FoodMagazine

  • Opis Naleśniki bez jajek:
    Naleśniki bez jajek – jak sprawić żeby bez dodatku jajek, nasze naleśniki były idealne w smaku? Należy sięgnąć po nasz sprawdzony przepis!
    Jajka wpływają na elastyczność ciasta. Jednak[…]

  • Opis Kluski ziemniaczane:
    Kluski ziemniaczane to tradycyjne szare kluski pochodzące z Wielkopolski. Zastanawialiście się zawsze skąd nazwa szare kluski? Przygotowuje się je z surowych, tartych ziemniaków. W[…]

  • Opis Ciasto z jabłkami:
    Przedstawiamy oryginalne ciasto kruche z jabłkami, zwane inaczej szarlotką. Jest ono nietypowe za sprawą masy ze śmietany i jajek, którą dodaje się do jabłek. Ciasto jest naprawdę bardzo[…]

  • FoodMagazine stał się zarejestrowanych użytkownikiem 6 lat, 10 miesięcy temu

  • Opis Karpatka:
    Karpatka, której nie oprze się żaden łasuch. Karpatkę wykonuje się z ciasta parzonego, czyli takiego, które uzyskuje się przez zaparzanie mąki we wrzącej mieszaninie wody z masłem. Następnie taką[…]

  • Opis Żeberka po amerykańsku:
    Żeberka po amerykańsku są bardzo aromatyczne w smaku. Żeberka przygotowujemy w piekarniku jednak w okresie wiosenno-letnim proponuję przygotowywać je na grillu. Żeberka są bardzo[…]