Paula Schmidt
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Chleb pszenny z garnka 5 lat, 8 miesięcy temu
Chleb pszenny z garnka to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Poniżej mam dla Was przepis na chleb pszenny, który nie wymaga dużego nakładu pracy. Chleb ten nie potrzebuje długiego oczekiwania aż zakwas nam wyrośnie[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Gulasz z białej kiełbasy 5 lat, 8 miesięcy temu
Gulasz z białej kiełbasy – pyszny pomysł na obiad lub danie na Wielkanoc. Idealna potrawa dla osób, które uwielbiają białą kiełbasę. Kawałki mięsa w pysznym sosie pomidorowym zasmakują każdemu! Gorąco zachęcam[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Bułki pszenne cięte 5 lat, 8 miesięcy temu
Bułki pszenne cięte – to pieczywo pośrednie, bo ni to bułki poznańskie, ni to bułki jogurtowe. Charakteryzują się tym, że mają podłużny kształt i nacięcie na środku. No i jedno jest pewne – są przepyszne i super[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim 5 lat, 8 miesięcy temu
Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim – to super pomysł na prosty dodatek, np. do wielkanocnego żurku lub barszczu białego. U nas sprawdza się także jako przekąska na imprezę, zwłaszcza w towarzystwie[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Sos chrzanowy na zimno 5 lat, 8 miesięcy temu
Sos chrzanowy na zimno – można stworzyć na wiele sposobów. Ja preferuję ten najbardziej prosty, bez zbędnych dodatków. Niektórzy dodają śmietanę i sos z cytryny, ale jak dla mnie, wystarczy dobrej jakości majonez[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Guacamole 5 lat, 8 miesięcy temu
Guacamole – czyli pasta z awokado, na którą mówi się również meksykańska salsa z awokado. Super sprawdza się jako pasta na kanapki lub jako dodatek do imprezowych przekąsek, np. do nachosów. Guacamole jest tak[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka owsiane 5 lat, 8 miesięcy temu
Ciasteczka owsiane– za płatkami owsianymi, np. pod postacią owsianki przez długi czas nie przepadałam, zmieniło się dopiero w moim dorosłym życiu, gdy zaczęłam kombinować z łączeniem owsianki z innymi dodatkami.[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka makaronowa 5 lat, 8 miesięcy temu
Zapiekanka makaronowa – to pomysł na dość szybki w wykonaniu obiad, który możesz odgrzać w łatwy sposób w dowolnym momencie. Dlatego zapiekanka makaronowa super się sprawdza jako obiad na kilka dni lub w pudełeczko[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Gołąbki bez zawijania 5 lat, 8 miesięcy temu
Gołąbki bez zawijania – to jeden z ulubionych obiadów mojego Męża, tuż po gołąbkach tradycyjnych, których jest wielkim miłośnikiem i mógłby je jeść na okrągło. Jeśli macie ochotę na szybszą i mniej pracochłonną[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane łososiem 5 lat, 8 miesięcy temu
Jajka faszerowane łososiem – to pyszne jajka nadziewane pastą z wędzonego łososia. Pięknie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. Tak więc gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na jajka[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane pieczarkami 5 lat, 8 miesięcy temu
Jajka faszerowane pieczarkami – to jedno z moich ulubionych dań na Święta Wielkanocne. Kiedyś, zanim pierwszy raz miałam okazje ich skosztować, myślałam, że to strasznie dziwne połączenie smakowe i nigdy nie[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna 5 lat, 8 miesięcy temu
Pasta jajeczna – tym razem w swojej najczystszej postaci – z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Bez zbędnych dodatków – prosto i smacznie. Oczywiście wedle uznania możecie ją wzbogacić o dodatkowe składniki, np. o[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Szakszuka 5 lat, 8 miesięcy temu
Szakszuka – shakshuka – część osób, jak usłyszy tę nazwę, pyta: co to? A szakszuka to nic innego, jak pyszne danie z pomidorów i jajek. Idealne na śniadanie lub kolację. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Rogaliki maślane z makiem 5 lat, 8 miesięcy temu
Rogaliki maślane z makiem – to propozycja na rogale śniadaniowe i nie tylko. Sprawdzą się również na kolację. Idealnie smakują z dżemem domowej roboty. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na rogaliki maślane z[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Chleb bez drożdży 5 lat, 8 miesięcy temu
Chleb bez drożdży – to ostatnia deska ratunku, gdy nie chcemy biegać codziennie do piekarnik, a drożdży wokół brak. No chyba, że zrobiliście zapasy drożdży, to super 😉 My niestety upolowaliśmy tylko jedną kostkę,[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Bułki pszenne bez drożdży i bez zakwasu 5 lat, 8 miesięcy temu
Bułki pszenne bez drożdży i bez zakwasu – powiem krótko – te bułeczki zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie. Nie spodziewałam się, że wyjdą aż tak pyszne, więc z ręką na sercu mogę Wam gorąco polecić ten oto przepis na[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Puree ziemniaczane 5 lat, 8 miesięcy temu
Puree ziemniaczane – czyli moje ulubione, tuż po frytkach, ziemniaki do obiadu. Kaloryczne, to fakt… ale jakie pyszne! Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na puree ziemniaczane. […]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone 5 lat, 8 miesięcy temu
Kotlety mielone to tradycyjne danie kuchni polskiej, które często pojawiało się w moim rodzinnym domu. Mielone najczęściej podawane są u nas w towarzystwie buraczków lub marchewki z groszkiem. W Internecie[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Kogel mogel 5 lat, 8 miesięcy temu
Kogel mogel – to takie moje smaki dzieciństwa… Jeden z ulubionych i najprostszych deserów z tego okresu. Wtedy jeszcze nie przejmowałam się Salmonellą i potrafiłam jeść kogel mogel, czy też jak niektórzy mówią[…]
-
Paula Schmidt dodał(a) nowy wpis, Blaty bezowe 5 lat, 8 miesięcy temu
Blaty bezowe – czyli spody bezowe do tortów i ciast z kremem. Można je także pokruszyć i wykorzystać do deserów. Blaty bezowe na tort warto przygotować sobie dzień wcześniej, by beza dokładnie się wysuszyła. Jeśli[…]
- Załaduj więcej