veggieola
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Polenta z grzybami (bez glutenu, bez laktozy) 8 lat temu
Coś mi się wydaje, że ze wszystkimi moimi wpisami jestem spóźniona. Czy są jeszcze kurki? Sama niestety grzybów nie zbieram, ponieważ się na nich kompletnie nie znam i wolę nie ryzykować. W moim supermarkecie cały[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Zupa z dyni, nowa wersja 8 lat temu
Uwaga, tej zupy lepiej nie jedzcie wieczorem. Chyba, że wybieracie się na nocne patry halloween. Poza tym raczej namawiam do spożycia jej w ciągu dnia, najlepiej do godziny 15.00, ponieważ imbir i kardamon nieźle[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Minimalist Baker, Dana Shultz – recenzja książki, konkurs i cudowny placek z batatów 8 lat temu
Co my tutaj dziś mamy? Nową, wspaniałą książkę znanej autorki jednego z najpopularniejszych amerykańskich blogów o tym samym tytule, co jej książka: © Mariola Streim© Mariola Streim© Mariola Streim© Mariola Streim©[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Gołąbki z kapusty włoskiej z dynią 8 lat, 1 miesiąc temu
Dania z dynią królują na blogach, więc i u mnie nie może ich zabraknąć. Dziś jednak postanowiłam wykorzystać dynię trochę nietypowo, jako dodatek do nadzienia gołąbków. W ten sposób powstało wyjątkowe danie[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Wegańskie brownie z mikrofalówki, najszybsze na świecie 8 lat, 1 miesiąc temu
Szybko, szybko, jeszcze szybciej. Mam wrażenie, że tak właśnie kręci się świat wokół nas. A my? Cóż, każdy ponarzeka i wraca do codziennych spraw, mając nadzieję, że w końcu ze wszystkim zdąży. Dla wszystkich,[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Słodko-wytrawna sałatka z rodzynkami, śliwkami i marchwią 8 lat, 1 miesiąc temu
Czy lubicie bardziej sałatki na słodko czy wytrawnie? Dziś wybór nie jest konieczny. Kiedyś w mojej głowie był jasny podział, warzywa to warzywa, przygotowuje się z nich dania wytrawne, a owoce je się oczywiście na[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Dziś będzie leniwie – wegańskie leniwe pierogi 8 lat, 1 miesiąc temu
U mnie raczej szybko niż leniwie, bo o leniuchowaniu ostatnio nawet mowy nie ma, wręcz przeciwnie. Bardzo możliwe, że niedługo dojdzie mi jeszcze ogromny (cudowny!) projekt, ale nie martwicie się, blog nie jest na[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Oberżyna faszerowana multigrano i pomidorami 8 lat, 1 miesiąc temu
Oberżyna i pomidory to idealne połączenie smakowe, może dlatego, że oba te warzywa należą do tej samej rodziny, czyli do warzyw psiankowatych. Oba składniki oczywiście uwielbiam, ale ze względu na alergię mojego[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Fasola po mojemu i dlaczego warto ją jeść 8 lat, 1 miesiąc temu
Fasola. Jak ja jej kiedyś nie lubiłam. Nawet sobie tego nie wyobrażacie. Wszystko mogło znaleźć się na talerzu oprócz niej. Tymczasem minęło trochę czasu i nagle okazuje się, że mogłabym jeść ją codziennie.[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Polenta z jabłkami cynamonem i kardamonem 8 lat, 2 miesiące temu
Każdy z nas zna te chwile, gdy nagle mamy ochotę na coś słodkiego. Szczególnie jesienią mam wrażenie, że takie chwile zdarzają się coraz częściej, To pewnie zmiana światła i temperatury na zewnątrz powoduje, iż[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Wegańskie ciasteczka i grafika dla Ciebie w prezencie 8 lat, 2 miesiące temu
Moi Drodzy! Jesień trochę nas postraszyła i poszła sobie w las. Słońce świeci cudownie i nagle nabrałam ochoty na rozdawanie podarunków. Dzisiejsze ciastka już prawie wszystkie rozdałam wśród naszych sąsiadów, a[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Słoneczny koktajl z mango i banana 8 lat, 2 miesiące temu
Wszyscy moi znajomi wiedzą, z jakich prezentów cieszę się najbardziej. Kiedy przychodzą do nas w odwiedziny i przynoszą coś kulinarnego, to od razu świecą mi się oczy. Taką radość można mi sprawić naczynkami,[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Acerola – niedoścignione źródło witaminy C 8 lat, 2 miesiące temu
Dziś chciałabym napisać Wam kilka słów o cennej witaminie C i jej niedoścignionym źródle jakim jest acerola. Jak zwykle jednak, podczas zbierania informacji na ten temat zauważyłam, że to temat rzeka. Jest jednak[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Ogłoszenie wyników konkursu 8 lat, 2 miesiące temu
Już za małą chwileczkę dowiecie się, kto z uczestników Czytaj dalej
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Konkurs – ostatnia szansa 8 lat, 2 miesiące temu
Moi Drodzy, czas leci jak szalony i dziś jest już ostatni dzień Czytaj dalej
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Ajvar na zimę 8 lat, 2 miesiące temu
Dziś mam dla Was kolejną propozycję na zimowe zapasy. Już jakiś czas temu był tu © Mariola Streim© Mariola StreimPrzepis ukazał się w czasopiśmie Vege.2 małe bakłażany1 kg czerwonej papryki1 mała puszka przecieru[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Przypomnienie o konkursie 8 lat, 2 miesiące temu
Moi drodzy, jeszcze macie szanse na wygranie atrakcyjnych nagród w urodzinowym konkursie. Po szczegóły zapraszam Czytaj dalej
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Marynowane papryczki faszerowane ziołowym tofu 8 lat, 2 miesiące temu
Po ostatnim © Mariola Streim© Mariola Streim© Mariola Streimmałe kolorowe papryczkitofu naturalneczosnekrozmaryn suszony mielonynieco oliwy z oliweknieco sosu sojowegoświeże gałązki rozmarynuzalewa octowa (1 część[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Lato, lato, już po lecie? 8 lat, 2 miesiące temu
Skądże! Późne lato to istny raj dla roślinożerców. Kolorowe stragany kuszą swoją obfitością, że aż chciałoby się kupić więcej niż da się udźwignąć. Marzy nam się, aby ten czas nigdy się nie kończył, abyśmy przez[…]
-
veggieola dodał(a) nowy wpis, Sałatka z surowych buraczków i marchwi 8 lat, 3 miesiące temu
Chyba urwałam się jak z choinki z tymi surowymi buraczkami. Mam wrażenie, że wszyscy na około o tym wiedzieli, tylko ja jedna taka się uchowałam i od wieków uważałam, że jak buraczki na sałatkę, to tylko gotowane.[…]
- Załaduj więcej