FoodMagazine

  • Opis Rogaliki:
    Świeże, chrupiące domowe rogaliki to wspaniały pomysł na śniadanie. Wspólne, rodzinne ich pieczenie to dodatkowa przyjemność i sposób na wspólne, twórcze spędzenie czasu.
    Przedstawiamy pyszne[…]

  • Opis Pulpety:
    Nazwa pulpet pochodzi od włoskiego słowa polpa, co znaczy miazga. Przygotowuje się je z mięsa mielonego z dodatkami i przyprawami. Pulpety można przygotowywać również z ryb czy podrobów. Pulpety[…]

  • Opis Wołowina po chińsku:
    Wołowina po chińsku z warzywami to pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej, które warto przygotować we własnym domu.
    Chociaż potrawy chińskie kojarzą nam się najczęściej z takimi[…]

  • Opis Schabowy:
    Kto z nas nie kojarzy z obiadu niedzielnego tego najbardziej znanego kotleta. Wręcz obowiązkowy zestaw wraz z rosołkiem. Powiedzenie „kotlet jak u mamy” nie bez powodu to trafne powiedzenie[…]

  • Opis Naleśniki z pieczarkami:
    Naleśniki to danie, które smakuje nie tylko na słodko. W formie krokietów lub klasycznej wersji mogą stanowić danie obiadowe lub kolację na gorąco. Propozycja z pieczarkami i serem[…]

  • Opis Indyk po chińsku:
    Chińszczyzna podbija nasze ulice, nic dziwnego chińskie jedzenie zaczyna podbijać nasze serca i coraz bardziej zakorzeniać się w naszym menu. Dlatego warto poświęcić trochę czasu i wnieść[…]

  • Opis Galareta:
    Galareta czyli inaczej zimne nóżki to jedna z bardziej popularnych potraw mięsnych, ale takich specyficznych. To zalewane mięso w galarecie z dodatkiem rozmaitych dodatków ma tak samo dużo[…]

  • Opis Zupa cebulowa:
    Zupa cebulowa to pyszna propozycja na obiad. Istnieje kilka wersji przyrządzania tej zupy, np. zupa krem, z grzankami, francuska zupa cebulowa, z serkiem topionym, zupa serowo-cebulowa, zupa[…]

  • 78Opis Naleśniki ze szparagami:
    Naleśniki ze szparagami to świetny pomysł na zdrowe i pożywne naleśniki. Jest to doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: co może być lepszego niż delikatny smak[…]

  • Opis Naleśniki bezglutenowe:
    Naleśniki bezglutenowe są świetnym urozmaiceniem codziennego menu. Dieta bezglutenowa najczęściej jest mocnym ciosem dla osób, które nie tolerują glutenu. Jest to dość trudne, bo[…]

  • Opis Kruche ciasto:
    Kruche ciasto to podstawa wielu wypieków. Bez niego nie powstaną nasze ulubione ciasta np. mazurek, szarlotka czy kruche babeczki. Najlepsze kruche ciasto powinno być chrupiące pod zębami i[…]

  • Opis Naleśniki z borówkami:
    Naleśniki z borówkami to kolejna pyszna odsłona tego dania. Naleśniki uwielbiają wszyscy, więc i w tej odsłonie będą chętnie zjadane. Ty razem dodatkiem do moich naleśników będą[…]

  • Opis Sałatka z brokułami:
    Sałatka z brokułami i prażonym słonecznikiem to proste i szybkie danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do obiadu czy lekka kolacja. Do brokułów idealnym[…]

  • Opis Naleśniki bez jajek:
    Naleśniki bez jajek – jak sprawić żeby bez dodatku jajek, nasze naleśniki były idealne w smaku? Należy sięgnąć po nasz sprawdzony przepis!
    Jajka wpływają na elastyczność ciasta. Jednak[…]

  • Opis Kluski ziemniaczane:
    Kluski ziemniaczane to tradycyjne szare kluski pochodzące z Wielkopolski. Zastanawialiście się zawsze skąd nazwa szare kluski? Przygotowuje się je z surowych, tartych ziemniaków. W[…]

  • Opis Ciasto z jabłkami:
    Przedstawiamy oryginalne ciasto kruche z jabłkami, zwane inaczej szarlotką. Jest ono nietypowe za sprawą masy ze śmietany i jajek, którą dodaje się do jabłek. Ciasto jest naprawdę bardzo[…]

  • FoodMagazine stał się zarejestrowanych użytkownikiem 5 lat, 9 miesięcy temu

  • Opis Karpatka:
    Karpatka, której nie oprze się żaden łasuch. Karpatkę wykonuje się z ciasta parzonego, czyli takiego, które uzyskuje się przez zaparzanie mąki we wrzącej mieszaninie wody z masłem. Następnie taką[…]

  • Opis Żeberka po amerykańsku:
    Żeberka po amerykańsku są bardzo aromatyczne w smaku. Żeberka przygotowujemy w piekarniku jednak w okresie wiosenno-letnim proponuję przygotowywać je na grillu. Żeberka są bardzo[…]