Paula Schmidt
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Roladki z szynki z serkiem śmietankowym 6 lat, 7 miesięcy temu
Roladki z szynki z serkiem śmietankowym to pyszna propozycja na przekąskę na śniadanie wielkanocne, ale także super przekąska na imprezę, spotkanie rodzinne czy ze znajomymi. Wykonanie tych roladek nie wymaga zbyt[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Barszcz biały na domowym zakwasie 6 lat, 7 miesięcy temu
Barszcz biały na domowym zakwasie – to druga, tuż obok żurku tradycyjna zupa na naszym wielkanocnym stole. Jest on o niebo lepszy niż taki “gotowiec barszcz biały” kupowany często przez Polaków. Fakt, że wymaga on[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie 6 lat, 7 miesięcy temu
Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie – to kolejna propozycja na wielkanocny przepis. Na blogu znajdziecie już przepis na pieczoną białą kiełbasę w sosie chrzanowym lub zapiekaną w cebuli, a tym[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sałatka z brokuła i jajka w sosie majonezowo-musztardowym 6 lat, 7 miesięcy temu
Sałatka z brokuła i jajka już w różnych kombinacjach pojawiała się u nas na blogu. Czasami robimy ją w wersji podstawowej z pomidorem, a czasami w bardziej rozbudowanej wersji, stricte wielkanocnej jak sałatka z[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak gotować białą kiełbasę? Ile minut? 6 lat, 8 miesięcy temu
Jak gotować białą kiełbasę? To pytanie ostatnio często się pojawia, gdyż Wielkanoc tuż tuż. Tradycyjnie podaje się ją na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: smażoną, pieczoną w piekarniku,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Mazurek kajmakowy 6 lat, 8 miesięcy temu
Mazurek kajmakowy – to chyba jeden z najczęściej wyszukiwanych mazurków na Wielkanoc. Tym razem na blogu wersja podstawowa z samym nadzieniem kajmakowym – czyli coś dla fanów bardzo słodkich wypieków.
[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak obrać jajko – szybko i ładnie? 6 lat, 8 miesięcy temu
Jak obrać jajko na twardo – szybko i ładnie? Dlaczego niektóre jajka na trudno obrać? Skorupki urywają się w małych kawałkach razem z białkiem jajka? Przeczytaj poniższy artykuł, by dowiedzieć się dlaczego niektóre[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Zakwas na barszcz biały 6 lat, 8 miesięcy temu
Jak zrobić zakwas na barszcz biały? Poznaj naszą prosty i sprawdzony przepis na domowy zakwas do pysznego barszczu białego, idealnego na Wielkanoc i nie tylko! Aby zrobić ten pszenny zakwas potrzebujesz tylko kilku[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Zupa chrzanowa 6 lat, 8 miesięcy temu
Zupa chrzanowa – pyszna zupa, którą kojarzy mi się głównie z Wielkanocą. Wedle uznania można podać ją z białą kiełbasą, boczkiem i ziemniakami lub dać też ugotowane na twardo jajka.
(adsbygoogle =[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Kurczak ze szparagami w kremowym sosie 6 lat, 8 miesięcy temu
Kurczak ze szparagami w kremowym sosie – to pomysł na soczyste filety z piersi kurczaka duszone w sosie śmietanowym z dodatkiem szparagów. Świetnie smakują z kaszą kuskus lub ryżem.
(adsbygoogle =[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Ile gotować jajko na miękko? 6 lat, 8 miesięcy temu
Ile gotować jajko na miękko – to chyba częściej zadawane pytanie niż ile gotować jajka na twardo. O ile z tymi drugimi łatwiej się wstrzelić w odpowiedni czas, tak z jajkami na miękko bywa już gorzej, jeśli chcemy,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sos tatarski 6 lat, 8 miesięcy temu
Sos tatarski – to popularny sos na zimno, na bazie majonezu z dodatkiem drobno posiekanych warzyw i ziół. Jest dość intensywny w smaku i głównie kojarzy mi się z Wielkanocą, aczkolwiek i na Święta Bożego narodzenia[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym 6 lat, 8 miesięcy temu
Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym – to idealne danie na Wielkanoc. Jest ono bardzo proste w wykonaniu, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Potem już tylko czas oczekiwania aż biała kiełbasa[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Deser Malinowa chmurka 6 lat, 8 miesięcy temu
Deser Malinowa chmurka – zapewne większość z Was zna to słynne ciasto o nazwie Malinowa Chmurka. My je bardzo uwielbiamy i często robimy na różnego rodzaju okazje, typu święta, urodziny, czy po prostu na weekend do[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane awokado 6 lat, 8 miesięcy temu
Jajka faszerowane awokado – to nasza kolejna propozycja na wielkanocne śniadanie. Aczkolwiek ze względu na zdrowotne właściwości awokado, można się pokusić o takie śniadanie nie tylko na Wielkanoc 🙂 Osoby dbające[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Wiosenne jajka faszerowane 6 lat, 8 miesięcy temu
Wiosenne jajka faszerowane – to propozycja na faszerowane jajka na Wielkanoc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by takimi jajeczkami zajadać się nie tylko od Święta 🙂 Takie jajka nadziewane rzodkiewkami i[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Ciasto Cappuccino 6 lat, 8 miesięcy temu
Ciasto Cappuccino to pyszne ciasto z kawową pianką i puszystą śmietankową chmurką oprószoną mleczną czekoladą. Większość przepisów na to ciasto jest na kakaowym spodzie, aczkolwiek my polecamy bardziej spód kawowy[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Naleśniki na majonezie 6 lat, 8 miesięcy temu
Naleśniki na majonezie – brzmi dziwnie? Pewnie niektórym wydaje się, że tak, ale jakby tak dokładnie się skupić na składzie majonezu, to jego dodatek do naleśników (nawet tych na słodko!) już nie jest taki dziwny.
<br […] -
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak upiec dobry chleb w domu? 6 lat, 8 miesięcy temu
Prawdziwie domowy i chrupiący chleb to dla niektórych wspomnienie dzieciństwa, dla innych podstawa wymarzonego śniadania. Niezwykle przyjemny zapach jeszcze ciepłego pieczywa wypełniający cały dom nie może równać[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Kotlety schabowe po francusku z musztardą 6 lat, 8 miesięcy temu
Kotlety schabowe po francusku z musztardą – to dość szybki przepis na obiad. Tak więc jeśli lubicie soczyste kawałki schabu duszone w sosie, to gorąco polecam ten przepis 😉 Takie schabowe możecie podawać zarówno z[…]
- Załaduj więcej