Justyna Dragan
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Recenzja patelni WOLL Just Cook+ KONKURS! 8 lat, 10 miesięcy temu
Kochani!Dzisiaj zapraszam Was do przeczytania recenzji, a kto wytrwa do samego końca wpisu to i na KONKURS! Zacznijmy jednak od rzeczy najważniejszej, czyli testu patelni WOLL Just Cook. Patelnia to naczynie[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Twarogowe placuszki 8 lat, 11 miesięcy temu
Bardzo często, gdy nie mam pomysłu na śniadanie, robię placuszki. Tym razem proponuję Wam z dodatkiem twarogu. Wprost doskonałe jako pierwszy posiłek w ciągu dnia. Ja smażyłam je na nowo nabytej patelni Woll Just[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Bazlama- turecki chleb z patelni 8 lat, 11 miesięcy temu
Bazlama to płaski chleb popularny w Turcji, tradycyjny na wsi, bardzo często sprzedawany na rynkach. Grubszy od podpłomyków z patelni, w smaku podobny do pity. Można go podawać z dipami, sosami, jako kanapki, a[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Buraczane mini naleśniki 8 lat, 11 miesięcy temu
Buraczane naleśniki to chytry plan na wzbogacenie diety swoich dzieci o często przez nie nielubiane buraki. Kolorek to one mają zachęcający, a podać je można zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Ja smażyłam[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Chleb pszenny z siemieniem lnianym na drożdżach 8 lat, 11 miesięcy temu
Przyjemny chleb na drożdżach z dużą ilością siemienia lnianego. Te nasionka bardzo sobie cenię i często używam w kuchni. Potrafią zdziałać cuda! Dobrze wpływają na nasz organizm, mają wiele kwasów tłuszczowych oraz[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Chleb miodowy (na zakwasie) 8 lat, 11 miesięcy temu
Lekko słodkawy, dosyć ciężki, z chrupiącą skórką. W kolejnych dniach po upieczeniu smakuje równie pysznie, jak dnia pierwszego. Składniki: (na 2 bochenki) Ciasto:350 g aktywnego zakwasu żytniego500 g mąki żytniej[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Domowa mąka owsiana 8 lat, 11 miesięcy temu
Już wiele razy w przepisach na blogu pojawiła się mąka owsiana. Jeśli do tej pory zawzięcie szukaliście jej na sklepowych półkach, a gdy już znaleźliście, byliście zaskoczeni ceną to ten wpis jest dla Was! Koszt[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Owsiane ciastka z syropem klonowym 8 lat, 11 miesięcy temu
Owsiane ciastka, które doskonale się przechowują i spokojnie mogą leżeć w zamkniętym pojemniku nawet przez kilka tygodni. Bardzo kruche i wybornie owsiane. Gdy najdzie ochota na coś słodkiego, zawsze będą pod ręką![…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Waniliowy sernik z musem czekoladowym 8 lat, 11 miesięcy temu
Sernik przygotowałam na klasową wigilijkę. Spróbowało go kilkanaście osób i każdy bardzo chwalił. Jest to waniliowy kremowy serniczek z aksamitnym, intensywnie czekoladowym musem. Spód to najzwyklejsze kakaowe h[…]

-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Chleb z rodzynkami i orzechami laskowymi (na zakwasie) 8 lat, 11 miesięcy temu
Niedawno ponownie zabrałam się za wyhodowanie domowego zakwasu, więc przygotujcie się, że będzie masa pysznych i zdrowych chlebków :). Dzisiaj bardzo nowoczesny bochenek z rodzynkami i orzechami laskowymi. Pieczony[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Zapiekany kuskus z jabłkami i twarogiem 8 lat, 11 miesięcy temu
Pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie lub podwieczorek. Kasza kuskus zapiekana z jabłkami i półtłustym niemielonym twarogiem podana w niewielkich kokilkach. Mamy zimę, więc warto zadbać o coś rozgrzewaj[…]

-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy Napoleon 8 lat, 11 miesięcy temu
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Miodowe ślimaczki z nutą cynamonu 8 lat, 11 miesięcy temu
Witam w 2017 r. 🙂 Od razu zaczynamy ze słodkim akcentem. Miodowe ślimaczki z ciasta drożdżowego z lukrem, bardzo cynamonowe. Najlepsze w dniu pieczenia. Szczęśliwego Nowego Roku! Składniki: (na ok. 15 sztuk)[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Ciastka owsiano-karmelowe 8 lat, 11 miesięcy temu
Owsiane ciasteczka z karmelowym posmakiem, proste i przyjemne w przygotowaniu. Robiąc je, pobrudzimy zaledwie jeden garnuszek i jedną łyżkę ;). Wiecie, że jest to już ostatni przepis w 2016 r. ?!! Za chwilę Nowy[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Chipsy gruszkowe 8 lat, 11 miesięcy temu
Jutro Sylwester, więc szukacie zapewne przekąsek… tylko mi nie mówcie, że kupiliście już sklepowe chipsy! Nie znoszę ich! O wiele bardziej lubię te domowe, np. z gruszek. Dla mnie im bardziej przypalone tym[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Zakręcony chlebek z pastą szpinakową i rodzynkami 8 lat, 11 miesięcy temu
Przekąska na Sylwestra?? Proszę bardzo! Taki zakręcony chlebek zaskoczy każdego imprezowicza. Lekki i puszysty nadziany pastą szpinakową ze słodkim akcentem w postaci posiekanych rodzynek. Powiesz… co to za[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Szyszki z ryżu preparowanego 8 lat, 11 miesięcy temu
Zajadałam się nimi przez całą podstawówkę. W szkolnym sklepiku kosztowały grosze i schodziły jak świeże bułeczki. Słodkie i uzależniające, takie je właśnie pamiętam. Po kilku latach postanowiłam zrobić je[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 8 lat, 11 miesięcy temu
Dopiero co cieszyliśmy się na nadchodzące święta, a tu już po… Niech zgadnę, Wasza lodówka (tak jak moja) wciąż jest pełna i z trudnością się domyka?! Do końca tygodnia nic nie gotujemy, zjadamy wszystkie[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Piernik na piwie 8 lat, 11 miesięcy temu
Zdaję sobie sprawę, że w drugim dniu świąt większość z Was nie umie już patrzeć na świąteczne jedzenie, ale nie mogłam dopuścić do tego, by ten piernik czekał cały kolejny rok, by zagościć na Nastoletnich. Przepis[…]
-
Justyna Dragan dodał(a) nowy wpis, Makowiec japoński 8 lat, 11 miesięcy temu
Kochani!! Życzę Wam spokojnych, radosnych, pysznych i przede wszystkim rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Oby też czas był pełen miłości i dobroci. Zapomnijmy o codziennych problemach i obowiązkach, skupmy się na[…]
- Załaduj więcej