SzczyptaSmaQ
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Konfitura truskawkowa z kwiatami czarnego bzu 10 lat, 6 miesięcy temu
Kolejna pyszna konfitura truskawkowa, dziś z kwiatami czarnego bzu. Cudownie pachnąca, absolutnie wyjątkowa. Możecie ją przygotować z dodatkiem białych kwiatuszków świeżo zerwanych z krzaczka lub dodać do truskawek[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Ciasto jogurtowe z rabarbarem 10 lat, 6 miesięcy temu
Puszyste ciasto jogurtowe odwrócone z rabarbarem. To idealna propozycja na słoneczny weekend – mało pracy, szybkie pieczenie, proste składniki, lekka konsystencja… i na słońce z kawą lub herbatą :)Czas[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Ciasto jogurtowe z rabarbarem 10 lat, 6 miesięcy temu
Puszyste ciasto jogurtowe odwrócone z rabarbarem. To idealna propozycja na słoneczny weekend – mało pracy, szybkie pieczenie, proste składniki, lekka konsystencja… i na słońce z kawą lub herbatą :)Czas[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Konfitura truskawkowa z bananami i czekoladą 10 lat, 6 miesięcy temu
Dziś chciałabym Wam polecić pyszne konfitury z truskawek i bananów z dodatkiem czekolady lub kakao. Znakomity dodatek do bułeczek śniadaniowych, gofrów, twarożków, jogurtów lub deserów. Po kilku minutach gotowania[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Weekendowe śniadanie. Gofry ziołowe z kwiatami czarnego bzu i owocami 10 lat, 6 miesięcy temu
Moja niezawodna gofrownica Składniki:1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowe jasnej,2 jaja,3/4 szklanki wody gazowanej,1/2 szklanki kwiatów czarnego bzu bez zielonych łodyżek (opcjonalnie),1/4 szklanki drobnego cukru[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Moules mariniere z cydrem green mill 10 lat, 6 miesięcy temu
Znakomita przekąska, lunch lub kolacja, wszystko zależy od wielkości porcji, a smak rewelacyjny więc na małych raczej się nie skończy ;). Cydr z polskich jabłek, małże z Hiszpanii, styl azjatycki, smak rewelacyjny[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Moules mariniere z cydrem green mill 10 lat, 6 miesięcy temu
Znakomita przekąska, lunch lub kolacja, wszystko zależy od wielkości porcji, a smak rewelacyjny więc na małych raczej się nie skończy ;). Cydr z polskich jabłek, małże z Hiszpanii, styl azjatycki, smak rewelacyjny[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Wiosenna sałatka z arbuza i truskawek w stylu azjatyckim 10 lat, 6 miesięcy temu
Kochamy truskawki, są znakomitym dodatkiem do wiosennych sałatek, niskokaloryczne i aromatyczne czego chcieć więcej :)Znakomicie smakują otulone limonkowym winegretem w towarzystwie dietetycznego arbuza, koziego[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Polski szprycer cydrowy z truskawkami 10 lat, 6 miesięcy temu
Słupek rtęci idzie w górę :). Warto przygotować kilka sprawdzonych przepisów na napoje chłodzące. Jednym z nich jest szprycer na bazie Cydru Green Mill z sezonowymi dodatkami. Proponuję cudownie aromatyzujące i[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Weekendowe śniadanie – śródziemnomorska pasta bakłażanowa 10 lat, 6 miesięcy temu
Pasta z pieczonego bakłażana i pieczonego czosnku to nie tylko idealne śniadanie. Bez wątpienia zrobi furorę jako przekąska w tzw. międzyczasie lub podczas przyjęcia. Znakomicie smakuje w słoneczny weekendowy[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Nalewka na kwiatach czarnego bzu 10 lat, 6 miesięcy temu
Wyjątkowa nalewka gotowa już po 2 miesiącach ale im dłużej postoi tym będzie bardziej aromatyczna (jak to nalewka 😉 ).Bursztynowy eliksir o wyjątkowych walorach smakowych, wyjątkowy dodatek do mięs i deserów,[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 10 lat, 6 miesięcy temu
Serniczek…. :)Składniki:1 kg zmielonego twarogu,1/2 szklanki cukru lub ksylitolu,4 jaja,skórka otarta z pomarańczy,sok z ½ cytryny,nasiona z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu wanilii.Spód:100 g kruchych[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Saudações de Lisboa 10 lat, 6 miesięcy temu
Kuchnia Portugalska to niezwykła mieszanka aromatów i smaków w prostych, często jednogarnkowych daniach, co Portugalczycy zawdzięczają między innymi Magellanowi, Vaso da Gama i innym żeglarzom, którzy przywozili[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną 10 lat, 6 miesięcy temu
Słynny placek lotaryński to nic innego jak wytrawna tarta gdzie kruchy spód wypełnia migaine czyli masa śmietanowo-jajeczna i dodatki wg. własnych upodobań. Jakie dodatki? najlepiej te, które najbardziej lubicie[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tuńczyk 10 lat, 6 miesięcy temu
Szybka sałatka z tuńczyka i awokado z pomidorkami koktajlowymi, limonką i świeżą kolendrą. Smaczna przekąska na leniwe popołudnie :)Czas przygotowania: 5 Czytaj dalej
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Lemoniada z kwiatów czarnego bzu 10 lat, 6 miesięcy temu
Kwiaty czarnego bzu mają wyjątkowy zapach i mnóstwo substancji odżywczych. Można je jeść na surowo w sałatkach, aromatyzować nimi napoje i oliwy, sporządzać nalewki, octy, wina, podawać w cieście naleśnikowym i[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Chleb irlandzki na maślance 10 lat, 6 miesięcy temu
Bardzo prosty chleb na maślance inspirowany przepisem Paula Hollywooda. Można go przygotować z mąki pszennej lub pomieszać tak jak w tym przepisie mąkę pszenną, razową i owsianą. Chleb wyrabia się bardzo krótko,[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Chleb irlandzki na maślance 10 lat, 6 miesięcy temu
Bardzo prosty chleb na maślance inspirowany przepisem Paula Hollywooda. Można go przygotować z mąki pszennej lub pomieszać tak jak w tym przepisie mąkę pszenną, razową i owsianą. Chleb wyrabia się bardzo krótko,[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Dżem sosnowy z rabarbarem 10 lat, 6 miesięcy temu
Pyszny i zdrowy dżem pachnący lasem z dużą zawartością pyłku sosnowego. Świetnie łączy się z kwaskowatym rabarbarem. Przygotowuje się go z męskimi kwiatostanami (duże zielono-żółte) i Składniki:600 g rabarbaru,400[…]
-
SzczyptaSmaQ dodał(a) nowy wpis, Dżem sosnowy z rabarbarem 10 lat, 6 miesięcy temu
Pyszny i zdrowy dżem pachnący lasem z dużą zawartością pyłku sosnowego. Świetnie łączy się z kwaskowatym rabarbarem. Przygotowuje się go z męskimi kwiatostanami (duże zielono-żółte) i Składniki:600 g rabarbaru,400[…]
- Załaduj więcej