FoodMagazine
-
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto francuskie 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Ciasto francuskie:
Ciasto francuskie to jedno z najbardziej delikatnych ciast. Po upieczeniu składa się z szeregu cienkich warstewek, zwanych listkami. Powstają one dzięki dużej zawartości tłuszczu i[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sernik z wiśniami 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Sernik z wiśniami:
Przedstawiamy przepis na smaczny sernik, do którego dobrym dodatkiem będą domowe konfitury z wiśni, czyli sernik z wiśniami. Takie ciasto wybornie smakuje zarówno latem, jak i zimą,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sernik z brzoskwiniami 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Sernik z brzoskwiniami:
Sernik z brzoskwiniami – doskonałe połączenie smaków, które spędza sen z powiek wszystkim amatorom słodkości. 18 to doskonały pomysł na deser. Kusi apetycznym wyglądem z[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sernik cytrynowy 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Sernik cytrynowy:
Przedstawiamy sernik o smaku cytryncytrynowy. Jest on pieczony na tradycyjnym, kruchym spodzie. Masa serowa ma kwaskowaty smak i intensywny aromat cytryny. Ciasto jest orzeźwiające,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sernik na ciemnym spodzie 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Sernik na ciemnym spodzie:
Przedstawiamy przepis na dwukolorowy sernik, który atrakcyjnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Do ciemnego, kakaowego ciasta dodaje się zapach waniliowy, a do masy serowej[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Krokiety z kapustą i grzybami 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Krokiety z kapustą i grzybami:
Krokiety z kapustą i grzybami to idealny danie na spotkania z najbliższymi. Krokiety kojarzą mi się w szczególności ze Świętami, weselami czy Sylwestrem. Pasują one idealnie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zupa węgierska 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Zupa węgierska:
Zupa węgierska to zupa gulaszowa, ostro przyprawiona. Ostre przyprawy i dużo papryki to charakterystyczne cechy węgierskiej kuchni. Proponujemy zupę z wołowiny, którą dość długo się gotuje,[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Rogaliki 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Rogaliki:
Świeże, chrupiące domowe rogaliki to wspaniały pomysł na śniadanie. Wspólne, rodzinne ich pieczenie to dodatkowa przyjemność i sposób na wspólne, twórcze spędzenie czasu.
Przedstawiamy pyszne[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Pulpety 6 lat, 9 miesięcy temu
Opis Pulpety:
Nazwa pulpet pochodzi od włoskiego słowa polpa, co znaczy miazga. Przygotowuje się je z mięsa mielonego z dodatkami i przyprawami. Pulpety można przygotowywać również z ryb czy podrobów. Pulpety[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Wołowina po chińsku 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Wołowina po chińsku:
Wołowina po chińsku z warzywami to pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej, które warto przygotować we własnym domu.
Chociaż potrawy chińskie kojarzą nam się najczęściej z takimi[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Schabowy 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Schabowy:
Kto z nas nie kojarzy z obiadu niedzielnego tego najbardziej znanego kotleta. Wręcz obowiązkowy zestaw wraz z rosołkiem. Powiedzenie „kotlet jak u mamy” nie bez powodu to trafne powiedzenie[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z pieczarkami 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Naleśniki z pieczarkami:
Naleśniki to danie, które smakuje nie tylko na słodko. W formie krokietów lub klasycznej wersji mogą stanowić danie obiadowe lub kolację na gorąco. Propozycja z pieczarkami i serem[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Indyk po chińsku 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Indyk po chińsku:
Chińszczyzna podbija nasze ulice, nic dziwnego chińskie jedzenie zaczyna podbijać nasze serca i coraz bardziej zakorzeniać się w naszym menu. Dlatego warto poświęcić trochę czasu i wnieść[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Galareta 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Galareta:
Galareta czyli inaczej zimne nóżki to jedna z bardziej popularnych potraw mięsnych, ale takich specyficznych. To zalewane mięso w galarecie z dodatkiem rozmaitych dodatków ma tak samo dużo[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Zupa cebulowa 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Zupa cebulowa:
Zupa cebulowa to pyszna propozycja na obiad. Istnieje kilka wersji przyrządzania tej zupy, np. zupa krem, z grzankami, francuska zupa cebulowa, z serkiem topionym, zupa serowo-cebulowa, zupa[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki ze szparagami 6 lat, 10 miesięcy temu
78Opis Naleśniki ze szparagami:
Naleśniki ze szparagami to świetny pomysł na zdrowe i pożywne naleśniki. Jest to doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: co może być lepszego niż delikatny smak[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki bezglutenowe 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Naleśniki bezglutenowe:
Naleśniki bezglutenowe są świetnym urozmaiceniem codziennego menu. Dieta bezglutenowa najczęściej jest mocnym ciosem dla osób, które nie tolerują glutenu. Jest to dość trudne, bo[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasto 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Kruche ciasto:
Kruche ciasto to podstawa wielu wypieków. Bez niego nie powstaną nasze ulubione ciasta np. mazurek, szarlotka czy kruche babeczki. Najlepsze kruche ciasto powinno być chrupiące pod zębami i[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z borówkami 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Naleśniki z borówkami:
Naleśniki z borówkami to kolejna pyszna odsłona tego dania. Naleśniki uwielbiają wszyscy, więc i w tej odsłonie będą chętnie zjadane. Ty razem dodatkiem do moich naleśników będą[…] -
FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Sałatka z brokułami 6 lat, 10 miesięcy temu
Opis Sałatka z brokułami:
Sałatka z brokułami i prażonym słonecznikiem to proste i szybkie danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do obiadu czy lekka kolacja. Do brokułów idealnym[…] - Załaduj więcej