Wanilia i Kardamon
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Roladki schabowe nadziewane jarmużem 7 lat, 2 miesiące temu
Jarmuż jest nadal nie doceniany w naszej polskiej kuchni a szkoda, bo to warzywo obfituje w witaminy, błonnik i białko, ale to nie wszystko! Chlubi się właściwościami przeciwzapalnymi a i wyhodować go we własnym[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Roladki schabowe nadziewane jarmużem 7 lat, 2 miesiące temu
Jarmuż jest nadal nie doceniany w naszej polskiej kuchni a szkoda, bo to warzywo obfituje w witaminy, błonnik i białko, ale to nie wszystko! Chlubi się właściwościami przeciwzapalnymi a i wyhodować go we własnym[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Domowy likier krówkowo-kawowy 7 lat, 2 miesiące temu
Genialny babski likier zrobiony domowym sposobem, na bazie kajmaku, rozpuszczalnej kawy, wódki i mleka skondensowanego, nadaje się do wypicia od razu po przygotowaniu, ale najlepszy jest na drugi dzień po solidnym[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Domowy likier krówkowo-kawowy 7 lat, 2 miesiące temu
Genialny babski likier zrobiony domowym sposobem, na bazie kajmaku, rozpuszczalnej kawy, wódki i mleka skondensowanego, nadaje się do wypicia od razu po przygotowaniu, ale najlepszy jest na drugi dzień po solidnym[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Placuszki jogurtowe z jabłkiem 7 lat, 2 miesiące temu
Jesień zbliża się wielkimi krokami, kwitną wrzosy, słoneczko choć niżej świeci to jednak jeszcze ciepło grzeje, przed nami babie lato…mam nadzieję, na długą słoneczną tę porę roku….Choć moje ostatnie przeżycia[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Ciasto Maxi King 7 lat, 2 miesiące temu
Ciasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Ciasto Maxi King 7 lat, 2 miesiące temu
Ciasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Placuszki jogurtowe z jabłkiem 7 lat, 3 miesiące temu
Jesień zbliża się wielkimi krokami, kwitną wrzosy, słoneczko choć niżej świeci to jednak jeszcze ciepło grzeje, przed nami babie lato…mam nadzieję, na długą słoneczną tę porę roku….Choć moje ostatnie przeżycia[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 7 lat, 3 miesiące temu
Warstwowe jesienne ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach, słodka warstwa kremu budyniowego doskonale współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 7 lat, 3 miesiące temu
Warstwowe jesienne ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach, słodka warstwa kremu budyniowego doskonale współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Zimne cannelloni z mozarellą, ricottą, bakaliami i szynką parmeńską 7 lat, 3 miesiące temu
Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu a jedzenie dla Włochów jest bardzo ważne, potrafią godzinami przebywać w kuchni , rozkoszując się każdym daniem i winem. Najlepsze makarony,[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Zimne cannelloni z mozarellą, ricottą, bakaliami i szynką parmeńską 7 lat, 3 miesiące temu
Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu a jedzenie dla Włochów jest bardzo ważne, potrafią godzinami przebywać w kuchni , rozkoszując się każdym daniem i winem. Najlepsze makarony,[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Kotlety ziemniaczane z suszonymi pomidorami 7 lat, 3 miesiące temu
Puszyste i mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem suszonych pomidorów i natki pietruszki, świetna alternatywa na pozbycie się pozostałych z obiadu ziemniaków, są smaczne i mało pracochłonne, świetnie smakują[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Kotlety ziemniaczane z suszonymi pomidorami 7 lat, 3 miesiące temu
Puszyste i mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem suszonych pomidorów i natki pietruszki, świetna alternatywa na pozbycie się pozostałych z obiadu ziemniaków, są smaczne i mało pracochłonne, świetnie smakują[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Kotlet z indyka po zbójnicku 7 lat, 3 miesiące temu
Zwykły kotlet wcale nie musi być nudny, pomysłowa panierka , aromatyczna marynata czy sos sprawiają, że nawet najzwyklejsze mięso nabiera innego smaku , polecam na pyszny codzienny, pożywny obiad.W ten sam sposób[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Kotlet z indyka po zbójnicku 7 lat, 3 miesiące temu
Zwykły kotlet wcale nie musi być nudny, pomysłowa panierka , aromatyczna marynata czy sos sprawiają, że nawet najzwyklejsze mięso nabiera innego smaku , polecam na pyszny codzienny, pożywny obiad.W ten sam sposób[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 7 lat, 3 miesiące temu
Bardzo łatwy do przygotowania z gotowego ciasta francuskiego, strudel z winnymi jabłkami i soczystymi śliwkami o piernikowym aromacie z nutką rumu. To świetny pomysł na słodki poczęstunek dla niespodziewanych[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 7 lat, 3 miesiące temu
Bardzo łatwy do przygotowania z gotowego ciasta francuskiego, strudel z winnymi jabłkami i soczystymi śliwkami o piernikowym aromacie z nutką rumu. To świetny pomysł na słodki poczęstunek dla niespodziewanych[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Sernik ze śliwkami i migdałową kruszonką 7 lat, 3 miesiące temu
Pełnia lata to dobry czas aby cieszyć się najlepszymi w tym czasie owocami. Z pewnością należą do nich soczyste pachnące słońcem moje ulubione śliwki, przygotowuję z nich powidła, sosy, serniki które obowiązkowo[…]
-
Wanilia i Kardamon dodał(a) nowy wpis, Ciasto kruche ze śliwkami, bezą i migdałami 7 lat, 3 miesiące temu
Kruchy migdałowy spód warstwa soczystych lekko kwaśnych śliwek i słodziutka beza, to połączenie smakowe jest tak pyszne że blaszka tego ciasta poszła w pół godziny na letnim rodzinnym spotkaniu. Warte upieczenia !<br[…]
- Załaduj więcej