Moje Małe Czarowanie
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "NIgdy nie mów nigdy" zaproszenie na film 8 lat, 9 miesięcy temu
„Nigdy nie mów nigdy” polska komedia obyczajowa której premiera odbyła się w październiku 2009 roku w reżyserii Wojciecha Pacyny.ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ….. Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Wino gronowe z soku 8 lat, 9 miesięcy temu
Wino robiłam we wrześniu a dziś przedstawiam rezultat i sposób w jaki go wykonałam.Wino jest pyszne i robiłam je tak jak zawsze robił wina mój tato.Jeśli nie ma tutaj fachowych nazw i sloganów to nie znaczy że wino[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Fusilli z algami w sosie serowym z kurkami 8 lat, 9 miesięcy temu
Danie pyszne i proste w wykonaniu z serii tych w 30 minut.Nie mierzyłam dokładnie czasu ale wydaje mi się że w pół godziny się zmieściłam.Polecam po ciężkim dniu w pracy jak nie macie siły stać przy kuchni.Fusilli[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Ulga dla brzucha" Robynne Chutkan – recenzja książki 8 lat, 9 miesięcy temu
„Ulga dla brzucha” Robynne Chutkan.101 naturalnych sposobów przynoszących prawdziwą i trwałą ulgę we wzdęciach.ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ….. Czytaj dalej
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Bananowe knedliki z sosem truskawkowym 8 lat, 9 miesięcy temu
Lubicie takie dania? szybkie, pożywne i przepyszne? Takie danie mam dziś do pokazania.Ja jestem „klucha” i nie oznacza to że jestem duuuża tylko uwielbiam kluski we wszystkich postaciach.Te robi się szybko, są[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Łosoś w kurkumowej panierce i ziemniaki ze szpinakiem 8 lat, 9 miesięcy temu
Idealny, szybki obiad dla zapracowanych.Najpierw składniki należy przygotować, np. szpinak dzień wcześniej a potem w 30 minut obiad na stole.Łosoś podany z panierką kurkumową jest aromatyczny i soczysty. Zachęcam[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Mix płatków z owocami 8 lat, 9 miesięcy temu
Dobre śniadanie to podstawa dobrego dnia.Jeśli zaopatrzymy nasz w organizm w potrzebne składniki na dzień dobry, potem będzie miał z czego czerpać energię.Tutaj wykorzystałam różne płatki bo miałam wiele końcówek[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Wyłącz geny nowotworowe" Bądź dobry dla siebie i bezwzględny dla raka – dr Urlich Strunz – recenzja książki 8 lat, 9 miesięcy temu
„Wyłącz geny nowotworowe” Bądź dobry dla siebie i bezwzględny dla raka – dr Urlich Strunz.Co drugi mężczyzna i niemal połowa kobiet musi się liczyć z tym, że zachoruje na raka.Można to jednak zmienić!ROZWIŃ I[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Buraczana pizza z chrzanem 8 lat, 9 miesięcy temu
Pizzy nigdy dość w naszym domu a do tego z takimi dodatkami jak buraki i chrzan, prawie pasuje na wielkanocny stół ha ha, jak ktoś lubi.A tak poważnie ciasto jest grube bo takie lubię, chrzan „daje” po nozdrzach a[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Gulasz z dzika z kukurydzą 8 lat, 9 miesięcy temu
Chrupiąca kukurydza z soczystym mięsem dzika to idealne połączenie.Polecam mięso dzika bo jest naprawdę delikatne i soczyste.Taki gulasz idealnie pasuje do kaszy czy ryżu ale i z ziemniakami brzmi smakowicie.Gulasz[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Ratafia 8 lat, 9 miesięcy temu
Zacznę tak: dawno, dawno temu ale nie dalej niż rok temu.Tak to było z tą ratafią, zaczęłam ją nastawiać rok temu, no niecały i dodając do słoja owoce w miarę ich dojrzewania uzyskałam w końcu taki oto[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Ikigai" Japoński sekret długiego i szczęśliwego życia – Héctor Garcia, Francesc Miralles – recenzja książki 8 lat, 9 miesięcy temu
„Ikigai” Japoński sekret długiego i szczęśliwego życia – Héctor Garcia, Francesc Miralles.Według Japończyków każdy człowiek ma swoje ikigai, które stanowi siłę napędową do życia. Niektórzy już je odnaleźli i są go[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Lobio – gulasz z fasoli 8 lat, 9 miesięcy temu
Dania z fasoli w kuchni gruzińskiej występują pod wspólna nazwą lobio lub łobio – od gruzińskiego słowa oznaczającego właśnie fasolę.Klasyczne lobio robione jest z całych, niepopękanych ziaren, chociaż bywają i[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, "Rzymska przygoda" Nicky Pellegrino – recenzja książki 8 lat, 9 miesięcy temu
„Rzymska przygoda” Nicky Pellegrino.Jak czytam w opisie „Nie było drugiego takiego miasta jak Rzym lat 50. Brukowane uliczki, fontanny i klimatyczne place pełne życia podczas upalnych dni, kafejki i bary, z których[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Zielona surówka z brukselki i awokado 8 lat, 9 miesięcy temu
Dziś mam do pokazania surówkę pyszną i zdrową.Wiem jest wielu przeciwników brukselki ale ma ona i swoich zwolenników, jest zdrowa i ma mnóstwo dobroci w sobie.Tak podana jak dziś smakuje wybornie i polecam do[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Szybka kapusta smażona z kminkiem, boczkiem i zielonym pieprzem 8 lat, 9 miesięcy temu
Kolejne szybkie danie na talerzu.Kapusta kiszona to skarbnica witaminy C i dlatego warto ją jadać o każdej porze roku.Dziś trochę inaczej niż zwykle bo dodałam tutaj kminek i zielony pieprz.Rezultat wyszedł[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Wietnamskie kuleczki z serem pleśniowym 8 lat, 9 miesięcy temu
Aby wykonać te małe aromatyczne kuleczki trzeba najpierw zrobić mieszankę mąk z tapioki i ryżowej pół na pół.Można takie mieszanki zakupić w Kuchniach Świata albo zrobić je samemu.Potem tylko woda i białe, lekko[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Budyniowy sernik z jogurtów greckich 8 lat, 9 miesięcy temu
Dziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik.Dodałam także serek homogenizowany naturalny, który podkręca smak. Jest delikatny, smakowity i[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Wytrawna sałatka z pomarańczą i ogórkiem 8 lat, 9 miesięcy temu
Sałatka ma bardzo wytworny i niepowtarzalny smak.Kwaskowatość pomarańczy, delikatność ogórka i kremowa konsystencja pomidorów sprawiają że chce się ją jeść więcej i więcej.Sałatka będzie pyszna na dzisiejsze[…]
-
Moje Małe Czarowanie dodał(a) nowy wpis, Szpinakowe kopytka 8 lat, 9 miesięcy temu
Uwielbiamy szpinak a kluchy często goszczą na naszym stole.Dziś połączyłam jedno i drugie i dzięki temu mam pyszne kopytka.Można je podać same z masełkiem lub jako dodatek do gulaszy, mięs wszelakich.Idealnie[…]
- Załaduj więcej