MamaOskarka

  • Mięso z królika jest suche, miejscami nawet bardzo, dlatego do wykonania pasztetu musimy użyć także innych „mięs”. Pasztet jest pyszny, soczysty i smarowny. Można go upiec jak również zawekować, po upieczeniu[…]

  • Mięso z królika jest suche, miejscami nawet bardzo, dlatego do wykonania pasztetu musimy użyć także innych „mięs”. Pasztet jest pyszny, soczysty i smarowny. Można go upiec jak również zawekować, po upieczeniu[…]

  • Jogurt był dla mnie takim wyzwaniem. Stwierdziłam, że fajnie byłoby coś takiego przygotować, w sumie w całkiem prosty sposób. To taka magia trochę jakby 😉 To działanie bakterii mlekowych, czułam się na prawdę jak[…]

  • Jogurt był dla mnie takim wyzwaniem. Stwierdziłam, że fajnie byłoby coś takiego przygotować, w sumie w całkiem prosty sposób. To taka magia trochę jakby 😉 To działanie bakterii mlekowych, czułam się na prawdę jak[…]

  • Pyszna, aromatyczna, prosta zupa krem, która zachwyci Wasze podniebienia. Niewiele składników, szybkie wykonanie. Czego trzeba chcieć więcej? Chyba tylko tego, aby poczuć jej smak.Dodatek smażonej kiełbasy[…]

  • Pyszna, aromatyczna, prosta zupa krem, która zachwyci Wasze podniebienia. Niewiele składników, szybkie wykonanie. Czego trzeba chcieć więcej? Chyba tylko tego, aby poczuć jej smak.Dodatek smażonej kiełbasy[…]

  • Bomba witaminowa, w dodatku okrutnie pyszna. Wiecie jak to cieszy, kiedy można zjeść coś tak dobrego bez wyrzutów sumienia? Jeśli nie znacie tego uczucia, to ja Was serdecznie nakłaniam do tego, aby tego uczucia[…]

  • Bomba witaminowa, w dodatku okrutnie pyszna. Wiecie jak to cieszy, kiedy można zjeść coś tak dobrego bez wyrzutów sumienia? Jeśli nie znacie tego uczucia, to ja Was serdecznie nakłaniam do tego, aby tego uczucia[…]

  • Są ludzie, którzy nie lubią serników, tak przynajmniej głosi legenda ;)Ale połączenia malin z sernikiem chyba nikt nie jest w stanie odsunąć z przed czubka swojego nosa! 😀 Jestem tego pewna. Jeśli denerwują Was[…]

  • Są ludzie, którzy nie lubią serników, tak przynajmniej głosi legenda ;)Ale połączenia malin z sernikiem chyba nikt nie jest w stanie odsunąć z przed czubka swojego nosa! 😀 Jestem tego pewna. Jeśli denerwują Was[…]

  • Kanapki nie mogą być nudne, dlatego warto pokombinować nawet ze znanymi nam na co dzień smakami, które w połączeniu ze sobą będą stanowiły ciekawe kompozycje, wcześniej przez nas niedostrzegane. Połączenie kiełbasy[…]

  • Kanapki nie mogą być nudne, dlatego warto pokombinować nawet ze znanymi nam na co dzień smakami, które w połączeniu ze sobą będą stanowiły ciekawe kompozycje, wcześniej przez nas niedostrzegane. Połączenie kiełbasy[…]

  • Uwielbiam jeżyny, choć to owoce trudne, w takim sensie, że trzeba je zbierać systematycznie w niewielkich ilościach, dlatego że dojrzewają stopniowo, a kiedy już dojrzeją szybko potrafią się zepsuć. Tak więc na[…]

  • Uwielbiam jeżyny, choć to owoce trudne, w takim sensie, że trzeba je zbierać systematycznie w niewielkich ilościach, dlatego że dojrzewają stopniowo, a kiedy już dojrzeją szybko potrafią się zepsuć. Tak więc na[…]

  • Dom pachnący chlebem, to najlepsze wyobrażenie „domowego ogniska” jakie można sobie tylko wyobrazić. Pieczywo domowe warto robić i to nie tylko dla zapachu i smaku, ale przede wszystkim dla zdrowia 🙂 Wszystko[…]

  • Dom pachnący chlebem, to najlepsze wyobrażenie „domowego ogniska” jakie można sobie tylko wyobrazić. Pieczywo domowe warto robić i to nie tylko dla zapachu i smaku, ale przede wszystkim dla zdrowia 🙂 Wszystko[…]

  • Cukinia to takie cudowne warzywo, które możemy wykorzystać na wiele pysznych sposobów. Podaje się ją na słono jak i na słodko. Tym razem chciałabym Wam przedstawić mój pomysł na prosty ale niebanalny obiad, po[…]

  • Cukinia to takie cudowne warzywo, które możemy wykorzystać na wiele pysznych sposobów. Podaje się ją na słono jak i na słodko. Tym razem chciałabym Wam przedstawić mój pomysł na prosty ale niebanalny obiad, po[…]

  • Wędliny to ważny temat w naszym domu, niestety, albo stety, wegetarianami to my nie będziemy 😉 Filet z indyka, wędzony w dymie olchowo – bukowym, rozpieścił nasze podniebienia do granic wytrzymałości. Pochodzi on[…]

  • Wędliny to ważny temat w naszym domu, niestety, albo stety, wegetarianami to my nie będziemy 😉 Filet z indyka, wędzony w dymie olchowo – bukowym, rozpieścił nasze podniebienia do granic wytrzymałości. Pochodzi on[…]

  • Załaduj więcej