Małgorzata Rusek
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Spaghetti z granulatem sojowym 5 lat, 11 miesięcy temu
Jako, żejestem wielką fanką spaghetti, postanowiłam, żepierwszy przepis wnowym roku tobędzie przepis natę właśnie potrawę. Tym razem jest tospaghetti zgranulatem sojowym. Czymże jest ten granulat? Topoprostu[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Postanowienia noworoczne – czy mają sens? 5 lat, 11 miesięcy temu
Zapytałam Was naFacebooku, czyrobicie sobie postanowienia noworoczne. Okazuje się, że29% robi. Oczywiście totakie tylkomikro-badanie zczystej ciekawości, niemożna tych wyników wżaden sposób odnieść dowszystkich[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Podsumowanie roku 2018 5 lat, 11 miesięcy temu
Zostały już taknaprawdę ostatnie godziny 2018roku. Rok temu poraz pierwszy napisałam podsumowanie roku iprzekonałam się, żejest tosuper sprawa. Przejrzałam teraz ten wpis uśmiechając się dowspomnień iutwierdzając[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Pierniczki marchewkowe z melasą karobową 6 lat temu
Wtym roku niemam dla Was zbyt wielu przepisów świątecznych. Poza tym przepisem napierniczki marchewkowe zmelasą karobową, znajdziecie jeszcze mójprzepis namakowiec japoński we-booku Funadacji Insulinooporność –[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Co warto wiedzieć o erytrolu? 6 lat temu
Pewnie widzieliście wskładnikach niektórych moichprzepisów erytrol. Wygląda właśnie takjak natym zdjęciu, czyli są tokryształki łudząco podobne docukru. Erytrol jest właśnie jednym zzamienników cukru, podobnie jak[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasteczka z pestek dyni 6 lat temu
Jeżeli lubicie kuchenny minimalizm, toten przepis napewno przypadnie Wam dogustu, ponieważ składa się on tylkoz… 2składników. Wydaje się niemożliwe, żebyzrobić kruche ciasteczka zpestek dyni imelasy karobowej,[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Chałwowa owsianka z granatem 6 lat temu
Owsianka topotrawa, któradaje mnóstwo możliwości! Dzisiaj mam dla Was propozycję nachałwową owsiankę zpestkami granatu. Owy chałwowy smak zawdzięcza ona dodatkowi pasty sezamowej tahini iczegoś dodosłodzenia – ja[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Hummus z grochu 6 lat, 1 miesiąc temu
Dzisiaj mam dla Was przepis typu kuchnia fusion czyli taki misz-masz bliskowschodnio-polski – hummus zgrochu. Generalnie wtradycyjnym przepisie nahummus zastąpiłam ciecierzycę naszym polskim żółtym łuskanym[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Makaron z czarnej fasoli na Halloween 6 lat, 1 miesiąc temu
Wtym roku mam dla Was przepis naupiorny makaron zczarnej fasoli naHalloween. Ten makaron okolorze wystygniętego popiołu znajdziecie wdyskoncie spod znaku czerwonej skrzydlatej bestii wczarne kropki. Te długie[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Papryka faszerowana kaszą bulgur i soczewicą 6 lat, 1 miesiąc temu
Papryka idealnie nadaje się donadziewania. Ja bardzo lubię robić farsze zwykorzystaniem czerwonej soczewicy, któranadaje im kleistości. Wtym przepisie papryka faszerowana jest soczewicą ikaszą bulgur. Akurat kasza[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Czekoladki z orzechami laskowymi 6 lat, 2 miesiące temu
Dzisiaj mam przepis, którynapewno przypadnie dogustu osobom lubiącym gorzką czekoladę – doktórychija się zaliczam… – naczekoladki zorzechami laskowymi czyli taką domową czekoladę. Wtym przepisie jest tomniej gorzka[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Witamina D – rekomendacje 2018 6 lat, 2 miesiące temu
Przyszła taka pora roku, kiedy niewystawiamy się nadziałanie promieni słonecznych. Albojest pochmurnie albozazimno nakrótkie rękawki inogawki. Toten moment, kiedy trzeba zacząć suplementować witaminę D. Pamiętajcie[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Leczo z wędzonym tofu 6 lat, 2 miesiące temu
Leczo toumnie obowiązkowa potrawa naokres późnego lata ijesieni, kiedy mamy pełno wyhodowanej wsłońcu papryki icukinii. Tradycyjnie leczo robi się zkiełbasą, więcwdzisiejszym przepisie podpowiem Wam, jak zamienić[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Kotleciki z komosy i tofu po indyjsku 6 lat, 2 miesiące temu
Jeżeli lubicie orientalne przyprawy, tote kotleciki zkomosy itofu poindyjsku napewno Wam posmakują. Podejrzewam, żeHindusi sypnęliby jeszcze więcej przypraw niż ja proponuję wtym przepisie, aletobardziej wersja[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Szakszuka z papryką i kolendrą 6 lat, 3 miesiące temu
Nazwa „szakszuka” oznacza podobno „wielki bałagan”. Bałagan ów składa się zazwyczaj zjajek, pomidorów, papryki icebuli, ajest todanie popularne naBliskim Wschodzie. Wersji iwariacji natemat szakszuki jest naprawdę[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Ksylitol – otrzymywanie, wykorzystanie, właściwości 6 lat, 3 miesiące temu
Ksylitol tozamiennik cukru, którywostatnich latach stał się dosyć popularny ijuż praktycznie każdy onim słyszał. Sporo osób zaczęło go stosować, chociaż są itacy, którychnazwa odstrasza – ksylitol kojarzy im się[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Wegański omlet z mąki z ciecierzycy 6 lat, 3 miesiące temu
Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis nawegański omlet zmąki zciecierzycy zeszpinakiem wśrodku. Ale, czekaj, czekaj… jak towegański omlet?? Przecież omlet robi się zjajek! No właśnie, totakie[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Waniliowe ciasto jaglane z wiśniami 6 lat, 4 miesiące temu
Tociasto toefekt mojejspontanicznej kulinarnej inwencji twórczej. Wymyśliłam sobie, żezrobię placek zowocami, alewlżejszej idodatkowo bezglutenowej wersji. Itakkombinując wgłowie co bytu dać, powstał przepis[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Chłodnik buraczkowy na jogurcie 6 lat, 4 miesiące temu
Przetaczająca się przeznasz kraj fala upałów natchnęła mnie dozrobienia chłodnika buraczkowego najogurcie naturalnym, zklasycznym dodatkiem rzodkiewki, ogórka iobowiązkowo dużej ilości koperku. Wykorzystałam dotego[…]
-
Małgorzata Rusek dodał(a) nowy wpis, Pęczak z fasolą, pieczarkami, jarmużem 6 lat, 4 miesiące temu
Dzisiaj mam dla Was przepis naobiadową „sałatkę”, któraświetnie nadaje się też jako lunchbox. Właściwie zastanawiam się, jak wogóle nazwać potrawy tego typu, bo sałatka niedokońca mi tu pasuje, dlatego napisałam ją[…]
- Załaduj więcej