Tradycyjna Kuchnia
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Węgierska zupa rybna 6 lat, 10 miesięcy temu
W moim domu bardzo często króluje ryba w różnych postaciach, wszyscy ją uwielbiamy. Jest zdrowa a zarazem uzupełnia tran w naszym organizmieSkładniki:Ryba karaś lub inna 1 ½ kgSól 2 płaskie łyżkiCukier 1 łyżkaOcet[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Wigilijny karp smażony w miodzie i curry 6 lat, 12 miesięcy temu
6 porcji 540 kcal – cena 1 porcji 3,60Składniki:Dzwonek z karpia 6 szt.Cytryna 2 szt.Cebula biała 1 szt.Miód prawdziwy 100 mlCurry 1 łyżkaCzosnek 2 ząbkiOlejBułka tarta 1 szklankaMąka 2 łyżkijajka 2 szt.sól i[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, 10 rzeczy, których nie wiedziałeś o łososiu 7 lat, 1 miesiąc temu
Łosoś zdecydowanie króluje na polskich stołach, jest jedną z najchętniej kupowanych przez Polaków ryb. Możemy kupić go w różnych postaciach: jako filety, steki, dzwonki czy tuszki. Te z kolei mogą by świeże,[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, FIT leczo drobiowe z rozmarynem 7 lat, 1 miesiąc temu
Zazwyczaj do lecza dodaje się podsmażoną kiełbaskę, jednak ja tym razem zamieniłam ten składnik na nieco lżejszy. Ta wersja zdecydowanie bardziej mi odpowiada, a całość dodatkowo podkreśla aksamitny aromat[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Konfitura paprykowa 7 lat, 1 miesiąc temu
Tak przygotowaną konfiturę dodaję do rozmaitych przystawek. Świetnie komponuje się z serem żółtym i wędliną.Składniki:1 kg oczyszczonej czerwonej papryki½ kg winnych jabłek1 kg cukru2 cytrynyWykonanie:Paprykę,[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sos z cukinii do kanapek do słoików na zimę 7 lat, 1 miesiąc temu
Ten sos, obok słynnego już Składniki:2 kg cukinii½ kg białej cebuliczerwona papryka 5 szt.1 łyżka soliPrzyprawy:1 łyżeczka mielonego pieprzu½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki½ łyżeczki ostrej mielonej papryki1[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka drwala 7 lat, 1 miesiąc temu
Pyszne jednogarnkowe, sycące danie nie tylko dla tytułowych drwali 🙂 Uwielbiam takie kolorowe, jesienne połączenia.Składniki:½ kg ziemniaków25 dag kiełbasy ½ kg kiszonej kapusty1 biała cebula1 jabłkokminek do[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Jak zrobić sushi w tempurze? Podpowiadamy 7 lat, 1 miesiąc temu
Masz ochotę na smaczne sushi w Warszawie, ale nie po drodze Ci do żadnego lokalu? Możesz spróbować samodzielnie przyrządzić ten japoński specjał, np. w tempurze. Poznaj kilka wskazówek, dzięki którym przygotowanie[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Buraczane muffinki z czekoladowym nadzieniem 7 lat, 1 miesiąc temu
Niecodzienna odsłona buraka w formie słodkich muffinek. Składniki:25 dag ugotowanych buraczków ćwikłowych20 dag cukru trzcinowego5 gram kakao17 dag mąki8 gram proszku do pieczenia3 jajka¾ szklanki oleju1 czekolada[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Co zrobić, gdy dopadnie Cię wilczy głód? 7 lat, 2 miesiące temu
Biorąc pod uwagę zasady racjonalnego odżywiania, wilczy głód nie ma racji bytu. Spożywanie regularnych posiłków co 3-4 godziny sprawia, że żołądek nie domaga się kolejnej przekąski, a jednak… Zdarzają się takie[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi… Poznaj rodzaje włoskich makaronów 7 lat, 2 miesiące temu
Mówi się, że włoskich makaronów jest tyle, ile dni w roku. Chociaż jest to sporą przesadą, Włosi faktycznie mają się czym pochwalić. Spaghetti, tagliatelle, penne czy fusilli to zaledwie kilka przykładów. Warto[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, 4 najsmaczniejsze dania kuchni japońskiej 7 lat, 4 miesiące temu
Kuchnia japońska uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Japończycy przez lata kształtowali wyjątkowy smak i oryginalne przepisy, które zdobyły popularność na całym świecie. Przyjrzyjmy się jednym z[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Wiosenne przepisy na kolację 7 lat, 6 miesięcy temu
Uwielbiamy wiosnę i lato za kolorowe, pachnące słońcem nowalijki, chrupiące świeże warzywa i ich bogaty smak. Kuchnia w tych porach roku jest zdecydowanie najsmaczniejsza i najzdrowsza, a przygotowanie potraw to[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Szarlotka bez jabłek z soku jabłkowego 7 lat, 6 miesięcy temu
Czy można zrobić szarlotkę bez jabłek? 🙂 Ja spróbowałam i wyszła wyśmienicie ! Połączenie soku jabłkowego i kremu karpatkowego dało zadziwiający efekt.Składniki na biszkopt:8 jajek¾ szklanki mąki tortowej¾[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Fit zupa krem z nasionami chia, migdałami i wodą kokosową – ViVio inspiruje! 7 lat, 6 miesięcy temu
Zwyczaj przyrządzania zup jest znany od wieków. To szybkie i łatwe w przygotowaniu dania, dzięki którym możemy dostarczyć sobie cennych składników odżywczych ukrytych w warzywach i owocach.Dziś popularne są[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Cukinia zapiekana z orzechami i niedźwiedzim czosnkiem 7 lat, 6 miesięcy temu
Cukinię uwielbiam pod każdą postacią! Dziś na obiad w formie zapiekanej, z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i orzechów!Składniki:2 młode cukinie1 biała cebula5 listków czosnku niedźwiedziego2 jajka2 łyżki bułki[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ziemniaki w pomidorach 7 lat, 6 miesięcy temu
Ziemniaki do obiadu już Ci się znudziły? Nie musi być nudno! Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów- np. z pomidorami.Składniki:12 ziemniaków3 mięsiste pomidory1 biała cebula3 plastry żółtego sera3 łyżki[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Frittata warzywna z czosnkiem niedźwiedzim 7 lat, 6 miesięcy temu
Śniadanie idealne 🙂 Piękne, kolorowe, pożywne i pyszne! Szkoda, że nie mam codziennie czasu takich jeść 🙂 Ale w weekend chętnie kuszę się na takie wymyślne dania, nawet z samego rana !Składniki:5 jajek1 biała[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Kotlety z jajecznicy 7 lat, 6 miesięcy temu
Zapewne niejednokrotnie zdarzyło Ci się, ze została ci jajecznica po śniadaniu? Zimna, niedobra nie nadaję się do ponownego zjedzenia. Sytuacja szczególnie popularna gdy wśród domowników są dzieci 🙂 Ja mam swój[…]
-
Tradycyjna Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Fit roladki z indyka faszerowane porem 7 lat, 6 miesięcy temu
Obiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety 🙂 Składniki:½ kg fileta z indyka1 porsól i pieprz do smakumasło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczkifolia spożywczaWykonanie:Mięso dokładnie oczyścić z[…]
- Załaduj więcej