Katarzyna Wójcik
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Makaron z owocami pod orzechową kruszonką 8 lat, 1 miesiąc temu
W oczekiwaniu na odrobinę słońca przygotowałam pyszne owoce pod orzechową kruszonką.
Składniki
owoce- śliwki, borówki, winogrona, jabłka
szklanka ugotowanego makaronu Lubella kokardki lub świderki
1 łyżeczka[…] -
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Rozgrzewająca, Japońska zupa Ramen 8 lat, 2 miesiące temu
Ramen – japoński rosół z warzywami i makaronem, mięsem lub owocami morza zależności od receptury. Ramen do Japonii przywędrował z Chin Różni różni się od tradycyjnych japońskich zup tym, że zawiera mięso. Typowo[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Sałatka słoikowa z makaronem, mango, granatem i szynką parmeńską 8 lat, 2 miesiące temu
Szybkie sałatki do słoików cieszą się nie słabnąca popularnością. To praktyczna, wygodna, lekka, sycąca, zdrowa a przede wszystkim smaczna przekąska lub lunch w przerwie w pracy.
Szklany słoik gwarantuje nam, że[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Grzanki z karmelizowaną gruszką, serem pleśniowym i figą 8 lat, 2 miesiące temu
Grzanki z serem pleśniowym i figą goszczą na moim stole od paru lat. Uwielbiam je za chrupkość pieczywa i słony ser przełamany słodyczą figi. Pomyślałam, że można jeszcze wzbogacić smak kanapki o karmelizowana[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone z grzybów 8 lat, 2 miesiące temu
Grzyby- jak kraj długi i szeroki wszyscy mówią o wysypie. Bardzo lubię chodzić po lesie, rozkoszować się przyrodą i przy okazji zbierać grzyby. Ostatnio w pół godziny zebraliśmy dwa ogromne kosze. Część poszła do[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Muffinki z lemon curd-obłędnie cytrynowe 8 lat, 2 miesiące temu
Tegoroczne lato pożegnaliśmy w strumieniach deszczu a astronomiczna jesień przywitała nas śniegiem i mrozem w Tatrach. Brrr …Ja przywitałam jesień przeziębieniem. Zatkany nos, załzawione oczy, kaszel i dreszcze-nie[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Zupa-krem z pora 8 lat, 2 miesiące temu
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zupy. To właśnie jesienią zupy smakują najlepiej. Jedzmy zupy bo są zdrowe, pożywne, dodają energii i rozgrzewają w jesienne i chłodne popołudnia. Są sycące, doskonale zaspokajają[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Leśne grzyby w sosie śmietanowym 8 lat, 2 miesiące temu
Dzięki ciepłej i deszczowej aurze w lasach zaroiło się od grzybów i grzybiarzy. Grzyby pomimo, że nie posiadają wartości odżywczej są aromatyczne i bardzo smaczne. Lubicie zbierać grzyby? Ja uwielbiam.
Dziś, mam[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Błyskawiczny deser budyniowo-jagodowy 8 lat, 3 miesiące temu
Dziś przychodzę do Was z propozycją błyskawicznego deseru. Budyń śmietankowy i jagody lub borówki to bardzo smaczne połączenie. Latem, do deseru używam świeżych jagód, natomiast zimą, jagód mrożonych lub konfitury[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Lazania z cukinią na okrągło 8 lat, 3 miesiące temu
Lazania z cukinią na okrągło-czyli zawijane plastry cukinii z sosem mięsno- pomidorowym, pod beszamelem. Dla mnie smaki lata to oczywiście świeże i aromatyczne warzywa. Pomidory, cukinia, szpinak, cebula, czosnek –[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Włoska sałatka na pieczonej dyni piżmowej. 8 lat, 3 miesiące temu
Podczas ostatnich zakupów w moim koszyku wylądowała dynia piżmowa. Akurat ten gatunek dyni jadłam podczas wakacyjnego pobyty w Czechach. W Polsce dynia uważana jest za warzywo jesienne, a przecież już w sierpniu[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Rozpływający się w ustach, sernik z owocami lata 8 lat, 3 miesiące temu
Sernik na zimno to ciasto idealne na wakacyjne upały. Wzbogacone sezonowymi owocami sprawia, że mogła bym go jeść codziennie. Ten deser rozpływa się w ustach, orzeźwia i do tego nie trzeba go piec. Jeśli zamrozimy[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Cukinia faszerowana mięsem i papryką 8 lat, 4 miesiące temu
Przełom lipca i sierpnia to czas kiedy w moim ogrodzie i na moim stole króluje cukinia. To smaczne warzywo można jeść na wiele sposobów. Delikatny miąższ cukinii jest niskokaloryczny i lekkostrawny. Cukinia[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Zielona fasolka szparagowa z sezamem 8 lat, 4 miesiące temu
Obiecałam i jest Przepis na niezwykle aromatyczną zielona fasolkę z sezamem i czosnkiem.
Składniki
1/2 kilograma zielonej fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
1 łyżka sklarowanego masła
1 łyżeczka sezamu<br[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Fasolka szparagowa w pomidorach 8 lat, 5 miesięcy temu
Latem i jesienią w polskiej kuchni, króluje fasolka szparagowa. Najpopularniejszym daniem przygotowywanym z fasolki szparagowej jest gotowana fasolka polana smażoną bułką tartą.
Moja dzisiejsza propozycja[…] -
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Pudding ryżowy z chia i truskawkową frużeliną 8 lat, 5 miesięcy temu
Sezon truskawkowy dobiega końca, dlatego korzystajmy ile wejdzie z tych smacznych i zdrowych owoców . Dziś proponuje Wam lekki pudding ryżowy z truskawkową frużeliną.
Składniki na pudding ryżowy
100 g ryżu[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Ogórki małosolne ekspresowe 8 lat, 5 miesięcy temu
Jakiś czas temu trafiłam w internecie na ten przepis. Przyznam, że byłam bardzo ciekawa czy faktycznie ogórki wychodzą identyczne w smaku jak te, kiszone tradycyjną metodą. Ogórki z folii czy też ogórki po rosyjsku[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Bułeczki z owocami pod kruszonką 8 lat, 5 miesięcy temu
Lato to raj dla smakoszy domowych ciast z owocami. Dziś dla odmiany zamiast ciasta były bułeczki. Wykonanie tych małych bułeczek nie jest ani trudne ani pracochłonne.
Zaczyn:
1/2 szklanki lekko podgrzanej[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Gnocchi zapiekane z bakłażanem i pomidorami 8 lat, 5 miesięcy temu
Uwielbiam obiady w włoskim stylu. Kuchnia ta swą popularność zawdzięcza szybkości i prostocie potraw. To kuchnia idealna na lato – lekka, zdrowa i tania, bo latem warzywa sezonowe kosztują dosłownie grosze. Dziś[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Zupa orientalna z tortelini 8 lat, 5 miesięcy temu
Macie ochotę na orientalną zupę z tortelini ? Produkty marki Hilcona kojarzą się z kuchnią włoską. Jak wiecie lubię eksperymenty w kuchni i tym razem postanowiłam sprawdzić jak będą smakować włoskie pierożki z[…]
- Załaduj więcej