Marta
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem kiszonym 7 lat, 9 miesięcy temu
Kolejna propozycja zrobiona na życzenie mojego domownika. Jemu smakowało, myślę że Wam też będzie.Składniki:1 kg zrazówki wieprzowej10 płaskich łyżeczek musztardy sarepskiej3 cebule2 ogórki kiszone20 g chudego[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Prosty przepis na makaron chiński Chow Mein z kurczakiem i warzywami 7 lat, 9 miesięcy temu
Powiem Wam, że już dawno nie byłam tak zadowolona ze swojego dania jak w tym przypadku. Chow Mein brzmi orientalnie i jest orientalne, ale jest też całkiem proste w przygotowaniu. Oprócz sosów sojowych i pędów[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone nadziewane pieczarkami 7 lat, 11 miesięcy temu
Jest kilka takich potraw w domu, które można nazwać „kultowymi”. Wśród nich miejsce na podium zajmuje na pewno kotlet schabowy i mielony. Oba lubię. Moje zdanie podziela chyba większość niewegetariańskiego[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Zapiekana ryba w sosie śmietanowym z pieczarkami 7 lat, 11 miesięcy temu
Bardzo lubię ryby i zapiekanki. W tym daniu to połączenie jednego z drugim dlatego wprost za nim przepadam. Jest to jeden z moich ulubionych obiadów, który po raz pierwszy spróbowałam u naszej przyjaciółki Magdy.[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Fasolka szparagowa z sosem vinegret – sos do wszystkiego 7 lat, 11 miesięcy temu
Całe moje życie jadłam fasolkę szparagową na jeden sposób. Czyli z podsmażoną bułką tartą (Jeżeli chodzi o przygotowanie fasolki, lub fasolki z bułką tartą to zajrzyjcie do przepisu podstawowego tutaj.Składniki na[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Pasta kanapkowa z awokado, fety i czosnku 8 lat temu
Muszę się do czegoś przyznać…Nie przepadam za awokado. Jednak pod tą postacią wręcz uwielbiam.Składniki:1 awokado (miękkie)0,5 opakowania sera feta (ok. 100 g)sok z ćwiartki cytrynyok 2-3 ząbki czosnkupieprz<br[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Zupa serowa wersja II 8 lat temu
Już kiedyś podawałam Wam przepis na zupę serową. Jak każde praktycznie danie można ją zrobić na kilkadziesiąt sposobów. Tutaj link do wersji pierwszej – Składniki:ok. 2 litry wody1 ćwiartka z kurczaka3 duże serki[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka makaronowa z grzybami 8 lat temu
Mówiłam Wam już, że uwielbiam zapiekanki prawda? Dlatego ostatnio, gdy byłam na wyjeździe bardzo się zawiodłam nakładając sobie solidną porcję zapiekanki makaronowej z grzybami na talerz. Niestety była zupełnie bez[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami i papryką 8 lat temu
Już dawno moja rodzina się tak nie zajadała żadną zapiekanką jak tą. To wprost niewiarygodne, że przy tak niewielu składnikach wychodzi coś tak pysznego. Przepis znalazłam Składniki:500 g makaronu – najlepiej[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Pieczone warzywa 8 lat, 1 miesiąc temu
Kto ostatnio nie jest na diecie? Wydaje mi się, że wszyscy. Łącznie ze mną oczywiście. Jak wiele osób zabierałam się za to tysiące razy ale zawsze polegałam na wcześniejszym przygotowaniu posiłków. Dietetykiem nie[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Bigos z cukinii – podróba nie do poznania 8 lat, 1 miesiąc temu
Powiem Wam, że gotując ten bigos sama się zaskoczyłam. Jest duże prawdopodobieństwo, że jeżeli nikomu nie powiecie z czego jest ten bigos to nikt nie zauważy braku kapusty. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak w[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Maślane drożdżowe rogaliki z marmoladą albo nutellą 8 lat, 1 miesiąc temu
Powiem Wam jak to się w ogóle zaczęło, skąd wziął się pomysł na rogaliki. Powodów jest kilka. Jeden to taki, że jadłam w pewnym miejscu na mieście pyszne pączki. O zrobieniu takich zamarzyłam. Więc jak zawsze w[…]
-
Profil Marta został zaktualizowany! 8 lat, 1 miesiąc temu
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Golonka gotowana i pieczona w piwie (podawana z kapustą zasmażaną) 8 lat, 1 miesiąc temu
Teraz będzie petarda! Ani fit, ani wege, ani nic modnego. Zwyczajna ale jednocześnie niezwyczajna golonka pieczona w piwie. Drogie panie. Jeżeli chcecie zdobyć serce mężczyzny to to jest najlepszy sposób.[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Mrożone grzyby do zupy grzybowej 8 lat, 4 miesiące temu
Niby proste pytanie, ale jak przygotować grzyby do mrożenia żeby można je było w łatwy sposób wykorzystać? Ja mrożonych grzybów używam w zasadzie w jeden sposób : do zupy grzybowej. I aby jej smak był zawsze[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Zupa grzybowa z prawdziwków 8 lat, 4 miesiące temu
Sezon na świeże prawdziwki w pełni, ale też gdyby ich nie było to zawsze można posiłkować się suszonymi albo mrożonymi. Ja co roku robię zapas pradziwków i innych grzybów mrożonych, które mogę później wykorzystać[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Szaszłyki z grilla (nawet elektrycznego) 8 lat, 7 miesięcy temu
Już marzymy o sezonie letnim,sezonie grillowym.Niektórzy pewnie już zaczęli. Dla tych, którzy albo nie mają możliwości urządzenia grilla tradycyjnego albo np. nie lubią dymu mam inny sposób. A tym sposobem jest[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Pierogi ruskie 8 lat, 7 miesięcy temu
Każdy kto mnie zna, wie że jestem fanką pierogów. Oczywiście ich jedzenia a nie robienia. Nigdy specjalnie mnie nie ciągnęło do robienia pierogów. Wiedziałam, że to nie jest prosta sprawa. Zazwyczaj pierogi kupuję.[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Papryka pieczona nadziewana kurczakiem i mozzarellą 8 lat, 10 miesięcy temu
W domu padła sugestia, żebym zrobiła coś nowego. Oczywiście podjęłam wyzwanie. Przyznaję, może nie do końca bo posiłkowałam się zasobami internetu ale jednak „coś nowego w moim domu” się pojawiło. Przepis[…]
-
Marta dodał(a) nowy wpis, Ravioli z sosem koperkowym 9 lat temu
Podejrzewam, że jeżeli przeczytaliście chociaż część postów znajdujących się u mnie na blogu to już wiecie, że UWIELBIAM makarony ( i pierogi). Nie przesadzam, gdyby nie to ,że są tak bardzo kaloryczne, to mogłabym[…]
- Załaduj więcej