Paula Schmidt

  • Kompot z rabarbaru to napój idealny na upalne dni. Pyszny i orzeźwiający, z dodatkiem cytryny i świeżej mięty. Smaczny napój na majówkę, któremu trudno się oprzeć, więc polecam zrobić duży dzbanek! Kompot rabarba[…]

  • Ciasto na pizze to jeden z najczęściej wykorzystywanych przeze mnie przepisów w ciągu roku. Uwielbiamy domową pizzę i wiele przepisów przerobiłam zanim natrafiłam na takie ciasto na pizze, które moim zdaniem j[…]

  • Sos do pizzy robię w dwóch wersjach, w zależności co akurat mam w domu pod ręką. Jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na sos na pizzę, to gorąco zachęcam do przetestowania moich poniższych przepisów, bo naprawdę[…]

  • Kopytka to tradycyjne danie kuchni polskiej. Pamiętam jak moja Babcia zawsze mi je robiła (na zmianę z leniwymi pierogami), by trochę mnie utuczyć 😉 Jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na kopytka, to konie[…]

  • Zapiekanka ziemniaczana z sosem beszamelowym w poniższym przepisie to jedna z najprostszych wersji zapiekanki z ziemniakami. Nie wymaga ona wielu składników, jest prosta w wykonaniu, a mimo to smakuje pysznie! Jeśl[…]

  • Uroczystość Pierwszej Komunii Świętej to bardzo ważne wydarzenie w życiu dziecka. Związane z nim prezenty oraz spotkanie w gronie najbliższych są pięknym dopełnieniem całego święta. Nieodłącznym elementem każde[…]

  • Sernik na zimno najczęściej pojawią się u nas w wersji z truskawkami i galaretką, ale oczywiście można do niego wykorzystać każde inne owoce, nawet zimą te z puszki w syropie. Sernik na zimno to dość szybkie w wyk[…]

  • Panna Cotta to bardzo prosty włoski deser, którego wykonanie zajmie Ci tylko 10 minut, a może nawet i mniej! Dlatego jeśli macie ochotę na szybkie słodkości (nie licząc czasu chłodzenia), to konieczne wypróbuj[…]

  • Makaron ze szpinakiem to pyszne i szybkie danie, które często serwujemy na obiad. Na szczęście moje dzieci uwielbiają szpinak, więc gdy przygotowuję ten makaron, to cała rodzinka jest zadowolona. Do wykonani[…]

  • Kajzerki to pyszne pszenne bułeczki z charakterystycznymi nacięciami na wierzchu. Są dość małe, bo jedna kajzerka ma około 50 gramów. Czasami posypana jest ziarnami maku lub sezamu. Jeśli macie ochotę na domowe kaj[…]

  • Hummus to jedna z moich ulubionych past do smarowania oraz dip do warzywnych przekąsek. Przygotowywana jest z ciecierzycy i współcześnie jest jedną z najbardziej popularnych potraw na Bliskim Wschodzie i w Półn[…]

  • Filet z kurczaka pieczony z warzywami – to propozycja na pyszny fit obiad. Idealnie komponuje się z ryżem lub kaszą. Wedle uznania, by było jeszcze bardziej kolorowo, możecie dorzucić jeszcze do niego np. żółtą p[…]

  • Sos beszamelowy to uniwersalny sos do wielu dań. Super pasuje do makaronów, nie tylko zapiekanych. Można go zrobić w wersji podstawowej jak w przepisie poniżej, a dodatkowo wzbogacić go o ulubione zioła, np. prowan[…]

  • Jajecznica to jeden z najpopularniejszych pomysłów na śniadanie. U nas najczęściej pojawia się ona w niedzielny poranek, chociaż czasami robimy ją także w środku tygodnia i to nie tylko na śniadanie, ale również na[…]

  • Zupa meksykańska – to pyszna i aromatyczna zupa, której wykonanie zajmie Ci nie więcej niż 60 minut! Pysznie smakuje z mięsem mielonym wołowym, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by poeksperymentować i zamienić[…]

  • Smalec z fasoli – no kto by pomyślał? Mój Mąż był w lekkim szoku, że to smalec niezwierzęcy. W smaku przypomina bardzo tradycyjny smalec z jabłkami i cebulką, mimo, że nie ma tu ani grama tłuszczu zwierzęcego.[…]

  • Ciasto Minotaur – przepis na pyszne ciasto z kremem, które bez wątpienia jest hitem na święta, urodziny, czy też inne okazje. Można je także zrobić tak po prostu, jako słodkości do popołudniowej kawy. Robi się je[…]

  • Sos koperkowy – powiem skromnie – jest idealny! 🙂 Jeśli dotąd sos śmietanowo-koperkowy nie był Waszą mocną stroną i ratowaliście się czasami gotowcami z paczki, to od dziś przestaniecie 😉 Jak tylko skorzystacie[…]

  • Jajka faszerowane tuńczykiem – to również moje jedne z ulubionych jajek na Wielkanoc. Robi się je dość szybko, a smakują przepysznie! Jeśli szukasz łatwego i sprawdzonego przepisu na jajka faszerowane tuńczykiem[…]

  • Ciasto Rurociąg – to pyszne ciasto bez pieczenia, którego wykonanie zajmuje mniej niż 20 minut! Jest bardzo łatwe w wykonaniu, więc nawet osoby początkujące w kuchni sobie z nim poradzą. Najlepsze jest na drugi dzi[…]

  • Załaduj więcej