dagooshya
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Krakowskie obwarzanki 10 lat, 2 miesiące temu
Dziś przedstawiam przepis na krakowskie obwarzanki 🙂 Do ich przygotowania zainspirował mnie Składniki na 4 obwarzanki:450 g mąki pszennej tortowej50 g mąki krupczatkiszczypta soli2 1/2 łyżki cukru1 op. drożdży[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Klasyczne amerykańskie pancakes 10 lat, 2 miesiące temu
Ten przepis już kiedyś pojawił się u mnie na blogu, jednak odbił się kompletnie bez echa – a szkoda, bo placuszki są naprawdę warte uwagi. Wychodzą mięciutkie, delikatne w smaku, bardzo puszyste i dosłownie[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Kotlety mielone nadziewane kalafiorem 10 lat, 2 miesiące temu
Ostatnio dużo u mnie mielonych 🙂 Był już mielony Składniki na 5-6 kotlecików:ok. 500 g kalafiora500 g mięsa mielonego1/3 cebuli, drobno posiekanej2 ząbki czosnku, drobno posiekane3 łyżki bułki tartej + do[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Quiche z kurkami i kurczakiem 10 lat, 2 miesiące temu
Dziś zapraszam na pyszny, wyrazisty a zarazem delikatny quiche (kisz) z kurkami i kurczakiem na kruchym spodzie, z dodatkiem aromatycznych suszonych ziół. Danie inspirowane jest przepisem ze strony Składniki na[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Krem kurkowy 10 lat, 2 miesiące temu
Dziś przedstawiam prosty przepis na pożywny i aromatyczny krem z kurek 🙂 Zapraszam do przygotowań!Składniki na 4-5 porcji:500 ml intensywnego bulionu warzywno-mięsnego1 ugotowana marchewka z bulionu300 g[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Udka kurczaka duszone w mleku kokosowym 10 lat, 3 miesiące temu
Pyszne i baaardzo aromatyczne danie z udek kurczaka duszonych w mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej, liści kaffiru, soku z limonki i czerwonej pasty curry. Najlepiej smakuje podane z tajskim ryżem[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Sernik Snickers 10 lat, 3 miesiące temu
Sernikowy szał na blogu trwa 🙂 Przedstawiam przepis, który pewnie niektórzy znają – znalazłam go na stronie Składniki na spód:1 1/2 szklanki mąki pszennej2 łyżki cukru pudru1 łyżka kakao1 płaska łyżeczka proszku[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Biała Dama – sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami – bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności odpalania piekarnika :)[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Sernik miodowy 10 lat, 3 miesiące temu
Pyszny, miodowo-waniliowy sernik, mocno kremowy i rozpływający się w ustach Czytaj dalej
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś przedstawiam przepis na pyszne, mięciutkie drożdżówki ze śliwkami, prawdziwą wanilią i kruszonką 🙂 Do ich przygotowania zainspirował mnie przepis ze strony Składniki na 9 drożdżówek:35 g świeżych drożdży250[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Podsumowanie akcji "Uczta pod gołym niebem" 10 lat, 3 miesiące temu
Moi Drodzy Blogerzy!Lato już chyli się ku końcowi, rok szkolny ruszył pełną parą, a pogoda za oknem staje się coraz bardziej znośna – jest to czas aby przenieść talerze z tarasu do jadalni, z plaży do hotelu, znad[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Prosty i szybki makaron ze szpinakiem 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś przedstawiam przepis na prosty i szybki makaron ze szpinakiem i śmietaną z dodatkiem orzeszków Pini. Zapraszam go przygotowań!Składniki na 2-3 porcje:180 g świeżych liści szpinaku, posiekanych z grubsza1 łyżka[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Racuszki kaszubskie 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś przedstawiam przepis na pyszne, puszyste drożdżowe racuszki z jabłkami. Można je podać z cukrem pudrem, żurawiną lub podsmażanymi jabłkami z cukrem. Przepis na racuszki znalazłam we wrześniowym magazynie[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Klops faszerowany cukinią i mozzarellą 10 lat, 3 miesiące temu
Przepis na pysznego klopsa faszerowanego faszerowaną cukinią 😉 Zapraszam do przygotowań!Składniki dla 4 osób:500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 jajko1 łyżka bułki tartej100 g mozzarelli1 średnia cukinia1/2[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Szarlotka japońska 10 lat, 3 miesiące temu
Dzisiaj przedstawiam przepis na szarlotkę japońską – nazwa jest mocno myląca, bo ciasto prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z Japonią, a dodatkowo to w zasadzie makowiec z dodatkiem jabłka 🙂 Na początku trochę się[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Mini Pizze 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś przedstawiam przepis na pyszną i wcale nie taką trudną w przygotowaniu przekąskę: mini pizzerinki z mozzarellą i salami (zamiast tego możecie je przygotować np z plastrami cukinii i suszonymi pomidorkami).[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Czarne spaghetti z krewetkami w sosie maślano-winnym 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś zapraszam na makaron barwiony sepią podany z krewetkami, czosnkiem i pomidorkami cherry w sosie maślano-winnym Czytaj dalej
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Piwne brownie z waniliowym sosem i malinami 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś zapraszam na pyszne brownie przygotowane na piwie Guiness, podane z waniliowym sosem i świeżymi malinkami 🙂 Brownie inspirowane jest torcikiem ze strony Składniki na 2 formy o śr. 19 cm:250 ml piwa Guiness170[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Porzeczkówka 10 lat, 3 miesiące temu
Składniki:1 kg czarnej porzeczki1 laska kory cynamonu2 goździki700 ml żytniej wódki200 ml spirytusu rektyfikowanego500 g cukruCZAS PRZYGOTOWANIA: 6 TYGODNIPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNIDo przygotowania porzeczkówki[…]
-
dagooshya dodał(a) nowy wpis, Lekki makaron – idealny na upały, najlepszy dla dzieci 10 lat, 3 miesiące temu
Dziś przedstawiam przepis na lekki makaron idealny na upalne dni z ricottą i parmezanem, który polubią i dzieci i dorośli 🙂 Zainspirował mnie przepis ze strony Składniki na 2 małe porcje:120 g makaronu świderki3[…]
- Załaduj więcej