Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Chilijski piernik bożonarodzeniowy 10 lat temu
Znów jedziemy do Chile. Tym razem proponuję aromatyczny i korzenny piernik świąteczny. Wśród składników jest marchew, która nadaje mu wilgoci i niezwykłej miękkości. Warto wypróbować to pyszne ciasto. Składniki[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pęczakiem i kasztanami 10 lat temu
Kolejna propozycja z pieczonymi kasztanami. Proponuję dodać kilka do pysznej sałatki. Wbogacą walory smkaowe i podniosą wartość odżywczą. Składniki 1 słoik selera z ananasem 5-7 pieczonych kasztanów 1 mała cebula …[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z chili con carne 10 lat temu
Apetyczne i proste w przygotowaniu danie. Pracę znacznie ułatwiła mi puszka dania na ciepło firmy Bonduelle. Moja rodzina była zachwycona tą zapiekanką i prosiła o dokładkę. Składniki 1 opakowanie makaronu …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Idealna strucla makowa 10 lat temu
Do świąt jeszcze ponad miesiąc ale zapobiegliwi już powoli przygotowują menu, testują nowe przepisy. Dlatego proponuję już dzisiaj wypróbować pyszne drożdżowe ciasto z makowym nadzieniem. Nie wyobrażam sobie świąt bez …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z sosem pieczarkowym 10 lat temu
Pyszna zapiekanka z sosem pieczarkowym. Mało składnikowa i nieskomplikowana. Smak mojego dzieciństwa. Składniki 5 ziemniaków 4 jajka 1 duża cebula 8-10 pieczarek 1 łyżka śmietanki 30 % 1 łyżka mąki …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Paluszki rybne 10 lat, 1 miesiąc temu
Mój syn nie przepada za rybą. Postanowiłam przygotować ją w taki sposób aby sam poprosił o kawałek. Mięso zmieliłam trzykrotnie, doprawiłam i usmażyłam w formie rybnych paluszków. Kiedy je fotografowałam, … Czytaj[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty zmienił/a swoje zdjęcie profilowe 10 lat, 1 miesiąc temu
-
Profil Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty został zaktualizowany! 10 lat, 1 miesiąc temu
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Ciasto czekoladowe 10 lat, 1 miesiąc temu
Pyszne, mocno czekoladowe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Pasuje zarówno do świątecznego stołu jak i popołudniowej niedzielnej kawy. Składniki Ciasto ( 25×40 ) 5 jajek 2 szkl mąki … Czytaj dalej Ciasto[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty stał się zarejestrowanych użytkownikiem 10 lat, 1 miesiąc temu
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pierogi ruskie z ostropestem 10 lat, 1 miesiąc temu
Ruskie pierogi to jedno z ulubionych dać moich chłopców. Postanowiłam wzbogacić je mielonym ostropestem, ponieważ zbawiennie działa na wątrobę, zawiera silny przeciwutleniacz i wspomaga trawienie. Składniki Ciasto[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z serowo- kasztanowym farszem 10 lat, 1 miesiąc temu
Coś słodkiego na obiad, niekoniecznie dietetycznego. Naleśniki to bardzo uniwersalne danie. Można je jeść dosłownie ze wszystkim. Proponuję przygotować je z farszem serowo- kasztanowym. Składniki Ciasto 1,5 szkl[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z pieczonych kasztanów 10 lat, 1 miesiąc temu
Sezon na jadalne kasztany trwa. Proponuję bardzo pożywną i smaczną zupę. Prosta w przygotowaniu i wspaniale nadaję się na chłodne, jesienne dni. Składnki 150 g kasztanów 500 ml wody 1 … Czytaj dalej Zupa krem z[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pieczone kasztany 10 lat, 1 miesiąc temu
Kasztany jadalne zawierają dużo potasu, magnezu oraz wapnia. Zawartość witaminy C jest taka sama jak w cytrynie. Pozbawione są glutenu, dlatego bez obaw mogą spożywać je alergicy. To bardzo smaczna … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pajęczyca Tekla 10 lat, 1 miesiąc temu
Przy okazji Halloween polecam pyszny pasztet w oryginalnej formie. Propozycja tylko dla odważnych 😉 Składniki 600 g mięsa ugotowanego i zmielonego 1 duża pieczarka 1 mała czerwona cebula szczypiorek natka … Czytaj[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Rondel burgundzki 10 lat, 1 miesiąc temu
Smaczne i pożywne danie. Podajemy je „do góry nogami” czyli wykładając potrawę na talerz poprzez odwrócenie garnka. Składniki ok 500 g ziemniaków 50 g boczku (najlepiej wędzonego) 1,5 laski kiełbasy … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zapiekany makaron czekoladowy 10 lat, 1 miesiąc temu
Szybka zapiekanka na słodko. Makaron czekoladowy połączyłam z miodem i jajkiem, dodałam trochę śliwek i pyszną kruszonkę. 30 minut w piekarniku i deser na ciepło gotowy. Składniki 1 szkl makaronu … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Makaron czekoladowy z musem dyniowo- bananowym 10 lat, 1 miesiąc temu
Słodka wariacja z makaronem. Danie bardzo szybkie, bardzo proste i do tego bardzo smaczne. Propozycja odpowiednia szczególnie dla niejadków. Składniki 1 opakowanie czekoladowego makaronu 1 banan 200 g dyni bez … <a class="colorbox" rel="nofollow" href="https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/22/makaron-czekoladowy-z-musem-dyniowo-bananowym/"%5B…%5D
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pure dyniowo- bananowe 10 lat, 1 miesiąc temu
Bardzo pożywne pure, które możemy jadać na pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych. Składniki 1 duży banan 200 g … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Porotos con riendas 10 lat, 1 miesiąc temu
Kolejne tradycyjnie danie kuchni chilijskiej. Dosłownie oznacza Fasolę z wodzami (lejcami). Chłopi jedli tą potrawę w czasach niedostatku, kiedy nie było zbyt dużo mięsa. Tym sposobem utrzymywali poziom białka i … <a class="colorbox" rel="nofollow" href="https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/21/porotos-con-riendas/"%5B…%5D
- Załaduj więcej