JustMadeFood
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Enchiladas 4 lata, 10 miesięcy temu
Enchiladas to jak na razie nasz faworyt kuchni meksykańskiej! Ostry farsz z mięsa mielonego zawinięty w rulony z chrupiących, smażonych placków torilli. Coś niesamowitego! Smażona tortilla to zupełnie inny produkt,[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Meksykańska Quesadilla z indykiem 4 lata, 10 miesięcy temu
Quesadilla z indykiem, z ostrym sosem, czyli kolejne danie z serii meksykańsko-amerykańskich. Quesadilla może być oczywiście także z kurczakiem lub innym ulubionym mięsem. Ja dla odmiany wybrałam indyka. Mięso[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Burrito 4 lata, 10 miesięcy temu
Burrito. To potrawa kuchni meksykańskiej oraz Stanów Zjednoczonych, czyli Tex-Mex. W meksyku wypełnienie jest bardzo proste, a w Stanach Zjednoczonych bogatsze w składniki. Ja uwielbiam burrito z mięsem mielonym,[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Tacos 4 lata, 10 miesięcy temu
Rozpoczynam meksykański tydzień. Na początek ostre tacos z mięsem mielonym. Trochę oszukane, ponieważ użyłam pszennych placków tortilli, zamiast kukurydzianych, ale nie udało mi się ich zdobyć. Całość polana kwaśną[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Curry z kurczakiem i ciecierzycą 4 lata, 10 miesięcy temu
Ciecierzyca super pasuje do kurczaka, jest naprawdę wyjątkowa, świetnie uzupełnia całość dania. Kiedyś zraziłam się do dań wytrawnych z mlekiem kokosowym, ale teraz znów je pokochałam. W tym daniu świetnie pasuje,[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Sznycel z kurczaka 4 lata, 10 miesięcy temu
Klasyczny filet z piersi kurczaka w postaci sznycla, czyli porządnie rozbitego, dużego kawałka filetu, w pysznej, chrupiącej panierce. Może i banał, ale pyszny i idealny na sobotni obiadek. Składniki: duży filet z[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Klasycznie faszerowana cukinia i papryka 4 lata, 10 miesięcy temu
Jednym farszem można faszerować zarówno cukinię, jak i paprykę. Czas pieczenia jest ten sam, a warzywa wychodzą pyszne, jędrne. Warzywa nadziewane są klasycznym farszem z mięsa mielonego, z ryżem, w prostych[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Wrapy z kurczakiem 4 lata, 10 miesięcy temu
Wrapy to świetna odmiana od tradycyjnych naleśników. Zrobiłam je na dwa smaki. Jedne łagodne z sosem koperkowym, a drugie z sosem pomidorowym. Do tego kurczak, kilka prostych składników i gotowe. Kurczaka zawsze[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Nuggets z kurczaka 4 lata, 10 miesięcy temu
Idealna pyszna i sycąca przekąska lub obiad do ziemniaków. Chrupiący zewnątrz, a delikatny kurczak w środku. Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Można je jeść samodzielnie, bez dodatków, zarówno na ciepło[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Pieczone pałki z kurczaka 4 lata, 10 miesięcy temu
Pieczone skrzydełka czy pałki z kurczaka to świetny pomysł na weekendowy obiad. Przygotowanie zajmuje 15 minut, a później tylko się piecze. Trwa to troszkę i zapachu pieczenia też jest sporo, ale chrupiąca skórka[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Wiśniowy sernik z mascarpone 4 lata, 10 miesięcy temu
Połączenie słodkiego kremu z mascarpone i śmietany oraz kwaśnych wiśni, jest naprawdę pyszne. Ten serniczek jest podwójnie wiśniowy. Na wierzchu jest mus wiśniowy z mrożonych wiśni, a w środku wiśnie w kompotu. <br[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Przekąskowe tortille z kurczakiem i warzywami 4 lata, 10 miesięcy temu
Rewelacyjna przekąska na zimno, składniki można przygotować sobie dużo wcześniej, a przed podaniem na świeżo je połączyć i udekorować. Do tego obowiązkowo domowy sos np. koperkowo-czosnkowy. Średniej wielkości pod[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami 4 lata, 10 miesięcy temu
Bardzo lubię naleśniki zarówno wegetariańskie, jak i mięsne. Tym razem po świątecznym przejedzeniu, naleśniki zrobiłam w wersji wegetariańskiej, ze szpinakiem i pieczarkami. Proste składniki, pyszny smak.Składniki:<br[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Sernik gotowany 4 lata, 10 miesięcy temu
Sernik gotowany to jedno z pysznych i naprawdę szybkich do przygotowania ciast. Bez pieczenia i skomplikowanych składników. Zamiast piekarnika potrzebny jest jednak porządny garnek z grubym dnem, aby masa twarogowa[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Koreczki 4 lata, 10 miesięcy temu
Na Sylwestrowym stole nie może zabraknąć klasyki przekąskowej, czyli koreczków! Może wydawać się banałem, ale można użyć tak wiele składników i sposobów podania, że się nigdy nie nudzi. Koreczki można zrobić gotowe[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Przekąski z ciasta francuskiego z boczkiem i serem 4 lata, 10 miesięcy temu
Chrupiące, bardzo pyszne i sycące przekąski z ciasta francuskiego z boczkiem i serem. Alternatywa dla ciasta na pizzę to ciasto francuskie. Można użyć gotowego, lub pokusić się o samodzielne przygotowanie. Jednak[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Filety z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze 4 lata, 10 miesięcy temu
Pieczone filety to świetne danie zarówno do obiadu, jak i później na kanapki. Te mają intensywnie doprawioną glazurę, z pikantną nutą. Bardzo dobrze smakowały, w towarzystwie prostego, klasycznego sosu[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Nachos z guacamole 4 lata, 10 miesięcy temu
Dla tych, którzy uwielbiają awocado, wyśmienitą przekąską będzie guacamole. Do nachos, chipsów z ciecierzycy, czy tortilli. Składniki:1 awocado1/4 małej czerwonej cebulimały kawałek papryki chilisok wyciśnięty z[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Nachos z salsą 4 lata, 10 miesięcy temu
Na Sylwestrową zakąskę, lub po prostu filmową przekąskę świetna będzie meksykańska salsa z nachos. Można skorzystać z gotowych nachos’ów lub pokroić krążki torilli na małe trójkąty i podpiec je w piekarniku. Salsę[…]
-
JustMadeFood dodał(a) nowy wpis, Pieczona karkówka 4 lata, 10 miesięcy temu
Na święta nieco zaspałam i nie zapałam się w sklepie mięsnym na schab. Za to udało mi się zdobyć ostatnią karkówkę. Nie żałuję, bo wyszła bardzo dobra. Jednak, kto bawi się w wykrajanie żyłek, to ma co robić.[…]
- Załaduj więcej