Paula Schmidt
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Potrawy na stół wielkanocny – tradycyjne śniadanie i obiad 6 lat, 8 miesięcy temu
Wielkanoc to najważniejsze święta chrześcijańskie, które spędzamy bardzo tradycyjnie, w gronie rodzinnym. Na świątecznym stole królują jajka w różnych postaciach oraz wiele potraw (szczególnie mięsnych), których[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą 6 lat, 8 miesięcy temu
Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą – to sałatka, której wykonanie zajmuje parę minut. Wystarczy na szybko odsączyć warzywa z zalewy, wrzucić je do miski, poświęcić 8 minut na ugotowanie jajek, potem[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jogurtowa mizeria z rzodkiewek 6 lat, 8 miesięcy temu
Jogurtowa mizeria z rzodkiewek – to pomysł na nieco inną mizerię niż z ogórków, w dodatku w wersji FIT, gdyż zamiast śmietany dodajemy jogurt i w ten sposób możemy zaoszczędzić parę kalorii 🙂 Tak więc jest to[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Domowy kebab w bułce 6 lat, 8 miesięcy temu
Domowy kebab w bułce – to propozycja na fast food przygotowany od A do Z w warunkach domowych – z własnoręcznie zrobionym pieczywem i mięskiem 🙂
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Obróbka termiczna różnych rodzajów mięs 6 lat, 8 miesięcy temu
Przygotowanie różnego rodzaju mięs nie jest trudne, o ile wiemy, jak je przyrządzać. Bardzo ważnym jest, aby sporządzane przez nas mięsne potrawy nie traciły swoich wartości odżywczych podczas ich termicznej[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z kalafiora 6 lat, 8 miesięcy temu
Zupa krem z kalafiora – to pyszna kremowa zupa, którą możecie zrobić na bazie bulionu warzywnego lub mięsnego.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
W naszym domu często gotujemy większą[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Schab w sosie porowym 6 lat, 8 miesięcy temu
Schab w sosie porowym – czyli kolejna wariacja z porem w roli głównej 🙂 Jak już pewnie zauważyliście, to por często u nas gości, bo uwielbiamy jego smak 🙂 Co jakiś czas staramy się wymyślić nowe danie, w którym[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Wiejskie kieszonki naleśnikowe 6 lat, 8 miesięcy temu
Wiejskie kieszonki naleśnikowe – to propozycja na naleśniki, które bardzo przypominają tradycyjne krokiety do barszczu, jednak są wzbogacone o dodatkowy składnik, którym jest boczek 🙂 W tej wersji smakują[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Lista rzeczy, które powinny być w każdej kuchni 6 lat, 8 miesięcy temu
Kuchnia to królestwo każdej gospodyni domowej. Nieważne czy pomieszczenie jest małe czy duże – musi być zaopatrzone w przedmioty i urządzenia niezbędne do wykonywania potraw, a także w te, które ułatwiają,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sałatka ziemniaczana z curry i porem 6 lat, 8 miesięcy temu
Sałatka ziemniaczana z curry i porem to sałatka z zaledwie 3 składników – nie licząc dodatku majonezu oraz przypraw. Jest prosta w wykonaniu, a jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Jedynie trzeba chwilę[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sałatka z surimi i jajkiem 6 lat, 8 miesięcy temu
Sałatka z surimi i jajkiem – szybka i prosta w przygotowaniu sałatka z paluszkami krabowymi, ugotowanymi jajkami na twardo oraz makaronem ryżowym stanowi super sałatkę na imprezę, zwłaszcza, gdy nie mamy dużo czasu[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów 6 lat, 8 miesięcy temu
Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów – to przepis na bardzo pyszną pastę na kanapki i świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, ale także super się sprawdzi jako pasta[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Domowy kebab z piekarnika 6 lat, 8 miesięcy temu
Domowy kebab z piekarnika – i wiesz co jesz! Jeśli masz ochotę na domowe mięsko, które smakuje jak z budki z kebabami, to koniecznie wypróbuj ten przepis 🙂
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Ciasto Filadelfia bez pieczenia 6 lat, 9 miesięcy temu
Ciasto Filadelfia – to pyszne ciasto ze słodkim spodem z sucharków, warstwą kremu oraz lekko kwaśną galaretką z wiśniami dla przełamania słodkiego smaku. Ciasto to jest dość szybkie w przygotowaniu i nie wymaga[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Ryba w sosie śmietanowym ze szpinakiem 6 lat, 9 miesięcy temu
Ryba w sosie śmietanowym ze szpinakiem – to pomysł na pyszny obiad, nie tylko na piątek. Ja do wykonania tego dania użyłam filetów z morszczuka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by użyć innej białej ryby, np.[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Surówka z pora i jabłka 6 lat, 9 miesięcy temu
Surówka z pora i jabłka – to pyszna surówka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak schabowy, czy kotlet de volaille, a także do panierowanej ryby. Dzięki dodatkowi jabłka jest nieco słodka, więc[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z awokado 6 lat, 9 miesięcy temu
Pasta jajeczna z awokado – to pyszna propozycja pasty kanapkowej. Zamiast tradycyjnej pasty jajecznej lub też jej wersji z tuńczykiem lub wędzoną makrelą, czasami warto pokusić się o jej zdrowszą wersję – właśnie z[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak długo można przechowywać żywność w lodówce? 6 lat, 9 miesięcy temu
Podtrzymanie przydatności produktów do spożycia wydaje się bardzo proste – wystarczy wstawić jedzenie do lodówki i zwykle spożyć je w ciągu kilku dni. Niestety ta z pozoru banalna czynność, nieprawidłowo wykonana,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Drink Wiśniowa poezja 6 lat, 9 miesięcy temu
Drink Wiśniowa poezja – to nasza ostatnia alkoholowa improwizacja 😉 Przy okazji tworzenia wpisu “Jak zrobić Crustę?“, m.in. stworzyliśmy kieliszek z czerwoną cukrową ozdobą 🙂 Wtedy też zaczęliśmy się zastanawiać,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Wielkanocna sałatka teściowej z selerem konserwowym 6 lat, 9 miesięcy temu
Wielkanocna sałatka teściowej z selerem konserwowym – to kolejna propozycja na sałatkę z selerem ze słoika. Jest ona najlepsza na drugi i trzeci dzień, ale u nas rzadko przetrwa do tego dnia, bo znika w mgnieniu[…]
- Załaduj więcej