ekspansja smaku
@ekspansja-smaku
aktywny 6 lat, 8 miesięcy temu-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Dobra karkówka z grilla przepis na smaczną karkówkę 8 lat, 6 miesięcy temu
Sezon grillowy zaczął się na dobre 🙂 Moim ulubionym mięskiem, które przyrządzam na grillu jest oczywiście karkówka. Krucha, pachnąca i smaczna. Leżakująca minimum 24 godziny w aromatycznej marynacie ,[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Puszysty deser czekoladowy z śietanową pianką 8 lat, 6 miesięcy temu
Uwielbiam desery prawie tak samo jak ciasta a może nawet bardziej 🙂 W każdym bądź razie przepis na ten deser czekoladowy jest bardzo łatwy w wykonaniu a w dodatku ilość chemicznych składników ograniczona do[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Rozdawanka – do zgarnięcia jedna z 4 bransoletek 8 lat, 6 miesięcy temu
Aby wziąć udział należy :1.Polubić stronę :https://www.facebook.com/ekspansjaStylu/ oraz https://www.facebook.com/Zak%C4%85tek-b%C5%82yskotek-931027446988823/2.Udostępnić publicznie zdjęcie konkursowe .3.Wpisać w[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, kotlety z kaszy jaglanej w sosie pomidorowym – 8 lat, 6 miesięcy temu
Jakoś nigdy nie mogłam się przemóc aby skosztować kaszy jaglanej. Czytając ostatnio artykuł o jej zdrowotnych aspektach postanowiłam sprawdzić czy przyjmie się w mojej kuchni. Kupiłam więc paczkę i zrobiłam kotlety[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana z brokułami 8 lat, 6 miesięcy temu
W ostatnim czasie często przyrządzam zapiekanki ziemniaczane. Każda jednak różni się składnikami oprócz oczywiście ziemniaków, które stanowią bazę tegoż dania 🙂 . W tym przepisie miejsce swoje znalazły również[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, bezglutenowe ciasto orzechowe z bezą i bakaliami 8 lat, 6 miesięcy temu
Ciasta bez glutenu są równie smaczne jak te z dodatkiem mąki pszennej. Dowodem na to jest ten właśnie orzechowiec. Spód ciasta jest pyszny , mocno orzechowy z dodatkiem niewielkiej ilości bezglutenowej mąki[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Pasztet z ryby (np: leszcza ) 8 lat, 7 miesięcy temu
Pasztet jest wspaniałym dodatkiem z którym chleb nie jedno ma imię. Pasztety tak naprawdę możemy wykonać praktycznie z wszystkiego co jest jadalne 🙂 . Myślę więc, że wkrótce na moim blogu znajdziecie swój ulubiony[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, jabłecznik biszkoptowy z śmietanową pianką 8 lat, 7 miesięcy temu
Najpopularniejszym ciastem z jabłkami jest oczywiście szarlotka. Ja jednak dzisiaj proponuję biszkopt z musem jabłkowym i kremem śmietanowym. Ciasto jest delikatne i puszyste a poprzez dodanie wanilii samo w sobie[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym 8 lat, 7 miesięcy temu
Zupy jarzynowe, które gotuje w domu są zawsze z dodatkiem jakiegoś mięska , najczęściej drobiowego. Lubię zupy z wkładką mięsną, ponieważ wydaje mi się że, są smaczniejsze. I tym razem podczas gotowania tej[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, apetyczna kolorowa sałatka grecka 8 lat, 7 miesięcy temu
Prosta sałatka grecka jest apetyczna i bardzo zdrowa. W jej skład wchodzą między innymi sałata lodowa, papryka, ogórek, pomidorki i przede wszystkim ser feta , który wprost ubóstwiam. Podaję ją jako samodzieln[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Sos śmietanowo koperkowy z ćwiartek kurczaka 8 lat, 7 miesięcy temu
Sos śmietanowo koperkowy idealnie komponuje się z delikatnym mięsem. Ja użyłam ćwiartek z kurczaka ponieważ innego mięsa nie miałam – i dobrze 🙂 Ćwiartki wypłukałam , osuszyłam papierowym ręcznikiem , natarłam[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, 3 składnikowe kopytka bez mąki pszennej 8 lat, 7 miesięcy temu
Kopytka w wersji 3 składnikowej bez mąki pszennej są dobrym rozwiązaniem w przypadku, kiedy zorientujemy się że kupiłyśmy wszystkie składniki na kopytka oprócz mąki pszennej :). Ciasto z tego przepisu jest jeszcze[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Barszcz czerwony postny 8 lat, 7 miesięcy temu
Barszcz czerwony z buraków zakropiony sokiem z cytryny to wersja świąteczna , która gości na moim stole częściej niż raz w roku. Bardzo lubię taki postny czerwony barszcz. Przygotowanie w kuchennym zaciszu tej[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą 8 lat, 8 miesięcy temu
Bardzo lubię barszcz czerwony , który najczęściej podaję z krokietami. Nadzienie krokietów może być różne : wieprzowe, drobiowe, warzywne lub jak w tym przepisie mieszane : wieprzowo – warzywne. Jest to moja[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Jajka nadziewane pieczarkami przepis na faszerowanie 8 lat, 8 miesięcy temu
Ten sposób faszerowania jajek jest bardzo smakowity. Pieczarki są delikatne w smaku a por nadaje wyrazistości . Kolejna wyjątkowa odsłona nadzianych jaj. Na moim wielkanocnym stole znajdą się na pewno zarówno te[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Smakowite jajka faszerowane wędzoną rybą 8 lat, 8 miesięcy temu
Jajka nadziane wędzoną makrelą i delikatną , chrupiącą czerwoną cebulą to moja ulubiona wersja faszerowanych jajek . Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Tak przygotowane jajka możemy podać[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Pyszna zupa pomidorowa z ryżem na bulionie 8 lat, 8 miesięcy temu
To zupa którą robię nie tylko w poniedziałek po niedzielnym rosole. Często w środku tygodnia gotuję zupę pomidorową, ponieważ uwielbiam jej intensywny smak. Pomidorówka z ryżem to zgrany duet. Do przyrządzenia tej[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Placki po węgiersku pyszne danie obiadowe 8 lat, 8 miesięcy temu
Placki po węgiersku to wspaniałe danie z użyciem prostych w wykonaniu placków ziemniaczanych i pysznego sosu z mięskiem . Placki usmażyłam na zdrowym oleju rzepakowym i podałam z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Lubię[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, Sycąca potrawka z bobem i kiełbaską 8 lat, 8 miesięcy temu
Lubicie bób? Ja bardzo! Jest pyszny i zdrowy. Przepis na potrawkę z bobu i kiełbaski znalazłam w internecie na Niemieckiej stronie. W końcu postanowiłam spróbować te danie jednogarnkowe. Musiałam kupić mrożony[…]
-
ekspansja smaku dodał(a) nowy wpis, kluski śląskie z gulaszem wieprzowym 8 lat, 8 miesięcy temu
Wczoraj na obiad zrobiłam kluski śląskie z gulaszem wieprzowym. Kluski wyszły delikatne i sprężyste , a mięsko rozpadało się w ustach. Gulasz wykonałam z wieprzowej łopatki , marchwi, pietruszki,cebulki i[…]
- Załaduj więcej