Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Kawa cappuccino 9 lat, 1 miesiąc temu
Propozycja dla amatorów kawy pod każdą postacią. W bardzo łatwy i szybki sposób możemy przygotować domowe cappuccino. Dzięki kawie Meksykański Jaguar firmy Eco Blik smakuje znacznie lepiej niż ze sklepu. Składniki[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Skórka pomarańczowa do ciast 9 lat, 1 miesiąc temu
Żaden świąteczny sernik czy ciasto z bakaliami nie może obyć się bez dodatku pomarańczowej skórki. Moja mama od zawsze robi ją wyłącznie domowym sposobem. Co roku opracowuje nowy sposób na szybsze przygotowanie i[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Gomasio- japońska sól sezamowa 9 lat, 1 miesiąc temu
Jakiś czas temu usłyszałam o niej w telewizji. To zdrowszy zamiennik zwykłej soli kuchennej jak i wielu mieszanek przypraw. Gomasio można dodawać do wszystkiego. Należy jednak pamiętać o tym, że zmielone nasiona[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Folwark 9 lat, 1 miesiąc temu
Firma Folwark obdarzyła zaufaniem Fiołkową Kuchnię pomimo krótkiego stażu w blogowaniu. To było nie lada wyzwanie. Krótko o historii To firma z ponad 20-letnią historią. W 1991 roku rozpoczęła działalność produkcją[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pierogi z kaszą jaglaną i serem 9 lat, 1 miesiąc temu
Fantastyczne i delikatne pierogi. Zarówno ciasto jak i farsz zawierają dodatkowy składnik, który nadaję im wyjątkowego smaku.Polecam wypróbować kaszę jaglaną z wiśniami firmy Eco Blik, to ekologiczny i smaczny[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pasta z tuńczyka 9 lat, 1 miesiąc temu
Lekka i smaczna pasta do pieczywa. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dzięki Remuladzie duńskiej firmy Folwark jest dobrze doprawiona i aromatyczna. Składniki 1 puszka tuńczyka w wodzie 1-2 ogórki kiszone kawałek pora[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Proszek różany 9 lat, 1 miesiąc temu
Dzika róża zawiera mnóstwo witaminy C. Z racji tego, że surowe owoce są niejadalne a miałam ich za mało aby zrobić nalewkę lub konfiturę, postanowiłam przygotować różany proszek. To doskonały dodatek do owsianki,[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Wszechstronne zastosowanie oleju kokosowego 9 lat, 1 miesiąc temu
Ten uważany za najzdrowszy olej na świecie jest coraz bardziej popularny w Polsce. Niedawno odkryłam jego zalety i z przyjemnością wykorzystuję go w swojej kuchni i nie tylko. Olej kokosowy, jako jedyny, ma stałą[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pie de limon 9 lat, 1 miesiąc temu
Pyszna, wilgotna i orzeźwiająca tarta. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Z pewnością zadowoli amatorów serników. Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Ryba z greckim sosem 9 lat, 1 miesiąc temu
Ryba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. Warzywa nadają jej soczystości i pełniejszego smaku. W mojej rodzinie często pojawia się na wigilijnym stole i przy[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zielone pizzerinki z warkoczami 9 lat, 1 miesiąc temu
Tradycyjna pizza w nowej , praktycznej odsłonie. Zamiast jednej zrobiłam kilka mniejszych. Mój syn był zachwycony tym pomysłem. Szczególnie przypadł mu do gustu sos do pizzy firmy Folwark. Teraz używa go nawet do[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Torcik z figą 9 lat, 1 miesiąc temu
Efektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ([…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zielony mus 9 lat, 1 miesiąc temu
Bardzo zdrowy i pożywny mus. To duża dawka energii na drugie śniadanie. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej płynną konsystencję, wystarczy, że dodamy więcej owocowego soku. Dzieci także powinny być zachwycone tym[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Napój „Kick of energy” 9 lat, 1 miesiąc temu
Napój z młodego jęczmienia do doskonała alternatywa dla kawy. Dodaje energii na cały dzień. Nie zawiera kofeiny, cukru, konserwantów ani barwników. Polecam szczególnie jesienną i zimowa porą, gdyż pozytywnie wpływa[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Paluchy z młodym jęczmieniem 9 lat, 1 miesiąc temu
Młody jęczmień to bogactwo witamin, minerałów i błonnika. Zawartość chlorofilu sprzyja odkwaszeniu organizmu a dodatkowo pomaga w leczeniu cukrzycy jak i jej zapobieganiu. Dlatego przemyciłam go synowi w takich oto[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Amoniaczki 9 lat, 1 miesiąc temu
Ciasteczka, których smak znam od wielu lat. Z tego przepisu zawsze się udają, są miękkie, pulchne i przepyszne. Składniki ok. 1 kg mąki pszennej 1,5 szkl śmietany 18% 2 szkl cukru pudru 2 opakowania cukru[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Dyniowa strucla w lukrowanym Mikołajem 9 lat, 1 miesiąc temu
Drożdżowa strucla z dodatkiem dyni w nietypowym kształcie. Smakuje i wygląda wspaniale. Jest nie tylko efektowną ozdobą ale również pysznym, świątecznym ciastem. Składniki Ciasto 500 g mąki 50 g drożdży 250 ml[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Olejowy Raj 9 lat, 1 miesiąc temu
To firma, która pierwsza zaufała Fiołkowej Kuchni i bez wahania podarowała swoje produkty. Krótko o historii Olejowy Raj to młoda firma założona przez Kamilę Zubrycką. Jej pasja połączona z zaangażowaniem[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową 9 lat, 1 miesiąc temu
Od dawna marzył mi się tuńczyk w innym wydaniu. Skomponowałam więc sałatkę ze składnikami, które w połączeniu z rybą stworzyły oryginalny i ciekawy smak. Składniki 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 szkl mrożonej lub[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Sałatka z makaronem i cieciorką 9 lat, 1 miesiąc temu
Sałatka, która nie wymaga dużego nakładu pracy. W zasadzie robi się ją błyskawicznie. Wystarczy tylko ugotować makaron, połączyć go z resztą składników i podać rodzinie. Mój syn nawet prosił o …
- Załaduj więcej