Diana Rusiłowicz
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciasto Milky Way bez pieczenia 6 lat, 11 miesięcy temu
Ciasto Milky Way bez pieczenia to ekspresowy deser, który sprawdzi się niezależnie od okazji oraz pory roku. Zawsze będzie na czasie i zapewniam, że posmakuje nie tylko dzieciom, ale również, a nawet przede[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kruche babeczki na słodko – sprawdzony przepis na spody, korpusy 6 lat, 11 miesięcy temu
Jest to niezawodny przepis na pyszne kruche babeczki, które można dowolnie nadziać i tym samym uzyskać efektowny oraz bardzo szybki deser – oczywiście, jeśli w zanadrzu mamy już gotowe babeczkowe korpusy.Polecam i[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki 6 lat, 11 miesięcy temu
Przykładowe wykorzystanie kremu: Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką – klik. Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Muffinki nerkowcowe słodzone miodem 6 lat, 11 miesięcy temu
Lubicie orzechy nerkowca?Jeśli tak to mam dla Was pyszną propozycją na bardzo proste muffinki, którym w zasadzie nikt się nie oprze.Ja do nich użyłam mąki z orzechów nerkowca, ale bez problemu możecie samodzielnie[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Gofry idealne – przepis podstawowy + kilka rad 6 lat, 11 miesięcy temu
Idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku.Dobry przepis, odpowiedni sprzęt (polecam firmę Dezal!) oraz kilka ważnych wskazówek, które umieściłam pod opisem[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 6 lat, 11 miesięcy temu
Taką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych.To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 6 lat, 11 miesięcy temu
Bardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką.Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i dodatkowo połączyłam nasze preferencje czekoladą, którą razem[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Uniwersalny biszkopt kakaowy do ciast i tortów (różne wymiary) 6 lat, 11 miesięcy temu
Jest to jeden z uniwersalnych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje.Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada!Jest delikatny, puszysty, po prostu idealny.Ja zazwyczaj nie dodaję do niego[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone z porem, śmietaną i pieczywem graham + kilka kotletowych porad 6 lat, 11 miesięcy temu
Kotlety mielone to klasyka, którą znają praktycznie wszyscy.Jednakże nie każdy potrafi przygotować takie soczyste, idealnie doprawione, nie spalone i bez surowego mięsa w środku…Tak, tak, bo czasami dostaję[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Muffiny z masłem orzechowym i solonymi orzeszkami ziemnymi 6 lat, 11 miesięcy temu
Jeśli lubicie orzeszki ziemne to z pewnością pokochacie te muffinki!Są przepyszne i takie mocno orzechowe. Posiadają również mięciutkie, ale dość zwarte wnętrze, które od początku kusi swym cudownym[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Pulpeciki w delikatnym sosie serowo-pomidorowym 6 lat, 11 miesięcy temu
Zapewniam, że takie pulpeciki posmakują zarówno dzieciom – jak i dorosłym. A sos jest niezwykle delikatny, odrobinę kremowy, czyli jednym słowem po prostu… przepyszny!Polecam, bo to świetna propozycja na szybki[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki (bez żelatyny) 6 lat, 11 miesięcy temu
Z takiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki. Krem doskonale trzyma formę bez żelatyny oraz jakichkolwiek usztywniaczy, więc[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Domowy syrop z czosnku, miodu i cytryny, czyli skuteczna mikstura na odporność + opis składników i najlepsze rodzaje miodu 6 lat, 11 miesięcy temu
Okres jesienno-zimowy to czas wzmożonych infekcji…Osobiście jestem zwolenniczką sprawdzonych, prostych i naturalnych sposobów leczenia, ale jeśli one zawiodą to nie mam nic przeciwko wobec zastosowania innych[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców – recenzja 6 lat, 11 miesięcy temu
Kształtowanie preferencji żywieniowych w pierwszych latach dziecka ma ogromny wpływ na jego rozwój oraz zdrowie, nawet te w dalszej przyszłości! Osobiście należę do grupy mam, które nie posiadają dziecka niejadka i[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Golonka gotowana z warzywami 6 lat, 11 miesięcy temu
Fakt, że golonka nie należy do fit potraw, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi.Przyznam szczerze, że przyrządzam ją na rozmaite sposoby: gotuje, gotuję i zapiekam, przeróżnie piekę, nawet faszerując mięsem[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Twarożkowa delicja, czyli kakaowy biszkopt z kremem twarogowo-maślanym, galaretką i dodatkami 6 lat, 11 miesięcy temu
Do ciast i innych słodkości zawsze mam głowę pełną pomysłów!Już jakiś czas temu wśród mojej rodziny i znajomych furorę zrobił krem na bazie twarogu i masła – klik, więc ostatnio sobie o nim przypomniałam i[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Rewelacyjny krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów 6 lat, 11 miesięcy temu
Szukacie pomysłu na pyszny krem do ciasta, tortu, czy udekorowania babeczek?Polecam Wam ten na bazie twarogu i masła!Przyznam szczerze, że za każdym razem kiedy przygotowuję ów krem to mam ochotę wyjeść go prosto z[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Nowy Rok! 6 lat, 12 miesięcy temu
Kochani, bez względu jaki był ten kończący się rok – życzę Wam, aby przyszły okazał się bardziej szczęśliwszy, pełen niezapomnianych wspomnień, uśmiechu i takich ludzi, których obecność daje jedynie pozytywne[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Śmietankowe racuszki z kaki 6 lat, 12 miesięcy temu
Pamiętam jak kiedyś po raz pierwszy przygotowałam takie placuszki…Zniknęły tak szybko, że nie zdążyłam spróbować ani jednego.Cóż, usmażyłam ich kolejną porcję i wtedy wiedziałam dlaczego są takie przepyszne!Ich[…]
- Załaduj więcej