SzczyptaSmaQ
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Ostrygi à la Rockefeller w Tajlandii 10 lat, 1 miesiąc temu
Ostrygi à la Rockefeller w Tajlandii to nasza ostrygowa wariacja w stylu tajskim :), smakuje równie dobrze co pierwowzór. Ostrygi sparzone w sosie własnym, sos azjatycki z jarmużem i chrupiąca panierka z cytryną i[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Pieczone burgery z dorsza i batatów z pietruszkowym pesto 10 lat, 1 miesiąc temu
Pieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami, jak to lubi. Znakomicie smakują z domowym Czas[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Pesto z natki pietruszki i suszonych pomidorów 10 lat, 1 miesiąc temu
Pesto pietruszkowe samo zdrowie :). Pesto z natki pietruszki można zrobić tylko z oliwą i cytryną, lub z dodatkiem słonecznika, migdałów, innych świeżych ziół. Spróbujcie także z suszonymi pomidorami. W kilka[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Ekspresowa pizza z ziołowym sosem bolońskim i serem feta w 20 minut 10 lat, 1 miesiąc temu
Pizza do przygotowania w ekspresowym tempie, jak tylko posiada się potrzebne składniki :). Zachowajcie przepis, bo może się bardzo przydać, zwłaszcza przy niezapowiedzianych gościach :)Czas przygotowania: 20 minut <br[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Sałatka ziemniaczana z łososiem i sosem pistacjowym 10 lat, 1 miesiąc temu
Fioletowe ziemniaki odkryliśmy osiem lat temu na rynku małego miasteczka w Peru – ojczyźnie ziemniaka. Widok worków napełnionych fioletowymi cudeńkami stojącymi obok worków napełnionych kolorowymi kukurydzami,[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, „POLSKIE MIĘSO – Ambrozja Smaku”, warsztaty kulinerne dla Ambasadorów 10 lat, 1 miesiąc temu
7 października 2015 r. w kompleksie barokowo-klasycystycznym Podczas przemowy powitalnej Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso, przybliżył zgromadzonemu gremium dane na temat produkcji drobiu w Polsce.[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z brokułów w 30 minut 10 lat, 1 miesiąc temu
Kolejna prosta i szybka w przygotowaniu propozycja obiadowa lub na ciepłą kolację, „samo robiąca się” zapiekanka z brokułów.Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki:1 brokuł świeży lub mrożony, 1[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Co jest w tej torebce? Jak powstają produkty suche do gotowania marki Knorr. 10 lat, 1 miesiąc temu
Jak powstają produkty marki Knorr? Na to pytanie starali się odpowiedzieć i zaprezentować na żywo eksperci marki podczas konferencji prasowej zorganizowanej 8 października w Warszawie w restauracji Boathouse.O[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Tarta ze szpiakiem, grzybami i chorizo 10 lat, 1 miesiąc temu
Jesienna tarta ze szpinakiem, grzybami i chorizo, do przygotowania z grzybów leśnych lub przez cały rok z pieczarek lub boczniaków. Na ciepłą kolację lub zimny lunch do pracy, no chyba że należycie do tych[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Pieczony schab z jabłkami 10 lat, 2 miesiące temu
Apetyczne danie, dobre na codzienny obiad i uroczyste przyjęcie. Proste w przygotowaniu nawet dla osób, które omijają kuchnię szerokim łukiem twierdząc, że nawet wodę przypalą :), składniki również ogólnodostępne.<br[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Francuska tarta grzybowa z dwoma serami w 35 minut 10 lat, 2 miesiące temu
Prosta, pyszna i szybka w przygotowaniu tarta francuska z aksamitnym farszem pachnącym grzybami i tymiankiem… czego chcieć więcej :). Kilka składników a efekt znakomity, polecamy na ciepło i zimno, choć najlepiej[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Domowy ocet pomidorowy z macierzanką 10 lat, 2 miesiące temu
Ocet pomidorowy można zrobić niejako przy okazji przygotowywania innych przetworów, gdzie zostają nam „pomidorowe resztki”, jak np. pełne witamin skórki i miąższ przy produkcji Składniki:1000 ml zmiksowanych[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy oraz fotorelacja z dyniowych warsztatów 10 lat, 2 miesiące temu
Na farmie dyni w Powsinie od koniec września odbyły się warsztaty kulinarne w towarzystwie marek TABASCO i Kikkoman. Od ilości dyń można było dostać dyniowego zawrotu głowy, wszystkie takie piękne, każdą chciałoby[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Konkurs z MeryLu handmade 10 lat, 2 miesiące temu
Do wygrania dwie piękne deseczki do krojenia i serwowania jedzenia od Czytaj dalej
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Przepisy kulinarne z dynią 10 lat, 2 miesiące temu
Przepisy z dynią w roli głównej lub jako dodatek. Dynia pieczona, duszona, w zupie i pyszne dyniowe desery… zapraszamy :)Przepisy kulinarne z dynią pobierz tu… Czytaj dalej
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Jabłka prażone z aronią 10 lat, 2 miesiące temu
Jabłka prażone chyba każdy zna, robił… lub przynajmniej jadł w szarlotce, rożkach, ciasteczkach, naleśnikach… innych deserach. Dobrze smakują ale nie najlepiej wyglądają 🙂 Niewielki dodatek aronii odczaruje[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Powidła z głogu z cynamonem 10 lat, 2 miesiące temu
W tym roku do przepisu na pyszne Składniki:2 kg owoców głogu,300 – 600 g brązowego cukru,3 jabłka,1 szklanka wody,sok z jednej cytryny,sok z jednej pomarańczy,2 kawałki po 10 cm kory z cynamonu,4 goździki.<br[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Nalewka z aronii z liśćmi wiśni 10 lat, 2 miesiące temu
Owoce aronii nie cieszą się zbyt dużą popularności ze względu na cierpki i kwaśny smak. Jednak aronię można w prosty sposób „odczarować”. Żeby pozbyć się cierpkości owoce można przemrozić w zamrażarce przez 2 dni,[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Domowy ketchup z pieczoną dynią i suszonymi śliwkami, najlepszy 10 lat, 2 miesiące temu
Domowy ketchup, czy też sos pomidorowy z pieczoną dynią i suszonymi śliwkami, jakby go nie nazywać, jest pyszny :)Na rynku mnóstwo dojrzałych pomidorów i dyni, koniecznie zróbcie ten domowy ketchup! Aromatyczny,[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Powidła śliwkowe z czekoladą do świątecznego piernika i nie tylko 10 lat, 2 miesiące temu
Powidła śliwkowe, niskosłodzone, znakomite do ciast, deserów, kanapek i mięsnych sosów. Powidła śliwkowe to także ważny składnik świątecznego piernika. W wersji podstawowej śliwki smażymy z cukrem, ale wystarczy do[…]
- Załaduj więcej