Parowar Faceta
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty Piknik z Lubellą 10 lat, 6 miesięcy temu
23 maja miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach „Piknik z Lubellą”, które odbyły się w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Warsztaty prowadził Piotr Ceranowicz, uczestnik 3 edycji programu Top Chef, a towarzyszyła[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Zielone szparagi z jajkiem sadzonym na parze 10 lat, 6 miesięcy temu
Dziś kolejna porcja szparagów 🙂 Tym razem z jajkami, które podobnie zrobiłem jak w przepisie Składniki : 6 zielonych szparagów 2 jajka 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 rzodkiewka Przyprawy : pieprz czarny <br[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Pełnoziarniste Fusilli ze szparagami i piersią w toskańskich ziołach 10 lat, 6 miesięcy temu
Szparagi nie każdy lubi, albo nie każdy wie jak się za nie zabrać i co można z nimi tak naprawdę zrobić. A można sporo 🙂 A te przygotowane na parze są po prostu pyszne 🙂 Jako, że sezon na szparagi w pełni, w[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Żurawinowo – miodowy schab z ziemniakami z parowaru 10 lat, 6 miesięcy temu
Dziś kolejna propozycja obiadowa 🙂 Poprzedni mój Składniki : 2 plastry schabusok z 1/2 cytryny 3 ziemniaki szczypiorek2 łyżeczki żurawiny w miodzie Przyprawy : pieprz czosnkowykoperek suszonySchab myjemy,[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Relacja z Targów Regionalia 10 lat, 6 miesięcy temu
Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” odbywały się w dniach 17-19 kwietnia 2015r, była to czwarta edycja tego wydarzenia, w której uczestniczyło prawie 200 wystawców, a odwiedziło je tysiące[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Białe kiełbaski z kaszą jęczmienną z parowaru 10 lat, 6 miesięcy temu
Ochotę wielką na kaszę nabrałem po przejrzeniu książki „Kipi Kasza”. Cały tydzień byłem zabiegany mocno, więc się jeszcze w nią nie zagłębiłem, ale przejrzałem i jest świetnie wydana i smaka na kaszę mi zrobiła :)[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Białe kiełbaski z kaszą jęczmienną z parowaru 10 lat, 6 miesięcy temu
Ochotę wielką na kaszę nabrałem po przejrzeniu książki „Kipi Kasza”. Cały tydzień byłem zabiegany mocno, więc się jeszcze w nią nie zagłębiłem, ale przejrzałem i jest świetnie wydana i smaka na kaszę mi zrobiła :)[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty Hellada Na Talerzu z Lidlem 10 lat, 6 miesięcy temu
Tydzień temu miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez Lidl, w studio CookUp, a prowadzonych przez Pascala Brodnickiego. Tematem przewodnim spotkania była Hellada na Talerzu. Z racji[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Tat Soi z karkówką w rozmarynie z parowaru 10 lat, 7 miesięcy temu
Obiecałem wstawiać więcej przepisów, więc to czynie 🙂 Dziś przedstawiam Wam kolejne danie obiadowe. Tym razem karkówka 🙂 W końcu też, wykorzystałem w przepisie zioła z mojego balkonu 🙂 Wcześniej kupowałem cały[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Schab w musztardzie słodkiej z amarantusem z parowaru 10 lat, 7 miesięcy temu
Kilka przepisów uzbierało mi się w kolejce do wrzucenia na bloga po weekendzie majowym 🙂 Ale jak jest czas na gotowanie, to ciężko się zebrać z opisaniem i na odwrót 🙂 Także, dopiero od dziś zacznę wrzucać nowe[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Relacja z Targów World Food Warsaw 2015 10 lat, 7 miesięcy temu
W dniach 19-21 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI odbyły się Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. To druga edycja tych targów. Było to wielkie wydarzenia dla branży spożywczej, które[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Portobello – kolorowa pizzerka z parowaru 10 lat, 7 miesięcy temu
Pieczarki bardzo lubię i często używam w swoich potrawach. Mają mało kalorii i można je dodawać do bardzo wielu dań. Ostatnio będąc na zakupach trafiłem na Portobello, jest to duża, brązowa pieczarka o lekko[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Jajko poSadzone na Lollo Bionda z parowaru 10 lat, 7 miesięcy temu
Zastanawiałem się chwile jak nazwać to danie, żeby nie było zwykłego jajka sadzonego 😀 Przyznam się szczerzę, że troszkę takich jajek zjadłem, zanim wyszło to co widzicie 😀 Metodą prób i błędów udało się zrobić[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Relacja z Targów EuroGastro 2015 10 lat, 7 miesięcy temu
W dniach 25-27 marca w Centrum Targowo – Kongresowy MT Polska odbywały się największe, a zarazem najważniejsze targi branży HoReCa czyli 19 edycja Oprócz prezentacji produktowych najróżniejszych firm z wyposażeniem[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Wyniki Konkursu "Wiosenne Danie" 10 lat, 7 miesięcy temu
Wyniki Konkursu „Wiosenne Danie” Konkurs na „Wiosenne Danie” trwał od 31 marca do 14 kwietnia 2015r. Zainteresowanie Konkursem i ilość wspaniałych przepisów wraz ze zdjęciami przerosło moje oczekiwania 🙂 85 osób[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Pierś kurczaka z ziemniakami z parowaru 10 lat, 7 miesięcy temu
Dziś prosty przepis na szybki obiad 🙂 Miało być trochę więcej kolorów, ale oczywiście niektóre składniki zostały w lodówce 😀 Najczęściej osoby wchodzące do mnie na bloga przez google, szukają właśnie pomysłu na[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty Kuchni Włoskiej w Food Lab Studio 10 lat, 8 miesięcy temu
W ramach akcji Warsaw Restaurant Week w dniach 27-29 marca, odbyło się wydarzenie Warsaw Italian Week. Było to Stołeczne Święto Włoskiej Kuchni. Za jedyne 39 zł można było zjeść trzydaniowy włoski posiłek w wielu[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Pierś kurczaka z ananasem i ryżem jaśminowym z parowaru 10 lat, 8 miesięcy temu
Szczerze przyznam, że ananasa jakoś unikałem, niby wiedziałem jak się go obiera, ale chyba z lenistwa wybierałem tego z puszki. Tak było np. przy sałatce z Jak go prosto obrać i oczyścić pokazał mi Grzegorz[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka warzywna z parowaru 10 lat, 8 miesięcy temu
Kilka dni minęło odkąd zrobiłem tą zapiekankę 🙂 Czas nie pozwolił mi wcześniej dodać przepisu 🙂 Po kilku dniach słonecznych znów było zimno, deszczowo i ponuro, a w takie dni ciężko mam się zabrać za cokolwiek :)[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, KONKURS "Wiosenne Danie" 10 lat, 8 miesięcy temu
KONKURS „WIOSENNE DANIE” Z okazji pierwszych dni wiosny, jak i prawie 1000 polubień mojego profilu Parowar Faceta na Facebooku postanowiłem zorganizować KONKURS 🙂 Nie będzie on skomplikowany i będzie polegał na[…]
- Załaduj więcej