Pieprzyć z Fantazją
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Tymbaliki drobiowe z rosołu 5 lat, 3 miesiące temu
Odwieczny problem: co zrobić z rosołem, który pozostał z przysłowiowej niedzieli? Można zrobić oczywiście naszą polską pomidorową albo samego siebie zaskoczyć i zrobić tymbaliki.Nie ma nigdzie powiedziane,[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Murzynek 5 lat, 3 miesiące temu
Murzynek to kultowe ciasto w polskiej kuchni. Czy jest ktoś kto go nie piekł?Uznałam, że ten przepis musi się znaleźć u mnie na blogu. Mam nadzieję, że kiedyś moja internetowe zapiski przydadzą się początkując[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Ciasto mieszane widelcem (z jeżynami) 5 lat, 3 miesiące temu
Ciasto mieszane widelcem jest dość popularnym na grupach kulinarnych, stąd też mój pomysł na jego zrobienie. Przyznam, że kierowała też mną ciekawość co do jego wykonania. Faktycznie można je wymieszać ty[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Knedle z morelami i śliwkami 5 lat, 3 miesiące temu
Sezon na owoce podpowiada pomysły na obiady czy desery. Nie mogłam się oprzeć i nie zrobić knedli. Ciężko mi było zdecydować tylko czy ze śliwką czy z morelą. W takich sytuacjach nie rezygnuję z żadnej opcji i[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Moment.pl – aplikacja dla Ciebie 5 lat, 3 miesiące temu
Korzystacie z usług kosmetyczki czy fryzjera? Robicie manicure, pedicure czy odwiedzacie SPA? Ja od kilku lat „robię sobie twarz” raz w miesiącu albo raz na dwa miesiące u kosmetyczki, na co dzień staram się sama[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Leczo z cukinii 5 lat, 3 miesiące temu
Cukinia jest w sklepach dostępna przez prawie cały rok, więc nie trzeba ograniczać się do ugotowania takiego obiadu w sezonie na cukinię. Ja jednak najczęściej tego typu potrawy gotuję w sezonie.Nie ma nic trudnego[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Marynowany w mleku kotlet schabowy z pieczarkami i serem 5 lat, 3 miesiące temu
Pomysł na taki kotlet powstał dość szybko po przejrzeniu zawartości lodówki. Robię często schabowe marynowane w mleku, ale połączenie takiego schabu, pieczarek i sera wyszło jakby niechcący 🙂 Odmieniłam tym[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Ozory wieprzowe w sosie chrzanowym 5 lat, 3 miesiące temu
Ozory wieprzowe to rarytas dla kochających podroby. Po raz pierwszy jadłam je w karczmie i bardzo mi posmakowały, postanowiłam przygotowywać je w domu sama. Smakiem przypominają żołądki drobiowe[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Gulasz węgierski 5 lat, 3 miesiące temu
Gulasz węgierski robię najczęściej wtedy gdy smażę placki ziemniaczane. Bardzo pyszne połączenie, każdemu w domu smakuje. Przepis na placki ziemniaczane https://[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Placki ziemniaczane 5 lat, 3 miesiące temu
Placki ziemniaczane mocno zakorzeniły się w kuchni polskiej i to chyba każdej kuchni 🙂 Jako dziecko jadłam je bez przekonania, ale umoczone w cukrze stanowiły nie lada przysmak! Tak, ja jestem z tych, co placki[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Sernik z mlekiem w proszku 5 lat, 3 miesiące temu
Coś dla kochających wszelkiego rodzaju serniki – sernik z mlekiem w proszku. Bardzo smaczny, idealny na wszelkiego rodzaju okazje. W moim domu często pojawiają się tego typu wypieki, bardzo lubi je moja rodzin[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Pomidory konserwowe 5 lat, 3 miesiące temu
Pomidory konserwowe są mało popularne w polskiej kuchni, ale warto się skusić by je przygotować. Ja najczęściej je robię, gdy mam nadwyżkę pomidorów i brak mi sił, by stać przy maszynce i przekręcać je na przecier[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Sałatka z czerwonych buraków, papryki i cebuli (na zimę w słoiki) 5 lat, 3 miesiące temu
Sałatka z czerwonych buraków, papryki i cebuli to pyszny dodatek do obiadu o każdej porze roku. Wiele lat temu robiła je moja bratowa, tak zasmakowałam w tym dodatku, że zaczęłam przygotowywać je sama. Jest moż[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Jak ochłodzić mieszkanie bez klimatyzacji? 5 lat, 3 miesiące temu
Podczas upalnego lata często spotykamy się z problemem gorącego mieszkania. Promienie słoneczne bez skrupułów zaglądają do naszych pomieszczeń a duchota z zewnątrz wściekłe penetruje wnętrze mieszkania.[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Podudzia kurczaka marynowane w maślance i ziołach 5 lat, 3 miesiące temu
Podudzia kurczaka marynowane w maślance i ziołach to pyszne wydanie mięsa z kurczaka samodzielnie przyprawionego. Mięso jest mięciutkie a z zewnątrz delikatnie chrupiąca skórka. Ja podlewałam pałki z kurczaka[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Malinowe (ciasto bez pieczenia) 5 lat, 3 miesiące temu
Malinowe to lekkie ciasto w sam raz na upały. Nie jest to ciasto zbyt słodkie i można go zjeść bardzo dużo, troszkę uzależnia 🙂 Ja sama nie mogłam przestać sięgać po następny kawałek. Budyń z dodatkiem masy śm[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Domowy przecier pomidorowy 5 lat, 3 miesiące temu
Robicie przeciery z pomidorów? Ja robię co roku i chyba to wyniosłam z domu, ponieważ moja mama co sezon na pomidory przerabiała mnóstwo kilogramów, miała prostą technikę przecierania miąższu: przez sitko. Kied[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Marynowana cukinia z papryką i cebulą 5 lat, 4 miesiące temu
Pozostawić smak lata można w słoiku, tym razem zamknęłam cukinię, paprykę i cebulę. Marynowana cukinia z papryką i cebulą to pyszny dodatek do obiadu czy kanapek, jak kto woli. W moim domu najczęściej tego typu d[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Pierogi z kurkami 5 lat, 4 miesiące temu
Pierogi z kurkami to pyszne sezonowe jedzenie. U mnie w domu jest to jest wielki przysmak i każdy chętnie zajada się potrawami z dodatkiem kurek. Z tych składników, co tu podałam ugotowałam obiad dla 4-5 osób i[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 5 lat, 4 miesiące temu
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami to odmiana klasycznych polskich kotletów mielonych. Jak dla mnie najlepsze mięso do ich zrobienia jest z karkówki czy łopatki. Lubię jak jest odrobinę tłuszczu w mięsie[…]
- Załaduj więcej