Słodki sentyment

  • Ten przepyszny deser pistacjowy w słoiczku sprawdzi się świetnie na każdej imprezie.

    Deser jest delikatny, przełamany nutką kwaśnego dżemu, a płatki migdałów i orzeszki na górze nadają subtelnej chrupkości.[…]

  • Szybkie i pyszne ciasteczka kruche z cukrem świetnie sprawdzą się na imprezie, podczas wizyty gości, albo po prostu do herbaty lub kawy.

    Taka mała przyjemność „na raz”

    Uwaga: szklanka 200 ml

    Skła[…]

  • Świąteczny blok czekoladowy PREMIUM – ta wersja z pewnością Was zachwyci.

    Wszyscy znamy tradycyjny blok czekoladowy, jest pyszny i wciągający. Ale dzisiaj proponuję Wam wersję PREMIUM – ogrom przepysznyc[…]

  • Kruche ciasteczka Laski Mikołaja o smaku orzechowym to super propozycja na świąteczne słodkie podarunki.

    Wystarczy zapakować Laski Mikołaja w fajny świąteczny woreczek lub pudełko i prezent gotowy.[…]

  • Sernik baskijski to jeden z najbardziej kremowych serników, jakie dane mi było spróbować. Rewelacyjna konsystencja i smak, który każe sięgać po kolejny kawałek.

    Oryginalnie sernik baskijski przygotowuje się na s[…]

  • Co powiecie na ciasteczka cynamonowe jak pierniczki? Fantastycznie mięciutkie od razu po upieczeniu, nie potrzebują leżakowania, pachną cynamonem – po prostu pyszniutkie

    Polecam nie tylko na Boże Narodz[…]

  • Taki piernik marchewkowy z czekoladą to genialna propozycja na Boże Narodzenie. Piernik jest wilgotny, mięciutki i od razu gotowy do jedzenia. Robi się go na ostatnią chwilę

    Uwaga: szklanka 200 ml[…]

  • Przepis na kolorowy makowiec pochodzi ze „słodkosentymentowego zeszytu”, czyli będzie miał z dobrych 35 lat… a może trochę więcej? Już sama nie wiem, ale wiem, że nadszedł czas na zaprezentowanie go światu

    Myś[…]

  • Przepisów na miodowniki tyle, ile domów i kucharek, a ten orzechowy miodownik bez pieczenia jest jedną z opcji miodownika, którą polecam Wam na święta.

    Jest bez pieczenia, ale nie na ciasteczkach, pyszny, pachną[…]

  • Te daktylowe talarki keto są bez dodatku cukru, bez mąki, mają w sobie same zdrowe składniki i są bardzo sycące

    Do tego są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

    Uwaga: szklanka 200 ml

    Składniki na około 6-[…]

  • Jeśli lubicie karpatkę, to karpatka czekoladowa w poprzek będzie idealnym ciastem dla Was.

    Klasyk w lekko innym wydaniu Ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje. A robi się ją tak samo łatwo jak klasyc[…]

  • Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Tarta jest przepyszna, ładnie wygląda, nie jest trudna, więc może się pojawić na niedzielnym stole, na urodziny, ale równie dobr[…]

  • Apulia… Bajkowa Apulia??? A gdzie to jest? A jak powiem Bari we Włoszech? Bo Bari leży właśnie w Apulii – przepięknym, bajkowym regionie na południu Włoch – na obcasie włoskiego „buta”.

    Apulia (oprócz właśnie B[…]

  • Zawsze miałam ochotę zrobić to ciacho, więc na stół „wjechał” gruszkowiec sypany, który równie dobrze może być sypanym jabłecznikiem – po prostu wybierzcie owoce, które chcecie dodać do tego ciacha

    Gruszkow[…]

  • Piernik dojrzewający II to już druga propozycja ode mnie na piernik dojrzewający. Wspaniale aromatyczny, mięciutki i przepyszny.

    Tym razem połowa z chałwą, a połowa z marcepanem, no i oczywiście z domowymi[…]

  • Herbatniki idealne na jesień – to była moja pierwsza myśl, ale zapewniam Was, że te herbatniki są idealne na każdą porę roku

    Bardzo delikatne, kruche, waniliowe – rewelacyjny mały dodatek do herbaty, ale[…]

  • Śmiało mogę napisać, że sernik z mlekiem jest doskonały – delikatny, kremowy – po prostu wspaniały.

    A dodatkowo super łatwy. Taki sernik to przyjemność pieczenia i smakowania

    Uwaga: szklanka 200 ml

    Składni[…]

  • Rewelacyjne batony brownie bez mąki i dodatku białego cukru. Doskonała i przepyszna propozycja na świetny dodatek do kawy. I jeszcze jedna zaleta – te batony przygotujesz w 30 minut

    Uwaga: szklanka 200 ml[…]

  • Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko latem. Deserki są małe i zawsze będą świetnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty.

    Nie ma żadnej trudności w ich przygotow[…]

  • Poddałam się „gęsiowemu szaleństwu” i zrobiłam ciasto Gąska – bialutkie i żółciutkie – jak rasowa gęś

    Przeplatają się tutaj przepyszne smaki mango i kokosa, a kulki rafaello symbolizują wystający gęsi kupere[…]

  • Załaduj więcej