Parowar Faceta
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Wyniki Konkursu "Wakacyjny Deser" 8 lat, 10 miesięcy temu
Tak się złożyło, że ten post z wynikami, jest postem nr 100 na blogu :)To był mój trzeci konkurs i pierwszy, w którym jest jedna nagroda.Tym trudniej było mi wybrać, ale po ostatnim gdzie sam sponsorowałem nagrody[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty z okazji 2 urodzin Akademii Kulinarnej Whirlpool 8 lat, 10 miesięcy temu
Tak jak wspominałem Wam w relacji z Uczestnikami byli zwycięzcy konkursu, byli wśród nich zarówno blogerzy, jak i po prostu pasjonaci kuchni, chcący poszerzyć swoją kulinarną wiedzę. Bardzo nie lubię się Czytaj dalej
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Schab z czosnkowymi ziemniakami w żurawino – wiśniowym sosie 8 lat, 10 miesięcy temu
Przepis powstał na Konkurs „Taste the Summer by Almette Fruit”. Dostałem się dzięki niemu do finału, w którym gotowałem w drużynie Agnieszki z Składniki : 2 plastry schabu 150g serka twarogowego Almette Fruit z[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Fusilli z czereśniami i bazylią tajską 8 lat, 10 miesięcy temu
Ostatnie dni miałem ciężkie, po pracy padałem zmęczony i wstawałem 2-3 w nocy i już spać nie mogłem 🙂 I tak kilka dni.. Trudno w takie dni o mobilizację w kuchni. Nie poszalałem ostatnio, ale coś tam robiłem ;)[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty Słodko, ale zdrowo z Lidlem 8 lat, 10 miesięcy temu
Ostatnio miałem przyjemność uczestniczyć w kolejnych warsztatach z Lidlem 🙂 Poprzednie, jak pewnie pamiętacie, to Z Mistrzem Pawłem miałem okazję zamienić kilka słów, podczas lutowych Targów Expo Sweet, mimo[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami 8 lat, 10 miesięcy temu
Pieczarki mógłbym jeść i jeść 🙂 Pojawiają się często w moich przepisach 🙂 Do tego lubię nadziewać, mięso, makaron czy właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to Składniki : duża[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, KONKURS "Wakacyjny Deser" 8 lat, 10 miesięcy temu
Przy moim poprzednim wiosennym konkursie, choć nagród było sporo, najwięcej osób pisało, że chciałoby wygrać książkę Mistrza Pawła Małeckiego – „Cukiernia Lidla” 🙂 Moje niedawne warsztaty kulinarne z Pawłem,[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Conchiglioni z bobem z parowaru 8 lat, 10 miesięcy temu
Jak pewnie zauważyliście conchiglioni jest jednym z moich ulubionych makaronów 🙂 Chyba dlatego, że lubię nadziewać zarówno makaron jak i mięso 🙂 Można go zrobić na bardzo dużo sposobów, dziś połączyłem go z[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty kulinarne 30 minut z jakością QAFP 8 lat, 10 miesięcy temu
17 czerwca miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych dla dziennikarzy i blogerów „30 minut z jakością QAFP”.To moje drugie warsztaty z certyfikowaną wieprzowiną QAFP, poprzednie, styczniowe były pod[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Camembert z truskawkami i miętą 8 lat, 10 miesięcy temu
Poprzedni mój przepis na Składniki : 1 krążek 120g sera camembert kilka truskawek listki świeżej mięty Przyprawy : pieprz czarnyCamembert odwijamy z papierka i kładziemy na folii aluminiowej w parowarze na 1[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty z fotografii kulinarnej z Kukbuk 8 lat, 10 miesięcy temu
Podczas Warszawskich Targów Design’u – Wzory, Kukbuk – magazyn kulturalno-kulinarny zorganizował warsztaty z fotografii kulinarnej, na które udało mi się dostać :)Warsztaty trwały 1,5 godziny, a prowadziły je Magda[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Sernik truskawkowy z parowaru 8 lat, 10 miesięcy temu
Ostatnio Wam obiecałem, że będzie więcej deserów 🙂 A, że mój poprzedni Składniki : 2 jajka 4 łyżki cukru pudru trzcinowego 0,5 kg twarogu sernikowego kilkanaście truskawek kilkanaście borówek amerykańskich1[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Warsztaty Kukbuk z Beatą Sadowską 8 lat, 10 miesięcy temu
Na stronie internetowej Kukbuk-a – magazynu kulturalno-kulinarnego był organizowany konkurs. Odbywał się z okazji premiery książki Beaty Sadowskiej „I jak tu nie jeść”. Nagrodami było sześć podwójnych zaproszeń na[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Owocowy deser z parowaru 8 lat, 11 miesięcy temu
Dawno deserów u mnie nie było, skupiłem się ostatnio na daniach obiadowych. Myślę, że przez okres wakacyjny będzie ich zdecydowanie więcej się pojawiać 🙂 A dziś pierwszy z nich :)Deser z owoców: truskawki, kiwi[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Bób na młodych ziemniaczkach z parowaru 8 lat, 11 miesięcy temu
W niedziele pojechałem po truskawki na deser, który ukażę się na blogu jutro 🙂 Ale oprócz truskawek przywiozłem bób, jak ja go dawno nie jadłem pomyślałem 🙂 Jak tylko zobaczyłem na straganie, musiałem go kupić i[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Szynka wieprzowa ze szparagami na kaszy gryczanej 8 lat, 11 miesięcy temu
Dziś kolejna propozycja z kaszą, tym razem gryczaną prażoną. Jeszcze się bardzo mocno nie zagłębiłem w książkę „Kipi Kasza”, ale to chyba dzięki jej obejrzeniu zacząłem częściej po nią ostatnio sięgać. Cudowne[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Szynka wieprzowa ze szparagami na kaszy gryczanej 8 lat, 11 miesięcy temu
Dziś kolejna propozycja z kaszą, tym razem gryczaną prażoną. Jeszcze się bardzo mocno nie zagłębiłem w książkę „Kipi Kasza”, ale to chyba dzięki jej obejrzeniu zacząłem częściej po nią ostatnio sięgać. Cudowne[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Szynka wieprzowa ze szparagami na kaszy gryczanej 8 lat, 11 miesięcy temu
Dziś kolejna propozycja z kaszą, tym razem gryczaną prażoną. Jeszcze się bardzo mocno nie zagłębiłem w książkę „Kipi Kasza”, ale to chyba dzięki jej obejrzeniu zacząłem częściej po nią ostatnio sięgać. Cudowne[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Sałatka z buraków z kozim serem i roszponką 8 lat, 11 miesięcy temu
Dziś prosta i szybko propozycja na sałatkę. W duże upały czasami nie mamy ochoty na jedzenie, ale taką sałatkę każdy z chęcią wtedy zje 🙂 Szybka i smaczna, a młode buraki to po prostu poezja smaku 🙂 Składniki : 3[…]
-
Parowar Faceta dodał(a) nowy wpis, Sałatka z quinoa, szparagami i mango 8 lat, 11 miesięcy temu
Dziś dalszy ciąg dań ze szparagami 🙂 Jak zacząłem je jeść, to nie umiem przestać 😉 To na pewno nie jest moja ostatnia propozycja z nimi, sezon trzeba wykorzystać do samego końca 🙂 Dziś bardzo proste danie:[…]
- Załaduj więcej