FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Rogaliki 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Rogaliki:
Świeże, chrupiące domowe rogaliki to wspaniały pomysł na śniadanie. Wspólne, rodzinne ich pieczenie to dodatkowa przyjemność i sposób na wspólne, twórcze spędzenie czasu.
Przedstawiamy pyszne[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pulpety 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Pulpety:
Nazwa pulpet pochodzi od włoskiego słowa polpa, co znaczy miazga. Przygotowuje się je z mięsa mielonego z dodatkami i przyprawami. Pulpety można przygotowywać również z ryb czy podrobów. Pulpety[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Wołowina po chińsku 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Wołowina po chińsku:
Wołowina po chińsku z warzywami to pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej, które warto przygotować we własnym domu.
Chociaż potrawy chińskie kojarzą nam się najczęściej z takimi[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Schabowy 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Schabowy:
Kto z nas nie kojarzy z obiadu niedzielnego tego najbardziej znanego kotleta. Wręcz obowiązkowy zestaw wraz z rosołkiem. Powiedzenie „kotlet jak u mamy” nie bez powodu to trafne powiedzenie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z pieczarkami 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Naleśniki z pieczarkami:
Naleśniki to danie, które smakuje nie tylko na słodko. W formie krokietów lub klasycznej wersji mogą stanowić danie obiadowe lub kolację na gorąco. Propozycja z pieczarkami i serem[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Indyk po chińsku 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Indyk po chińsku:
Chińszczyzna podbija nasze ulice, nic dziwnego chińskie jedzenie zaczyna podbijać nasze serca i coraz bardziej zakorzeniać się w naszym menu. Dlatego warto poświęcić trochę czasu i wnieść[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Galareta 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Galareta:
Galareta czyli inaczej zimne nóżki to jedna z bardziej popularnych potraw mięsnych, ale takich specyficznych. To zalewane mięso w galarecie z dodatkiem rozmaitych dodatków ma tak samo dużo[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zupa cebulowa 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Zupa cebulowa:
Zupa cebulowa to pyszna propozycja na obiad. Istnieje kilka wersji przyrządzania tej zupy, np. zupa krem, z grzankami, francuska zupa cebulowa, z serkiem topionym, zupa serowo-cebulowa, zupa[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki ze szparagami 5 lat, 9 miesięcy temu
78Opis Naleśniki ze szparagami:
Naleśniki ze szparagami to świetny pomysł na zdrowe i pożywne naleśniki. Jest to doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: co może być lepszego niż delikatny smak[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki bezglutenowe 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Naleśniki bezglutenowe:
Naleśniki bezglutenowe są świetnym urozmaiceniem codziennego menu. Dieta bezglutenowa najczęściej jest mocnym ciosem dla osób, które nie tolerują glutenu. Jest to dość trudne, bo[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasto 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Kruche ciasto:
Kruche ciasto to podstawa wielu wypieków. Bez niego nie powstaną nasze ulubione ciasta np. mazurek, szarlotka czy kruche babeczki. Najlepsze kruche ciasto powinno być chrupiące pod zębami i[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z borówkami 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Naleśniki z borówkami:
Naleśniki z borówkami to kolejna pyszna odsłona tego dania. Naleśniki uwielbiają wszyscy, więc i w tej odsłonie będą chętnie zjadane. Ty razem dodatkiem do moich naleśników będą[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sałatka z brokułami 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Sałatka z brokułami:
Sałatka z brokułami i prażonym słonecznikiem to proste i szybkie danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do obiadu czy lekka kolacja. Do brokułów idealnym[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki bez jajek 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Naleśniki bez jajek:
Naleśniki bez jajek – jak sprawić żeby bez dodatku jajek, nasze naleśniki były idealne w smaku? Należy sięgnąć po nasz sprawdzony przepis!
Jajka wpływają na elastyczność ciasta. Jednak[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kluski ziemniaczane 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Kluski ziemniaczane:
Kluski ziemniaczane to tradycyjne szare kluski pochodzące z Wielkopolski. Zastanawialiście się zawsze skąd nazwa szare kluski? Przygotowuje się je z surowych, tartych ziemniaków. W[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto z jabłkami 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Ciasto z jabłkami:
Przedstawiamy oryginalne ciasto kruche z jabłkami, zwane inaczej szarlotką. Jest ono nietypowe za sprawą masy ze śmietany i jajek, którą dodaje się do jabłek. Ciasto jest naprawdę bardzo[…] -
FoodMagazine stał się zarejestrowanych użytkownikiem 5 lat, 9 miesięcy temu
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Karpatka 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Karpatka:
Karpatka, której nie oprze się żaden łasuch. Karpatkę wykonuje się z ciasta parzonego, czyli takiego, które uzyskuje się przez zaparzanie mąki we wrzącej mieszaninie wody z masłem. Następnie taką[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Żeberka po amerykańsku 5 lat, 9 miesięcy temu
Opis Żeberka po amerykańsku:
Żeberka po amerykańsku są bardzo aromatyczne w smaku. Żeberka przygotowujemy w piekarniku jednak w okresie wiosenno-letnim proponuję przygotowywać je na grillu. Żeberka są bardzo[…]