MamaOskarka

  • MamaOskarka dodał(a) nowy wpis, Zupa pieczarkowa 8 lat temu

    Zupa pieczarkowa była domeną mojego męża dopóki nie przygotowałam jej na bazie warzywnej kostki rosołowej II, na którą przepis znajdziecie tutaj –>[…]

  • MamaOskarka dodał(a) nowy wpis, Zupa pieczarkowa 8 lat temu

    Zupa pieczarkowa była domeną mojego męża dopóki nie przygotowałam jej na bazie warzywnej kostki rosołowej II, na którą przepis znajdziecie tutaj –>[…]

  • Zamykamy maliny i brzoskwinie, aby zimą móc cieszyć się ich wspaniałym smakiem. Maliny i brzoskwinie, to bardzo dobre połączenie wyrazistego smaku, jaki mają maliny i nieco łagodniejszego, będącego tutaj raczej[…]

  • Zamykamy maliny i brzoskwinie, aby zimą móc cieszyć się ich wspaniałym smakiem. Maliny i brzoskwinie, to bardzo dobre połączenie wyrazistego smaku, jaki mają maliny i nieco łagodniejszego, będącego tutaj raczej[…]

  • Ten sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? 🙂 Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? 🙂 I on jest na prawdę wysokich lotów,[…]

  • Ten sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? 🙂 Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? 🙂 I on jest na prawdę wysokich lotów,[…]

  • Pasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku i aromatu pasta do której zrobienia natchnęła mnie[…]

  • Pasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku i aromatu pasta do której zrobienia natchnęła mnie[…]

  • Na blogu znajdziecie już syrop z owoców czarnego bzu oraz syrop z owoców czarnego bzu i malin. Dzisiaj proponuję Wam syrop z czarnego bzu i jeżyn, dlatego że są bardzo ciekawym dodatkiem smakowym do bzu i[…]

  • Coś na szybko, dla dzieci idealne, ale i my przy nich możemy poczuć się jak dziecko. Banalnie proste w wykonaniu, mało słodkie – czyli extra! 😛 Sam ser, jaja, mąka i cukier. Banał! 🙂 ale jaki smaczny ten banał ;)<br[…]

  • Kasza manna to takie wspomnienie z dzieciństwa. Prosty i tani deser, który serwowały nam nasze mamy i babcie i ja dzisiaj również serwuję je swojemu dziecku. Można je podać ze świeżymi owocami lub dżemami, obydwie[…]

  • Nie lubię bardzo słodkich dżemów, dlatego ten jest dla mnie w sam raz. Do tego ma tak piękny kolor.. aż chce się go wyjadać ze słoiczka łyżeczka po łyżeczce, do dna! 🙂 Pektyna, którątutaj stosuję jest w pełni[…]

  • Czarny bez ma wiele prozdrowotnych właściwości, ale owoce maliny również nie są od nich gorsze. W chłodne dni syrop taki może się sprawdzić na przykład do herbaty i będzie wzmacniał naszą odporność, a także pomagał[…]

  • Syrop z czarnego bzu to naturalny lek na przeziębienie. Warto go zrobić, żeby móc się szybko ratować na początku choroby. Owoce dziko rosnące, które bardzo chętnie zbierają wszelkie ptaszki, zrywamy całymi[…]

  • Kochani, dzisiaj przepis wprost od najslodszej dziewczyny na dolnym śląsku, od wiernego kibica siatkówki, od tej z którą można konie kraść! Dzisiaj tworzyła dla Was w kuchni niesamowita Karolinka :*Właśnie[…]

  • Kolejna „kostka rosołowa”, chyba się od nich uzależniłam. Ta ma w sobie jeszcze więcej aromatu, jest ciemniejsza od swojej poprzedniczki, Potrzebujemy:200 g korzenia selera250 g marchewki150 g pora100 g czerwonej[…]

  • To jak ważny jest czas w dzisiejszym świecie to nie podlega żadnej dyskusji. To jak zaczęło się dla nas liczyć hasło „wiem co jem” też ma ogromne znaczenie. W wyniku tego całego procesu codziennego gotowania[…]

  • Keczup to dodatek pasujący do wielu dań, niektórzy jedzą z nim niemalże wszystko, może oprócz tortów 😉 ten jest wspaniałym sposobem na wykorzystanie zapasów cukinii, a przede wszystkim na zamknięcie lata w małych[…]

  • Keczup to dodatek pasujący do wielu dań, niektórzy jedzą z nim niemalże wszystko, może oprócz tortów 😉 ten jest wspaniałym sposobem na wykorzystanie zapasów cukinii, a przede wszystkim na zamknięcie lata w małych[…]

  • To już nie pierwszy batonik przerabiany w „internetach” na swój odpowiednik w cieście. Ten warto przygotować dzień, a nawet dwa wcześniej. Im starszy, tym lepszy i bardziej przypomina sklepowy batonik. Moja[…]

  • Załaduj więcej