Pieprzyć z Fantazją
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Wątróbka drobiowa z jabłkiem 5 lat, 1 miesiąc temu
Jedni kochają a drudzy nienawidzą: podroby. Ja jestem w gronie miłośników wszelakich podrobów i mam szczęście, że w domu zajadają się nimi również. Nie jest może miła obróbka tego rodzaju mięsa przed gotowaniem[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, 3 Bit ciasto bez pieczenia 5 lat, 1 miesiąc temu
Matko i córko, kiedy ja dostałam przepis na to ciasto? Ponad 20 lat temu prawdopodobnie. Jak już kilka lat piszę dla Was bloga tak chyba nie było mi dane zrobić zdjęcia tej słodkości, bo żarli jak tylko stężało c[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Maniok – Góralski Przekładaniec 5 lat, 1 miesiąc temu
Jeszcze jak byłam panienką wpadł mi ręce przepis na ciasto zwane Góralskim Przekładańcem. Z biegiem lat zaczęłam nazywać je Maniokiem. To było ulubione ciasto mojego taty i obowiązkowo robiłam je na każde święta[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Pizzerinki na cieście drożdżowym 5 lat, 1 miesiąc temu
Pizzerinki na cieście drożdżowym to pyszna przekąska na imprezy, wyjazdy czy chociażby do lunchbox do pracy i szkoły. Sprawdzą się w każdej sytuacji. Wyśmienicie smakują na ciepło i na zimno. Przyznam, że te pizze[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Bigos pieczony 5 lat, 1 miesiąc temu
Bigos jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej, ile domów tyle bigosów, a znów bigos bigosowi nierówny za każdym razem gdy go przygotowujemy.Tym razem bigos upiekłam i przyznam, że jest to bardzo wygodny[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Złoty kurczak 5 lat, 1 miesiąc temu
Bardzo smaczna i prosta do zrobienia marynata do kurczaka. Można w niej marynować dowolne porcje drobiu. Miałam akurat udźce z kurczaka, więc takich użyłam do pieczenia. Dobrze, by mięso poleżakowało dłuższy c[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Dlaczego warto wybrać się na weekend na Mazury? 5 lat, 1 miesiąc temu
To właśnie tutaj można poczuć się zupełnie wyjątkowo, jakby człowiek przenosił się do zupełnie innej krainy. Jeżeli ktoś ma odrobinę czasu, to koniecznie powinien pomyśleć o tym, aby pojechać na Mazury. W szczeg[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Ciasto Leon 5 lat, 1 miesiąc temu
Ciasto Leon to mega pyszne miodowo – biszkoptowe ciasto z jabłkami i masą budyniową. Przyznam, że nie spodziewałam się aż takiego głośnego odzewu przez kosztujących tę słodkość. Idealne ciasto na imprezę, na któ[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Pęczak z kiełbasą i warzywami 5 lat, 1 miesiąc temu
Pomysł na ekspresowy i naprawdę pyszny obiad, a do tego bardzo smaczny i nawet zdrowy. Kasza pęczak w roli głównej. Tak rzadko używana w kuchni, jej chwalebne czasy chyba już minęły. A ona przecież jest taka[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Ziołowe podudzia kurczaka pieczone w maślance 5 lat, 1 miesiąc temu
Bardzo smaczny i pachnący ziołami z drobiem w roli głównej pomysł na obiad.Podudzia pieczone w maślance są kruche i delikatne. Charakteru dodaje im dodatek kopru włoskiego czy delikatny posmak czosnku. Jeśli l[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Czy istnieje złorzeczenie? 5 lat, 1 miesiąc temu
Od jakiegoś czasu dręczy mnie to właśnie pytanie ” czy istnieją przekleństwa, złorzeczenie”….Polska od 966 roku jest narodem katolickim. Potrzeba było wiele lat, by zaakceptować odmienność wyznania innych ludzi, pr[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Karkówka wolno pieczona 5 lat, 1 miesiąc temu
Pieczenie mięsa w większym kawałku to z pozoru prosta czynność: zamarynować lub oprószyć przyprawami i upiec w 180 stopniach, można a dlaczego nie? Przyznam się, że właśnie w taki sposób często mięso wysuszał[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Gdzie robić zakupy spożywcze przez Internet? 5 lat, 1 miesiąc temu
Zakupy spożywcze robimy niemalże codziennie, wybierając ulubione produkty w pobliskich sklepach. Niestety nie zawsze mamy czas, aby dojeżdżać do punktów stacjonarnych, w których otrzymamy atrakcyjne promocj[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Jabłecznik cesarski z powidłami śliwkowymi 5 lat, 1 miesiąc temu
Po pierwszym kęsie wiedziałam, że będzie to moje ulubione ciasto z jabłkami, jest bajeczne w smaku! Proste w wykonaniu a w tej prostocie właśnie tkwi cały jego smak.Jabłecznik cesarski z powidłami przypadł[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Sernik Izaura z jabłkami 5 lat, 2 miesiące temu
Nie spodziewałam się, że dodając jabłka do tego ciasta uzyskam taki rewelacyjny efekt. Sernik Izaura z jabłkami na kakaowym spodzie to mokre i delikatne w smaku ciasto, na jednym kawałku nie poprzestanie się go[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Kurczak zapiekany w śmietanie, pieczarkach i porach 5 lat, 2 miesiące temu
Tak przyrządzony kurczak to rozkosz dla podniebienia! Soczyste mięso z delikatnie podpieczoną skórką i sosem z pieczarek i porów. Wybierałam w miarę równej wielkości kawałki drobiu, w innym razie nierówno b[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Tort czekoladowy z serem i orzechami – idealny na urodziny i inne ważne okazje 5 lat, 2 miesiące temu
Tort to coś, czego nie może zabraknąć na urodzinowym stole, ale nie tylko. W końcu kto powiedział, że nie możemy świętować codziennie? Czekoladowy tort z naszego przepisu to doskonały pomysł na poprawę humo[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Sernik z brzoskwiniami 5 lat, 2 miesiące temu
Chyba dla wielu miłośników serników sernik z brzoskwiniami jest jednym z ulubionych. Wilgotny ser, wilgotne brzoskwinie a do tego pyszne kruche ciasto, rozkosz dla podniebienia! Przepisów na jego wykonanie z pewn[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Tarta ze szpinakiem i serem feta 5 lat, 2 miesiące temu
Tarta ze szpinakiem i serem feta to pyszna przekąska, przystawka idealna na każdego rodzaju okazje lub bez okazji. Idealnie kruche ciasto i delikatny farsz serowo – szpinakowy rozpływają się w ustach. Wypiek spotka[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Kurczak w marynacie z ketchupu 5 lat, 2 miesiące temu
Kurczak w marynacie z ketchupu to pyszny pomysł na obiad. Użyłam tu podudzi z kurczaka, ale można również zamarynować całą nóżkę czy skrzydełka. Marynata jest bardzo prosta do przygotowania a mięso jest przepysz[…]
- Załaduj więcej