rzelkazag

  • Zakupy przez internet są modne już od dawna. Nie dość, że nie raz jest dużo taniej, to jeszcze dowiozą Ci wszystko na miejsce. No żyć nie umierać :)Jednak jeśli chodzi o zakupy spożywcze, to ja osobiście jestem[…]

  • Sami przyznajcie, że takie słodkie baranki będą kapitalną ozdobą wielkanocnego stołu 🙂 A ile radości będą miały dzieci, jeśli to z nimi zechcecie je przygotować…Troszkę zabawy nikomu nie zaszkodzi w tym[…]

  • Tym właśnie 300 wpisem na bloga rozpoczynamy sezon na świąteczne „co nie co”.Wiele tego nie ma, bo nie mam w zwyczaju przygotowywać przed świętami ton jedzenia, więc musicie przejrzeć wpisy z roku ubiegłego 🙂 Na[…]

  • Nie wiem czy wiecie, ale niewykorzystane białka kurzych jajek spokojnie możemy mrozić. Sama o tym fakcie dowiedziałam się jakiś rok temu czytając forum Przyślij Przepis. Zawsze kombinowałam, by od razu z nich coś[…]

  • Naszło mnie ostatnio na przygotowanie domowego fastfooda. Postanowiłam go jednak lekko zmienić i zrobić w wersji wegetariańskiej- z kotletami sojowymi, które znakomicie imitowały -wydawać by się mogło-[…]

  • Naszło mnie w ostatni weekend na jakiś fajny deserek ;)Przeszukałam szafki, wyciągnęłam półprodukty, które już były otwarte i stwierdziłam, że coś się z tego na pewno przygotuje. Nie myślcie sobie, że skoro[…]

  • Pogoda za oknem nijaka, wczoraj cały dzień deszcz padał aż się człowiekowi nic robić nie chciało… By troszkę sobie i Wam również rozchmurzyć ten ponury czas, częstuję Was rogalikami z czekoladą. Mam nadzieję, że[…]

  • W końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama nigdy go nie przygotowywałam. Zawsze robi to Mama 🙂 Dlatego nie ma zdjęć z[…]

  • W końcu udało się powrócić do świata „żywych”. Wczoraj odebrałam komputer, ale przyznaję bez bicia, że z nowym windowsem będę się dopiero musieć zaprzyjaźnić, bo póki co mi z nim nie po drodze :)Udało mi się jednak[…]

  • Po świętach- jak już pisałam- zostało mi do dodania kilka przepisów na ciasta, które piekła Mama 😉
    Ten torcik jest jednym z nich, a posmakuje na pewno każdemu, kto w ciastach lubi serową wkładkę. Do tego delika[…]

  • Oj nie znam nikogo, kto powiedziałby z ręką na sercu, że nie lubi uszek z barszczem. Można je co prawda lubić mniej, ale że wcale? Nie mieści się to w głowie 🙂 Ja je wprost uwielbiam i mogłabym jeść talerzami 😀 <br[…]

  • Kolejna rzecz, którą robiłam po praz pierwszy 🙂 Co prawda w domu „zabrakło” konkretnej szprycy, a raczej końcówki, którą mogłabym się posłużyć do przygotowania samego ciasta do pieczenia, ale zwykły worek też[…]

  • Jest niedziela, więc pewnie w większości polskich domów pyrka już rosół, mięso się rozmraża lub już siedzi w piekarniku, a ziemniaki właśnie „same” skończyły się obierać. By jednak tradycji stało się zadość do[…]

  • Sałatki mają to do siebie, że można spokojnie wymieszać kilka składników, doprawić i zawsze „jakoś” smakują 🙂 Ja tym razem przygotowałam na szybko taką z kolorowym ryżem, selerem i pieczarką. Znalazło się tam[…]

  • Pamiętacie, jak jakiś czas temu zapraszałam Was do polubienia pewnej strony ze skorupkami na fb?W końcu udało mi się podjechać i przekonać się osobiście jakie cuda skrywa owa galeria, a moja kuchnia wzbogaciła się[…]

  • Jeśli nie macie pomysłu na słodkie Walentynki, to miło mi będzie jak skorzystacie z mojego przepisu 🙂 A polecam go głównie tym, którzy mają w zakamarkach swojej kuchni zamrożone białka. Do samego biszkoptu[…]

  • Ciasto przygotowane i lekko zmodyfikowane przez moją Mamę. Słodkie, świąteczne i niestety pracochłonne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie cudeńka ;)Składniki:Na blaszkę o wymiarach 24x36cm<br[…]

  • Pomysł na takie przygotowanie dorsza pojawił się w mojej głowie dopiero w momencie kiedy miałam szykować obiad. Biorąc pod uwagę składniki jakie mam w lodówce postanowiłam, że nie będzie „tradycyjny” czyli […]

  • Łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, to chyba najlepsze rozwiązanie przed wizytą niezapowiedzianych gości.Większość składników zawsze w domu mamy, a w zapas kolorowego tortellini (a nawet zwykłego) zaopatrzcie[…]

  • Dziś- z racji tego, że otrzymałam spory zapas mąki od Młynomag i mogę poszaleć- zapraszam Was na śniadaniowe razowe bułeczki. Wyrastają w nocy, więc rano wystarczy je tylko lekko dopieścić, dać im chwilę na[…]

  • Załaduj więcej