Po prostu pycha

  • Kurczak w sosie koperkowym – przepis krok po kroku:

    Krok

    Kurczak w sosie koperkowym to proste i szybkie do przygotowania danie. Z przepisu wychodzą porcje dla dwóch osób.

    Jeśli chcesz zrobić większ[…]

  • Mini cheeseburgerki przepis krok po kroku:

    Krok

    Zaczynamy od przygotowania domowych bułek do burgerów – przepis klik >>.

    Z przepisu wychodzi około 10 sztuk bułek. Zależało mi żeby były takiej samej wie[…]

  • Sałatka na krakersach przepis krok po kroku:

    Krok

    Sałatka na krakersach to przekąska imprezowa, którą najlepiej przygotować w kwadratowym lub prostokątnym naczyniu. Moim zdaniem najłatwiej ją uformowa[…]

  • Sałatki na święta Bożego Narodzenia
    Poniżej znajdziecie przepisy na moje ulubione sałatki na święta Bożego Narodzenia. Wszystkie wykonywałam wielokrotnie i są naprawdę niezwykle smaczne oraz sycące. W tym wpisie u[…]

  • Gwiazda makowa przepis krok po kroku:

    Krok

    Gwiazda makowa to wypiek, który śmiało może zastąpić klasycznego makowca. Jest bardzo prosta do przygotowania. Tylko przede wszystkim warto się pokusić na zrobien[…]

  • Masa makowa przepis krok po kroku:

    Krok

    Domowa masa makowa jest dużo smaczniejsza niż ta gotowa z puszki, która jest do kupienia w każdym markecie.
    Można ją przygotować na bazie maku mielonego lub niemie[…]

  • Lasagne bolognese przepis krok po kroku:

    Krok

    Lasagne bolognese zaczynamy od przygotowania sosu bolognese. Makaron gotujemy dopiero po wykonaniu sosu.

    Cebule (2 małe sztuki) i łodygę selera naciowego kr[…]

  • Piernik z powidłami przepis krok po kroku:

    Krok

    W rondelku rozpuszczamy masło (140 g) na malutkim ogniu. Gdy się rozpuści to wsypujemy cukier (170 g), mieszamy i dodajemy kakao (3 płaskie łyżki), przypr[…]

  • Sałatka z zupek chińskich przepis krok po kroku:

    Krok

    Sałatka z zupek chińskich jest bardzo szybka do przygotowania. Możesz ją przygotować zarówno dzień przed planowaną imprezą jak i pół godziny przed przyjś[…]

  • Zupa krem grzybowa przepis krok po kroku:

    Krok

    Suszone grzyby płuczemy pod strumieniem wody, a następnie przekładamy do małego garnka. Zalewamy 350 ml wrzątku i gotujemy na małym ogniu przez 20-30 minut[…]

  • Jak zrobić kruche ciasteczka świąteczne?

    Krok

    Ciasteczka świąteczne można przygotować 1-3 dni przed świętami. Nie przechowujemy ich w lodówce, więc nie polecam ich piec niewiadomo jak długo przed świętami, p[…]

  • Krok

    Moja sałatka śledziowa składa się tylko z kilku składników, bo w takiej wersji smakuje nam najbardziej. Jeśli masz tylko ochotę to możesz dodać także kukurydzę konserwową, cebulę np. białą lub czerwoną cz[…]

  • Ciasto krówka przepis krok po kroku:

    Krok

    Ciasto krówka to wypiek warstwowy, który zaczynamy od przygotowania klasycznego biszkoptu. Ja przygotowałam taki z 5 większych jajek i użyłam tortownicy o średni[…]

  • Krok

    Sałatka makaronowa składa się przede wszystkim z drobnego makaronu. Można użyć zarówno makaronu typu kokardki, muszelki, wstążki czy nawet całkiem takiego drobniutkiego jak gwiazdki. Fajnie się sprawdza t[…]

  • Krok

    Wszystkie składniki na ciasto piernik powinny być w temperaturze pokojowej.

    W rondelku rozpuszczamy masło (200 g) na malutkim ogniu.

    Krok

    Gdy się rozpuści, wtedy dodajemy cukier (180 g), kakao (3 ł[…]

  • Po prostu pycha dodał(a) nowy wpis, Miodownik 3 lata temu

    Miodownik – przepis krok po kroku

    Krok

    Miodownik zaczynamy od przygotowania trzech blatów miodowych.

    Ciasto miodowe:

    Zimne masło (200 g) kroimy w kosteczkę.

    Krok

    Do miski lub na stolnicę wsy[…]

  • Tagliatelle z kurczakiem, oliwkami w lekkim sosie serowym – przepis krok po kroku

    Krok

    Wykonanie tagliatelle z kurczakiem zaczynamy od zamarynowania mięsa. Można użyć zarówno filetu z piersi z kurczaka czy[…]

  • Seromakowiec – przepis krok po kroku

    Krok

    Masa makowa:

    Seromakowiec zaczynamy od przygotowania domowej masy makowej.

    Równie dobrze można pójść na łatwiznę i użyć takiej sklepowej z puszki. Jednak w[…]

  • Bitki wieprzowe – przepis krok po kroku:

    Krok

    Bitki wieprzowe najczęściej przygotowuję z szynki, łopatki wieprzowej czy schabu.

    Mięso (około 1 kg) kroimy w plastry około 0,5 lub 1 cm grubości (coś w st[…]

  • Sernik królewski – przepis krok po kroku

    Krok

    Sernik królewski przygotowuje się na kruchym cieście z dodatkiem kakao. Ja używam zwykle extra ciemne kakao, stąd końcowy kolor ciasta po upiecz[…]

  • Załaduj więcej