które skryły się w trzykolorowym wilgotnym cieście pokryte lekką pierzynką z dodatkiem mascarpone.
[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Mazurek kajmakowy z bakaliami’’ 8 lat, 8 miesięcy temu
Nie byłoby prawdziwej świątecznej atmosfery bez pysznego domowego ciasta, jakim jest wielkanocny mazurek. To szczególna i symboliczna potrawa, której nie może zabraknąć na polskim wielkanocnym stole. Rodzinne[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jajka w cieście chlebowym’’ 8 lat, 8 miesięcy temu
Święta wielkanocne bez jajek? Chyba nikt z nas sobie tego nie może wyobrazić, jednak zamiast klasycznie podanych jaj – zaszalej w tym roku i zaskocz rodzinę czymś, czego dotąd nie robiłaś! Jajka to prawdziwy symbol[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tęczowe jajka wielkanocne” 8 lat, 8 miesięcy temu
Odsłon pisanek i jajek wielkanocnych może być wiele. Nie spodziewałaś się pewnie jednak, że można zrobić pisankę z galaretki? Nie jest to skomplikowane, choć wymaga odrobiny cierpliwości. Dla efektu warto się[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Bakaliowo waniliowy blok z mlekiem w proszku’’ 8 lat, 8 miesięcy temu
Zapraszam na słodki biały blok mleczny z kolorowymi bakaliami. Blok czekoladowy zawsze kojarzył mi się z dzieciństwem, chwilami pełnymi szczęścia i beztroski. Jeśli lubicie obłędnie słodką białą czekoladę z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kruche babeczki z orzechami w karmelu’’ 8 lat, 8 miesięcy temu
Kruche babeczki z cukrem trzcinowym i orzechową masą. Chrupiące połówki włoskich orzechów polane słodką polewą z karmelu rozpływają się w ustach. Takie babeczki to kwintesencja najlepszego smaku słodyczy…
Składniki[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Zielona kostka z rukolą i jagodami’’ 8 lat, 9 miesięcy temu
Ciasta z dodatkiem warzyw stały się ostatnio bardzo popularne. Są o wiele mniej kaloryczne a do tego bardziej wartościowe od tradycyjnych wypieków. Dziś prezentuję smaczne, wilgotne ciasto o wspaniałej zielonej[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Panna Cotta z malinami’’ 8 lat, 9 miesięcy temu
Zabieram Was do słonecznej Italii! Przygotuj deser włoski, który pokochał cały świat! To bardzo prosty do przygotowania deser, który tak naprawdę można wyczarować z niewielkiej liczby składników. Jest to deser na[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kebab w miseczkach z tortilli’’ 8 lat, 9 miesięcy temu
Chcesz w oryginalny sposób przygotować przekąski na przyjęciu, urodzinach lub party? Możesz to zrobić dzięki własnoręcznie przygotowanym miseczkom z ciasta tortilla w których możesz podać kebab. Koniecznie[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Walentynkowe ciasto z sercem’’ 8 lat, 9 miesięcy temu
Walentynki coraz bliżej! Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na to, jak zaskoczyć swoją drugą połówkę zainspiruj się pomysłem na walentynkowe ciasto z zatopionym sercem. Efektownie się prezentuje i jest z pewnością[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Mini deserki Kinder Schoco- Bons’’ 8 lat, 9 miesięcy temu
Czy lubicie czekoladki Kindr Schoco Bons? To mleczno-orzechowe nadzienie z kawałkami orzechów laskowych mmmmm….. Przyznam się, ja ich uwielbiam. Zapraszam do wspólnego przygotowania lekkiego deseru. Jest pyszny,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Różyczki cytrynowo- dyniowe’’ 8 lat, 9 miesięcy temu
Dzisiaj kolejny przepis z dynią w roli głównej. Tym razem w postaci różyczek, które przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel
Składniki na masę:1 szklanka puree z dyni
sok[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,KARNAWAŁOWE KOKARDKI” 8 lat, 10 miesięcy temu
Dziś coś na karnawał kończący się tłustym czwartkiem. Prezentuje przepis na tradycyjne chrupiące faworki z bąbelkami. Piękne, złociste, chrupiące, po prostu przepyszne kokardy. To kolejne z moich ulubionych[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Cykoria otulona szynką parmeńską’’ 8 lat, 10 miesięcy temu
Przenosimy się w podróż do Belgii. Prezentuję dziś smaczne i łatwe do przygotowania danie z cykorii, szynki oraz sera.
Składniki:
• 3 cykorie
• 3 plasterki szynki parmeńskiej lub chłopskiej
• 3 łyżki jogurtu[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Ciasto z melonem’’ 8 lat, 10 miesięcy temu
Ciasto nie tylko na niedzielę. Może być na szczególne okazje takie jak zbliżający się Dzień Babci i Dzień Dziadka. Nie dość, że pięknie wygląda to smak nawet przewyższa jego wygląd. Bardzo polecam!
[…] - Załaduj więcej