JustMadeFood
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Pierogi z ziemniakami i boczkiem 3 lata, 9 miesięcy temu
Pierogi z ziemniakami, to nie tylko ruskie. Ziemniaki świetnie komponują się z podsmażonym boczkiem i kiełbaską. W takim połączeniu, oprócz cebulki, nie potrzebują żadnych dodatków. Chociaż podane z sosem pomido[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Szaszłyki z kurczakiem i warzywami 3 lata, 9 miesięcy temu
Lato w pełni, a ja od dawna pragnęłam zrobić szaszłyki. Idealne na grilla. Jednak jeżeli nie macie takiej możliwości, to możecie zrobić je w domu, w piekarniku. Poniżej napiszę jak to zrobić.
Sk[…] -
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Pieczone patisony 3 lata, 10 miesięcy temu
Patison to odmiana dyni. I tak jak dynię zwyczajną czy hokkaido, można ją upiec. Konsystencją i smakiem nieco różni się od klasycznych. Jest nieco delikatniejsza. Ma też dużo miększą skórkę. Młodych patisonów podo[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i sosem beszamelowym 3 lata, 10 miesięcy temu
W ostatnim czasie, ziemniaki jem na wiele sposób, a jednym z nich jest zapiekanka ziemniaczana. Danie bardzo udane, i bardzo zachęcam Was do spróbowania.
Składniki (naczynie ok. 20 cm x 17 cm):700 g obranych zie[…] -
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Tort orzechowy 3 lata, 10 miesięcy temu
Ten tort orzechowy, możecie zrobić o każdej porze roku i na każdą okazję. Rozpływający się w ustach, delikatny biszkopt migdałowy, przekładany intensywną warstwą czekoladowo-orzechową, a także kremem ze śmietanki i[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Ucierane ciasto z malinami i porzeczką 3 lata, 10 miesięcy temu
Ucierany placek z malinami i czerwoną porzeczką. Bardzo lubię takie ciasta z owocami, gdyż robi się je ekspresowo, a są do tego pyszne i świetnie czuć w nich owoce. Można je robić z dowolnymi owocami. Świetnie[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Smażony makaron z boczkiem i jajkiem 3 lata, 10 miesięcy temu
Danie to do lekkostrawnych nie należy, ale jest umamiczne i pyszne. Bardzo sycące, więc polecam jeść z umiarem :)Składniki:200 g makaronu100 g boczku w cienkich plastrach 3 jajka 100 ml śmietanki 30% lub 50 ml mle[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Ziemniaki Hasselback 3 lata, 10 miesięcy temu
Ziemniaczki z aromatyczną, chrupiącą skórką, a miękkie w środku. Fajnie można sobie odkrajać plasterki, więc je się je bardzo wygodnie. Alternatywna dla klasycznych pieczonych ziemniaczków, lub talarków. C[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Kurczak słodko – kwaśny 3 lata, 10 miesięcy temu
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym to klasyka orientalnej kuchni. Popularny na całym świecie. Jestem ogromną fanką tych smaków i ubolewam, że tak rzadko robię dania tej kuchni. Danie wyszło wspaniale. Porcja z tego pr[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Drożdżówki z konfiturą truskawkową 3 lata, 10 miesięcy temu
Mięciutkie, wilgotne drożdżówki z domową konfiturą truskawkową i z truskawkowym lukrem. Można je zrobić o każdej porze roku. Ja użyłam tegorocznej domowej konfitury z całymi kawałkami owoców. Można też użyć świeży[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Rustykalna tarta z czerwoną porzeczką 3 lata, 10 miesięcy temu
Rustykalna tarta z owocami, to najprostsza z tart. Robi się ją szybko i wychodzi bardzo pyszna. Cienki placek z owocami, nieduża fajna porcja. Smak owoców jest intensywnie wyczuwalny. Można ją zrobić niemal[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Wrapy z szarpanym kurczakiem 3 lata, 10 miesięcy temu
Nie wszystkie wrapy muszą być ciężkostrawne i zawierać dużo tłuszczu. Można zrobić pyszne i zdrowe wrapy z szarpanym, gotowanym kurczakiem. Danie jest bardzo kolorowe, co jeszcze bardziej zachęca do jedzenia.[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Drożdżowe mini bułeczki z wiśniami 3 lata, 10 miesięcy temu
Pyszne mini drożdżówki z wiśniami. Są mega mięciutkie, a wnętrze od wiśni, wilgotne. Wiśnie trafiły się naprawdę pyszne, słodkie i soczyste. Składniki na 16 mini bułeczek:300-320 g mąki pszennej (typ 550 lub to[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Kotlety ziemniaczane z 3 składników 3 lata, 10 miesięcy temu
Kotlety ziemniaczane, to świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Są proste do wykonania, pyszne i do tego bardzo tanie. Koniecznie spróbujcie. Składniki:1 kg ugotowanych ziemn[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Placki z młodych ziemniaków 3 lata, 10 miesięcy temu
Nie miejcie obaw przed robieniem placków z młodych ziemniaków. Wychodzą wspaniałe, chrupiące. Nawet następnego dnia można je odgrzać. Polecam pokroić w paski i podsmażyć na niewielkiej ilości masła klarowanego.[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Muffinki jogurtowe z owocami 3 lata, 11 miesięcy temu
Delikatne, wilgotne i puszyste muffinki. Ciasto jogurtowe z owocami udało się wspaniale, więc postanowiłam zrobić też babeczki. One również udały się wyśmienicie. Muffinki to pomysł na pyszny i prosty deser. Możn[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Jak suszyć zioła 3 lata, 11 miesięcy temu
Miętę oraz większość innych ziół, można suszyć naturalnie, rozłożone na pergaminie. Trzeba pamiętać, aby była to pojedyncza warstwa. Miejsce suszenia musi ciepłe i w przewiewie. Kolejnym sposobem suszenia, o kt[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Jagodzianki 3 lata, 11 miesięcy temu
Domowe drożdżówki z jagodami, czyli popularne jagodzianki! Jest sezon, więc trzeba go wykorzystać. Poza sezonem, nic straconego ponieważ, z mrożonych wychodzą równie wspaniałe! Jagodzianki wyszły obłędnie p[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Naleśniki ze szpinakiem z mięsnymi klopsikami 3 lata, 11 miesięcy temu
Szpinak i pomidory to wspaniały duet, który naprawdę uwielbiam! do farszu szpinakowego, można dodać kilka pokrojonych w kostkę, a następnie podsmażonych pieczarek. Jeszcze pyszniejsze! Sposób zwinięcia naleśnikó[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Buraczane burgery 3 lata, 11 miesięcy temu
Ostatnio wielokrotnie natrafiałam na przepisy z burgerami buraczanymi. A że ostatnio zmieniam swoją dietę w nieco bardziej roślinną, to postanowiłam spróbować. Naprawdę ciekawa alternatywa dla tradycyjn[…]
- Załaduj więcej