Pensamientos en un plato
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Czekoladowe ciasto z malinami (bezglutenowe) 7 lat, 3 miesiące temu
Mocno czekoladowe, truflowe ciasto. Z letnimi malinami i mąką kokosową, która jest ostatnio moim ulubionym dodatkiem do słodkich wypieków. Robi się je szybko i łatwo. Płatki kokosa na wierzchu są idealnym[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Ryż z poziomkami 7 lat, 3 miesiące temu
Już od jakiegoś czasu bardzo chciałam przygotować ryż na słodko z owocami. Miałam pomysł na coś tradycyjnego, ale w niebanalnej formie. W końcu wyszło naprawdę przepyszne danie. Z dodatkiem wanilii i moich[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Kokosowe ciasteczka z porzeczkami i nasionami konopi 7 lat, 3 miesiące temu
Są to bardzo zdrowe i bogate w składniki odżywcze ciasteczka. Lekko słodkie i kokosowe, delikatnie chrupiące. Całego aromatu nadają im czerwone porzeczki.Kokosowe ciasteczka z porzeczkami i nasionami konopi/16[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegańskie mini tarty z solonym karmelem 7 lat, 3 miesiące temu
Znane połączenie solonego karmelu z gorzką czekoladą jest znakomite i po prostu niezastąpione. Smaki te idealnie się łączą i uzupełniają. Są to główne składniki moich wegańskich mini tart, które udekorowałam[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegańska tarta z budyniem i owocami (bez pieczenia) 7 lat, 3 miesiące temu
Tarta, która pozwala wyeksponować najlepsze sezonowe owoce. Delikatnie kokosowy spód i lekki waniliowy budyń to doskonałe tło dla użytych przeze mnie borówek i poziomek. Masa ma aksamitną konsystencję i nie zastyga[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegańskie mini tarty chałwowo – czekoladowe z marakują 7 lat, 3 miesiące temu
Deser ten nie zachęca wyglądem, ale zaskakuje cudownym smakiem. Czekoladowy spód z suszonymi śliwkami, delikatny chałwowy krem i czekoladowa polewa. Wszystko zdrowe i na dodatek wegańskie. Tarty podałam z marakują,[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Najprostszy wegański blok czekoladowy 7 lat, 3 miesiące temu
Czy może być coś lepszego niż tradycyjny deser w odświeżonej formie? I na dodatek całkiem zdrowej? Ten wegański blog czekoladowy jest po prostu niesamowity. Rozpływa się w ustach, a już jego mały kawałek gwarantuje[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Sernik z ciecierzycy z mango 7 lat, 3 miesiące temu
Moje kolejne wegańskie odkrycie. Zaskakujące i ciekawe w smaku. Wszystkie warstwy tego ciasta są ze sobą bardzo spójne, wzajemnie się uzupełniają. Po tym wypieku z chęcią zacznę eksperymentować z tą intrygującą[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegańskie ciasto z galaretką 7 lat, 4 miesiące temu
Jest to bardzo delikatne ciasto. Wegański biszkopt, słodka galaretka i banany. Robi się je dość szybko, a myślę, że końcowy efekt jest całkiem zaskakujący. Deser ten w smaku bardzo przypomina swój „niewegański”[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Jaglany sernik malinowy 7 lat, 4 miesiące temu
Jest to kolejny znakomity pomysł na słodkie i niebanalne wykorzystanie kaszy jaglanej. To ciasto smakuje jak najlepszy prawdziwy sernik malinowy. Lekkie, słodkie, delikatne. Prawdziwy aromat lata. Miętowa gorzka[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Mini tarty z bananem i kremem czekoladowym 7 lat, 4 miesiące temu
Jest to bardzo prosty i szybki deser – idealny, aby poprawić sobie humor w taki szary i mało letni dzień jak dzisiaj. Połączenie czekolady, bananów i orzechów laskowych jest niezawodne i myślę, że posmakuje[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegański czekoladowy krem z orzechami laskowymi 7 lat, 4 miesiące temu
Wegański czekoladowy krem z orzechami laskowymi/2 słoiczki widoczne na zdjęciach/1/2 szklanki namoczonych suszonych daktyli3 łyżki kakao70g orzechów laskowych1/2 szklanki mleka roślinnegoOrzechy laskowe zblendować[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Orkiszowe ciasto z daktylami 7 lat, 4 miesiące temu
Orkiszowe ciasto z daktylami/keksówka o długości 25 cm/ciasto:2/3 szklanki suszonych daktyli100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej2 łyżki siemienia lnianego2 banany1 łyżka oleju (ja użyłam pistacjowego)wierzch:1/2[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Podwójnie czekoladowy sernik jaglany 7 lat, 4 miesiące temu
Ostatnio zakochałam się w ciastach z kaszy jaglanej, co z resztą można zauważyć na moim blogu. Tym razem stworzyłam bardzo mocno czekoladowy sernik. W smaku prawie identyczny jak ten tradycyjny z twarogu. Naprawdę[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami 7 lat, 4 miesiące temu
Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami1 i 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy1/3 słoiczka suszonych pomidorów3 łyżki świeżego koperku1 łyżeczka soli morskiej1/2 łyżeczki mielonego pieprzu[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Jaglana tarta z porzeczkami i ciastkami amaretti 7 lat, 4 miesiące temu
Jest to bardzo lekka i delikatna tarta, z niebanalnym dodatkiem przepysznych ciasteczek amaretti. Przełamują one kwaśny smak porzeczek. Deser ten świetnie się sprawdzi na letni podwieczorek, ale ja traktowałam go[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy sernik jaglany na zimno z daktylowym karmelem 7 lat, 4 miesiące temu
To ciasto jest moim wakacyjnym tegorocznym hitem. Smakuje jak najlepszy czekoladowy sernik. Przygotowuje się je bardzo szybko, a końcowy efekt zachwyci każdego. Niezbyt słodkie, ale mocno głębokie w smaku. Solony[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Pełnoziarniste drożdżówki z truskawkami i budyniem 7 lat, 4 miesiące temu
Od jakiegoś czasu miałam ogromną ochotę na zdrowe drożdżówki z owocami. Chciałam, aby nie były bardzo tradycyjne, więc wymyśliłam, jako dodatek do nich, budyń z cukrem kokosowym. Dzięki niemu masa ta nabrała[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Wegańskie bezy z lawendowym kremem jaglanym 7 lat, 4 miesiące temu
Beza z wody po gotowaniu ciecierzycy to niesamowity wynalazek. Pomimo, że nie jestem weganką, to chyba taka wersja tego deseru smakuje mi najbardziej. Jest lekka i delikatna, z bardzo aromatycznym kremem. Jeśli[…]
-
Pensamientos en un plato dodał(a) nowy wpis, Krem jaglany lawendowo – cytrynowy 7 lat, 4 miesiące temu
Bardzo uniwersalny krem. Jest to dobry pomysł na śniadanie i na deser. Niestety nie miałam pod ręką żadnych świeżych sezonowych owoców, ale szczerze zachęcam do wykorzystania do jego dekoracji malin lub truskawek[…]
- Załaduj więcej