Paula Schmidt
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Lemoniada – przepis podstawowy 6 lat, 7 miesięcy temu
Orzeźwiająca i obłędnie cytrynowa – lemoniada – poznaj nasz prosty przepis podstawowy na ten idealny napój na upalne dni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Lemoniada cytrynowa smakuje[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną 6 lat, 7 miesięcy temu
Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną – to szybka i prosta surówka do obiadu. Jej bazą jest sałata w śmietanie wzbogacona o kilka ogólnodostępnych składników, jak rzodkiewka, czy ogórek. W sezonie[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Martini drink 6 lat, 7 miesięcy temu
Drink Martini – pewnie każdy z Was o nim słyszał, a czy wiecie jak przygotować oryginalne Martini w domu? Jeśli nie, to zapraszam po przepis poniżej.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
<br […] -
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym 6 lat, 7 miesięcy temu
Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym to jedno z moich ulubionych dań z tą rybą w roli głównej. Do jego wykonania świetnie pasuje makaron tagliatelle, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by użyć np.[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone z cukinią 6 lat, 7 miesięcy temu
Kotlety mielone z cukinią – to kolejna alternatywna dla tradycyjnych kotletów mielonych. Wystarczy dodać chociażby jeden inny składnik, by powstało coś nowego i pysznego.
(adsbygoogle =[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Wiosenna ryba panierowana z sosem chrzanowym i rzodkiewką 6 lat, 7 miesięcy temu
Wiosenna ryba panierowana z sosem chrzanowym i rzodkiewką – to pomysł na pyszny obiad, nie tylko na piątek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ostatnio wyjechaliśmy na weekend do[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak przyrządzić rybę, aby była soczysta? 6 lat, 7 miesięcy temu
Mięso ryby przyrządzamy na wiele różnych sposobów – gotujemy, pieczemy, smażymy czy grillujemy. Prawidłowo przyrządzona i przyprawiona ryba jest nie tylko źródłem witamin, ale także kopalnią różnych smaków. Jeśli[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i porem 6 lat, 7 miesięcy temu
Sałatka z czerwona fasolą– ostatnio występuje u nas pod różnymi postaciami 🙂 Tym razem pod postacią sałatki jajecznej z czerwona fasolą i porem. Z sałatkami jest o tyle fajnie, że można dowolnie miksować ulubione[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Placki ziemniaczane z sosem porowym 6 lat, 7 miesięcy temu
Placki ziemniaczane z sosem porowym – przyznam się, że placki z ziemniaków mogłabym jeść w każdej postaci.. z każdymi możliwymi dodatkami 🙂 Najbardziej jednak uwielbiam je w wersji na słodko ze śmietaną i cukrem.[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Pulpety z indyka z brokułem 6 lat, 7 miesięcy temu
Pulpety z indyka z brokułem w środku, a dodatkowo – jeśli chcecie wzbogacone jeszcze delikatnym sosem brokułowym – to propozycja na dość lekki i pyszny obiad. Takie pulpeciki z indyka z nadzieniem z brokuła super[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jakie przyprawy do jakich potraw? 6 lat, 7 miesięcy temu
Właściwie dobrane przyprawy nie tylko podkreślą i wydobędą smak przygotowywanych potraw, ale także ubogacą wygląd dania, wzmocnią aromat i ułatwią trawienie posiłku. Warto wybierać je z rozwagą, gdyż źle dobrane[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone z porem 6 lat, 7 miesięcy temu
Kotlety mielone z porem – to pyszne soczyste kotleciki z mielone mięsa wieprzowego z dodatkiem pora, który super podkreśla smak całego dania 🙂 Jeśli lubicie klopsy, a znudziły się już Wam te w wersji tradycyjnej,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak czyścić i patroszyć rybę? 6 lat, 7 miesięcy temu
Spożywanie mięsa ryb, szczególnie tych bogatych w kwasy omega-3 jest bardzo korzystne dla naszego zdrowia, gdyż wspiera pracę mózgu i układu krążenia. Czasy, kiedy to jadało się ryby z przymusu raczej minęły.[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Boeuf Strogonow 6 lat, 7 miesięcy temu
Boeuf Strogonow – nazwa ta pochodzi od boeuf – z francuskiego „wołowina” i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Jest to popularne danie, które w Polsce nazywane jest[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną 6 lat, 7 miesięcy temu
Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną – to nic innego jak kapusta młoda duszona w śmietanie i z dodatkiem koperku – pyszny i delikatny w smaku dodatek do obiadu!
Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną jest bardzo[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 6 lat, 7 miesięcy temu
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi się na ryneczku i w warzywniakach. A, że okres wiosenny już nastał i w sklepach zaczęły[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jak kroić mięso wołowe i dlaczego to takie ważne? 6 lat, 7 miesięcy temu
Wielu osobom wydaje się, że wykonywanie podstawowych czynności w kuchni to rzeczy proste i nie wymagające większego wysiłku. Jednak nawet te z pozoru najprostsze działania przeprowadzane w nieprawidłowy sposób mogą[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jajka w majonezie 6 lat, 7 miesięcy temu
Jajka w majonezie – to bardzo proste danie, z którego wykonaniem nikt nie powinien mieć problemu. Jedynie trzeba pamiętać o idealnym ugotowaniu jajek na twardo. Reszta dodatków zależy już od naszych upodobań[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jajka w sosie tatarskim 6 lat, 7 miesięcy temu
Jajka w sosie tatarskim – to propozycja nie tylko na wielkanocne śniadanie, ale także np. na imprezową przekąskę. Idealnie ugotowane na twardo jajka w sosie o intensywnym smaku domowego sosu tatarskiego, to danie,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Ciasto Jajko sadzone 6 lat, 7 miesięcy temu
Ciasto Jajko sadzone – to idealne ciasto na Wielkanoc. Pyszny sernik bez pieczenia z dodatkiem brzoskwiń swoim wyglądem rzeczywiście przypomina jajka sadzone, a właśnie jajka kojarzą się z symbolem świąt[…]
- Załaduj więcej