Yummy Homemade Cooking
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Babka na maślance 3 lata, 8 miesięcy temu
Czas na kolejną babkę świąteczną. Tym razem przepis na błyskawiczna babkę na maślance. Przepis należy do tych bardzo prostych. Nie musicie nawet wyciągać miksera ponieważ ciasto miesza się łyżką. Robi się je pod[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Babka marchewkowa 3 lata, 8 miesięcy temu
Mój pierwszy przepis na Wielkanoc. Bardzo wilgotna i aromatyczna babka z dodatkiem marchewki. Ciasta marchewkowe od jakiegoś czasu kojarzą mi się właśnie z Wielkanocą. Bardzo prosta w przygotowaniu więc poradzi[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Ciastka z żurawiną i białą czekoladą 3 lata, 8 miesięcy temu
Dzisiaj będzie niezbyt zdrowo niestety. Ciasteczka takie upodobał sobie mój syn i wolałam upiec je w domu niż żeby kupował w sklepie ze składem, którego wolę nawet nie przytaczać. Zawsze to mniej chemii w organiźm[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Rosół/bulion wegański z pieczonych warzyw 3 lata, 8 miesięcy temu
Dzisiaj propozycja dla osób, które nie jedzą mięsa. Bulion robimy z pieczonych wcześniej w piekarniku warzyw. Wychodzi na prawdę bardzo smaczny. Możemy go zjeść jak klasyczny rosół lub zastosować jako baza dla in[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Owsianka jabłkowa (wegańska) 3 lata, 8 miesięcy temu
Dzisiaj pomysł na śniadanie. Owsianki są teraz w modzie:) Przyznam, że nigdy nie przepadałam za owsiankami ale ta jabłkowa bardzo mi smakuje. Idealna na zimniejsze dni ponieważ bardzo dobrze rozgrzewa. Jem ją doś[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Magdalenki (Madeleines) 3 lata, 8 miesięcy temu
Zbliża się Dzień Kobiet więc z tej okazji magdalenki:) Małe, słodkie biszkoptowe ciasteczka w kształcie muszelek. Rodem z Francji. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Tureckie Simit 3 lata, 9 miesięcy temu
Simit czyli tureckie bajgle posypane obficie sezamem. Świetne same jako przekąska. Można je śmiało zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Nigdy nie jadłam oryginalnych bo nie byłam w Turcji ale jeśli smakują ta[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Sfrappole-włoskie faworki 3 lata, 9 miesięcy temu
Włoskie faworki smażone w okresie karnawału zwane różnie w zależności od regionu – sfrappole, cenci, gale czy crostoli. Smażone w głębokim tłuszczu i posypane obficie pudrem. W oryginale robione z mąki manioba ale[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Amerykańskie doughnuts 3 lata, 9 miesięcy temu
Za kilka dni tłusty czwartek i tym razem postanowiłam zrobić coś bardziej kalorycznego:) Amerykańskie pączki z dziurką smażone w głębokim tłuszczu. Przepis mam od dawna i za każdym razem się udaje. Nie są może aż[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Orkiszowe bułeczki preclowe 3 lata, 9 miesięcy temu
Lubicie precle? Jeśli tak to te bułki tez powinny przypaść Wam do gustu. Są bowiem zrobione z tego samego ciasta co precle. Różnią się tylko sposobem formowania. Bułeczki sprawdzą się zarówno na śniadanie ja[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Pączki ptysiowe (z piekarnika) 3 lata, 9 miesięcy temu
Zbliża się tłusty czwartek więc postanowiłam „wrzucić” na bloga coś karnawałowego:) Pączki ptysiowe czasem zwane hiszpańskimi lub gniazdkami. Przygotowuje się je z ciasta parzonego tak jak tradycyjne ptysie. No[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Ciastka z jabłkiem i cynamonem 3 lata, 9 miesięcy temu
Szybkie ciastka z ciasta francuskiego z nadzieniem jabłkowym. Coś na kształt podawanych w jednej z fastfoodowych restauracji z tym, że dużo zdrowsze pomimo cukru i pszenicy. Gdy więc najdzie Was ochota to zamia[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Pasta z pestek słonecznika i selera naciowego 3 lata, 10 miesięcy temu
Nie liczę która to już pasta z pestek słonecznika na blogu 🙂 Lubię je i nie będę ukrywała, że przy mojej diecie są idealne jako zamiennik wędliny czy nabiału do pieczywa. Podobna do poprzednich ponieważ wy[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Krakersy orkiszowe z rozmarynem 3 lata, 10 miesięcy temu
Dzisiaj coś do pochrupania. Domowe krakersy z rozmarynem i sezamem. Świetne jako słona przekąska na imprezę zamiast kupionych w sklepie krakersów czy chipsów. Z pewnością dużo zdrowsza bo bez dodatków chemicznyc[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Babka dyniowa 3 lata, 10 miesięcy temu
Pierwszy przepis w 2021 roku na blogu jest na babkę dyniową. Babka bardzo szybka w przygotowaniu ponieważ nie wymaga nawet miksera. Wszystko mieszamy za pomocą łyżki. Wilgotna, idealna do popołudniowej kawy.S[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, top 5 w 2020 roku 3 lata, 10 miesięcy temu
Top 5 na blogu w 2020 roku czyli przepisy, które podobały się Wam najbardziej:Papryka marynowana Chleb pszenny na zakwasie Piotra KucharskiegoCurry z brokułem i ciecierzycąDomowa mielonka w słoikuBułki orkisz[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Życzenia świąteczne 3 lata, 11 miesięcy temu
Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich czytelników mojego bloga. Czytaj dalej
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Sałatka śledziowa z burakami 3 lata, 11 miesięcy temu
Po słodkościach przyszła pora na coś wytrawnego. Sałatka śledziowa z dodatkiem warzyw. Idealna na Wigilię jak też następne dni świąteczne. Jeśli więc lubicie to połączenie czyli ryba i buraki to jak najbardziej po[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Włoskie cantucci z migdałami 3 lata, 11 miesięcy temu
Cantucci to włoskie ciasteczka wypiekane podwójnie. Smakują jak słodkie sucharki. Idealne do kawy jako słodka przekąska. U mnie dziś w wersji świątęcznej ponieważ słodycze z bakaliami kojarzą się mi ze Świętami B[…]
-
Yummy Homemade Cooking dodał(a) nowy wpis, Basler Läckerli 3 lata, 11 miesięcy temu
Basler Lackerli to tradycyjne pierniczki (batoniki) pochodzące z Bazylei w Szwajcarii. Powstały w 1431 roku i do dzisiaj są tam wypiekane w okresie Bożego Narodzenia. Nie ma w nich tłuszczu ani jajek więc dla alerg[…]
- Załaduj więcej