Diana Rusiłowicz
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Frittata ze szpinakiem i wędzonym łososiem 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku.Danie to jest bardzo popularne we Włoszech i Hiszpanii.Do[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Sernik marmurkowy z czekoladą 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepyszny, kremowy, rozpływający się w ustach…To tylko niektóre określenia tego rewelacyjnie czekoladowego serniczka, bo oprócz doskonałych[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kotleciki curry z kaszy bulgur i dip z melasy z granatu 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój). Szkoda, że kasza bulgur jest tak mało popularna i Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój).Sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale to ma w sobie Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comZainspirowałam się pewnym włoskim przepisem, który od razu podpadł do gustu nie tylko dla mnie, ale również mojej rodzinie i znajomym.Sałatka Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z blogu: Belgia od kuchni.(Dodałam wodę i mniej proszku do pieczenia.) Jeśli lubicie pestki z Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comProsta i delikatna zupa, którą robi się bardzo szybko.Lubicie fasolkę? Można mieszać różne jej kolory i dodać więcej śmietany.Pycha! mięso drobiowe na[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Krewetki w sosie śmietanowym (z miodem i musztardą) 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Lubicie krewetki?Jeśli tak – to koniecznie musicie spróbować tej wersji!Są przepyszne i idealnie łączą się z sosem[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasteczka ze wzorem 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comCiasteczka te idealnie nadają się do kawy, herbaty, czy mleka.Można je upiec z różnymi dodatkami, czyli nadać im np. waniliowego, czekoladowego, czy[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Żeberka duszone w piwie z miodem 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój). Żeberka są pyszne, aromatyczne, a mięso idealnie odchodzi od kości…Pisać dalej?Chyba więcej nie muszę zachwalać żeberek, bo[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Bezglutenowe placuszki z twarogu i mąki ryżowej (z brzoskwinią) 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).Placuszki są przeeepyszne – takie delikatne i niezwykle puszyste. Serowa nuta jest lekko wyczuwalna, a dodatek brzoskwini[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kruchy przekładaniec z żółtym serem 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).Jest to bardzo prosta i szybka przekąska, która oprócz smaku – zachwyca wyglądem.Kruche blaty można przełożyć przeróżnymi[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Wegańskie shortbread – szkockie ciasteczka na oleju kokosowym 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja ze strony: slowlyveggie.pl.Co prawda te szkockie ciastka słyną z kruchości i maślanego smaku, więc nie jest to oryginalny przepis, ale w[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Boczek pieczony z cebulą i żubrówką 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).Tak upieczony boczek jest miękki, soczysty i niezwykle aromatyczny.Idealnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu, jak i później[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciasto brzoskwiniowe na zimno (z serkami homogenizowanymi i galaretką) 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest lekkie, puszyste i po prostu smakuje rewelacyjnie.Dodatek mleka w proszku sprawia, że masa jest bardziej kremowa i[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Sałatka z ogórków (z curry i musztardą) 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comTak przyrządzone ogórki są bardzo smaczne i często je robię – bez względu na porę roku.Można je podjadać bezpośrednio ze słoika.Pycha! 1,2 kg ogórków[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kolakakor – szwedzkie ciasteczka karmelowe 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comZainspirowałam się przepisem z blogu: blue spoon. Ciasteczka te są wypiekane w Szwecji na Dzień Św. Łucji (ważnego święta w krajach skandynawskich -[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Placuszki/kotlety z łososia i serka wiejskiego 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.com Z masy można uformować kotlety lub placuszki i w ten sposób uzyskać pyszny obiad lub sytą przekąskę.Obie wersje smakują rewelacyjnie i często goszczą w[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka karmelowo-kokosowe z płatkami owsianymi 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: w jej kuchni.Masło zmieniłam na olej kokosowy, co było rewelacyjnym pomysłem.Ciasteczka dzięki temu stały Czytaj dalej
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą (wersja na ciepło i zimno) 9 lat, 6 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comSałatka jest pyszna i niezwykle syta.Można ją podawać na zimno lub ciepło (*) – wtedy śmiało może zastąpić obiad.Sami spróbujcie i przekonajcie się jak[…]
- Załaduj więcej