Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Chilijski piernik bożonarodzeniowy 9 lat, 1 miesiąc temu
Znów jedziemy do Chile. Tym razem proponuję aromatyczny i korzenny piernik świąteczny. Wśród składników jest marchew, która nadaje mu wilgoci i niezwykłej miękkości. Warto wypróbować to pyszne ciasto. Składniki[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pęczakiem i kasztanami 9 lat, 1 miesiąc temu
Kolejna propozycja z pieczonymi kasztanami. Proponuję dodać kilka do pysznej sałatki. Wbogacą walory smkaowe i podniosą wartość odżywczą. Składniki 1 słoik selera z ananasem 5-7 pieczonych kasztanów 1 mała cebula …[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z chili con carne 9 lat, 1 miesiąc temu
Apetyczne i proste w przygotowaniu danie. Pracę znacznie ułatwiła mi puszka dania na ciepło firmy Bonduelle. Moja rodzina była zachwycona tą zapiekanką i prosiła o dokładkę. Składniki 1 opakowanie makaronu …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Idealna strucla makowa 9 lat, 1 miesiąc temu
Do świąt jeszcze ponad miesiąc ale zapobiegliwi już powoli przygotowują menu, testują nowe przepisy. Dlatego proponuję już dzisiaj wypróbować pyszne drożdżowe ciasto z makowym nadzieniem. Nie wyobrażam sobie świąt bez …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z sosem pieczarkowym 9 lat, 1 miesiąc temu
Pyszna zapiekanka z sosem pieczarkowym. Mało składnikowa i nieskomplikowana. Smak mojego dzieciństwa. Składniki 5 ziemniaków 4 jajka 1 duża cebula 8-10 pieczarek 1 łyżka śmietanki 30 % 1 łyżka mąki …
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Paluszki rybne 9 lat, 2 miesiące temu
Mój syn nie przepada za rybą. Postanowiłam przygotować ją w taki sposób aby sam poprosił o kawałek. Mięso zmieliłam trzykrotnie, doprawiłam i usmażyłam w formie rybnych paluszków. Kiedy je fotografowałam, … Czytaj[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty zmienił/a swoje zdjęcie profilowe 9 lat, 2 miesiące temu
-
Profil Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty został zaktualizowany! 9 lat, 2 miesiące temu
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Ciasto czekoladowe 9 lat, 2 miesiące temu
Pyszne, mocno czekoladowe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Pasuje zarówno do świątecznego stołu jak i popołudniowej niedzielnej kawy. Składniki Ciasto ( 25×40 ) 5 jajek 2 szkl mąki … Czytaj dalej Ciasto[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty stał się zarejestrowanych użytkownikiem 9 lat, 2 miesiące temu
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pierogi ruskie z ostropestem 9 lat, 2 miesiące temu
Ruskie pierogi to jedno z ulubionych dać moich chłopców. Postanowiłam wzbogacić je mielonym ostropestem, ponieważ zbawiennie działa na wątrobę, zawiera silny przeciwutleniacz i wspomaga trawienie. Składniki Ciasto[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z serowo- kasztanowym farszem 9 lat, 2 miesiące temu
Coś słodkiego na obiad, niekoniecznie dietetycznego. Naleśniki to bardzo uniwersalne danie. Można je jeść dosłownie ze wszystkim. Proponuję przygotować je z farszem serowo- kasztanowym. Składniki Ciasto 1,5 szkl[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z pieczonych kasztanów 9 lat, 2 miesiące temu
Sezon na jadalne kasztany trwa. Proponuję bardzo pożywną i smaczną zupę. Prosta w przygotowaniu i wspaniale nadaję się na chłodne, jesienne dni. Składnki 150 g kasztanów 500 ml wody 1 … Czytaj dalej Zupa krem z[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pieczone kasztany 9 lat, 2 miesiące temu
Kasztany jadalne zawierają dużo potasu, magnezu oraz wapnia. Zawartość witaminy C jest taka sama jak w cytrynie. Pozbawione są glutenu, dlatego bez obaw mogą spożywać je alergicy. To bardzo smaczna … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pajęczyca Tekla 9 lat, 2 miesiące temu
Przy okazji Halloween polecam pyszny pasztet w oryginalnej formie. Propozycja tylko dla odważnych 😉 Składniki 600 g mięsa ugotowanego i zmielonego 1 duża pieczarka 1 mała czerwona cebula szczypiorek natka … Czytaj[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Rondel burgundzki 9 lat, 2 miesiące temu
Smaczne i pożywne danie. Podajemy je „do góry nogami” czyli wykładając potrawę na talerz poprzez odwrócenie garnka. Składniki ok 500 g ziemniaków 50 g boczku (najlepiej wędzonego) 1,5 laski kiełbasy … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Zapiekany makaron czekoladowy 9 lat, 2 miesiące temu
Szybka zapiekanka na słodko. Makaron czekoladowy połączyłam z miodem i jajkiem, dodałam trochę śliwek i pyszną kruszonkę. 30 minut w piekarniku i deser na ciepło gotowy. Składniki 1 szkl makaronu … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Makaron czekoladowy z musem dyniowo- bananowym 9 lat, 2 miesiące temu
Słodka wariacja z makaronem. Danie bardzo szybkie, bardzo proste i do tego bardzo smaczne. Propozycja odpowiednia szczególnie dla niejadków. Składniki 1 opakowanie czekoladowego makaronu 1 banan 200 g dyni bez … <a class="colorbox" rel="nofollow" href="https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/22/makaron-czekoladowy-z-musem-dyniowo-bananowym/"%5B…%5D
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Pure dyniowo- bananowe 9 lat, 2 miesiące temu
Bardzo pożywne pure, które możemy jadać na pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych. Składniki 1 duży banan 200 g … Czytaj dalej[…]
-
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty dodał(a) nowy wpis, Porotos con riendas 9 lat, 2 miesiące temu
Kolejne tradycyjnie danie kuchni chilijskiej. Dosłownie oznacza Fasolę z wodzami (lejcami). Chłopi jedli tą potrawę w czasach niedostatku, kiedy nie było zbyt dużo mięsa. Tym sposobem utrzymywali poziom białka i … <a class="colorbox" rel="nofollow" href="https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/21/porotos-con-riendas/"%5B…%5D
- Załaduj więcej