biodika

  • 250 g świeżych liści szpinaku2 ząbki czosnku1 jajko200 g mąki żytniej (typ 2000)200 g mąki pszennej (typ 650)sól morskapieprzSkładniki pozwalają na wykonanie 4 porcji obiadowych.Przygotowanie.1. Szpinak:Szpinak[…]

  • 200 g zielonej soczewicy1 por (200g)1 marchewka (100g)1 pietruszka (100g)0,5 selera (100g)1 jajkoolej do smażenia i wysmarowania foremki (3 ziarna)sól morskapieprzSkładniki pozwalają na przygotowanie ok. 800g[…]

  • 500 g piersi z indykagałka muszkatołowamajeraneksól morskapieprzdodatkowofolia spożywcza6 gumek recepturekPrzygotowanie.1. Indyk:Filety z indyka wymyć pod zimną bieżącą wodą, wykroić tłuste i krwiste fragmenty.[…]

  • 2 banany1 duży grejpfrut różowy (500 g)2 jabłka gat. Ligol (500 g)Ilość owoców pozwoli przygotować ok. 0,5 litra soku.Przygotowanie:Jabłka dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z wodą. Z wyjątkiem[…]

  • 500 g mrożonych owoców morza (krewetki, małże, kalmary)50 g masła250 g sypkiego ryżu do risotto1 czerwona papryka1 por (biała część) ok. 100g4 ząbki czosnku200 g pomidorów z puszki20 czarnych oliwek250 ml bulionu[…]

  • 1 awokadosałata lodowa 200gpapryka 50gpomidor 100gdodatki: siemię lnianesezamkurkumasos:1 łyżeczka musztardy sarepskiej2 łyżeczki syropu z agawy1 łyżeczka octu 10%4 łyżeczki oliwy z oliwekZastosowane składniki[…]

  • 1 burak1 pomarańcza1 kg jabłek gat. Ligoldodatkowo:1 gałązka selera łodygowegoIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:Owoce dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z[…]

  • 1 kg dyni piżmowej100g sypkiego ryżu2 jajka2 ząbki czosnku200 g koncentratu pomidorowego100 g żółtego serasól morskapieprzimbir w proszkutymianek cytrynowySkładniki pozwalają na wykonanie 4 dużych porcji[…]

  • 3 dojrzałe pomarańcze10 łyżeczek cukru trzcinowegoSkładniki pozwalają na przygotowanie ok. 80-90 g suszonej skórki pomarańczowejPrzygotowanie:Pomarańcze sparzyć wrzątkiem i dobrze wyszorować z zastosowaniem płynu[…]

  • 1 kg czerwonej kapusty
    1 kg jabłek gat. Ligol

    Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.

    Przygotowanie:

    Owoce i warzywa dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z wodą.[…]

  • 300 g pora100 g makaronupesto z orzechów włoskich100g łuskanych orzechów włoskich20g startego twardego sera10 łyżek oliwy z oliweksól morska, pieprzPrzygotowanie.1. Pesto orzechowe:Orzechy rozdrobnić w blenderze,[…]

  • szpinak 200g2 duże gruszki gat. Konferencja4 gałązki selera łodygowego1 cytrynadodatkowo:1 kg jabłek gat. LigolIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:Owoce i warzywa dobrze umyć,[…]

  • Soyburgery200 g soi50 g tartej bułki + 100 g do panierki1 jajko2 ząbki czosnkusól morskapieprzPrzygotowanie.1. Soja:Soję wypłukać w zimnej wodzie, a następnie zamoczyć na 10-12 godzin, co pozwala skrócić czas[…]

  • Żółty ser z czarnuszką1 kg białego półtłustego lub tłustego sera1 litr 2% mleka 50 g masła1 żółtko1 łyżeczka sody oczyszczonejczarnuszkasól morskaPrzygotowanie.1. Ser z mlekiem.W dużym garnku rozdrobnić biały ser[…]

  • Tort truskawkowy na 6 urodziny1 biszkopt o średnicy 25 cm1 litr 30% słodkiej śmietany400 g mrożonych truskawek 2 galaretki (żółta i czerwona)150 g cukru trzcinowego5 łyżeczek żelatyny dodatkowo:2 opakowania[…]

  • Sok wyciskany grejpfrut, cytryna, imbir 3 grejpfruty różowe (ok. 1kg)1 cytryna3 cm korzenia imbirudodatkowo:3 jabłka gat. Ligol (ok. 0,5kg)Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:<br[…]

  • Chipsy bananowe2 dojrzałe bananySkładniki pozwalają na przygotowanie ok. 30-40 g chipsówPrzygotowanie:Banany pokroić na plasterki grubości 3-4 mm. Rozłożyć na blachach wyłożonych pergaminem. Suszyć ok. 5-6 godzin w[…]

  • Pasztet sojowy z porem i tymiankiem200 g soi1 por (300g)1 marchewka (100g)1 pietruszka (100g)0,5 selera (100g)2 jajkaolej do smażenia i wysmarowania foremkitymianek cytrynowysól morskapieprzPrzygotowanie.1. Soja.<br[…]

  • Sok wyciskany kapusta i jabłko1 kg białej kapusty1 kg jabłek gat. Championdodatkowo:1 cytrynaIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:Owoce i warzywa dobrze umyć, najlepiej zamoczyć[…]

  • Placki ziemniaczane z marchewką i curry1 kg ziemniaków2 marchewki2 cebule4 łyżki mąki1 jajkododatkowoolej do smażeniasól morskacurrycukier trzcinowy Składniki pozwalają na wykonanie 4 dużych porcji obiadowych.<br[…]

  • Załaduj więcej