Ania-gotuje.pl

  • Ryba w zalewie octowej do słoika to pyszna, prosta i bardzo smaczna potrawa. Sprawdzi się na wigilijnym stole oraz bez okazji na śniadanie lub kolację. Jest tak dobra, że słoik ryby w occie znika w mgnieniu oka.[…]

  • Makowiec japoński to wilgotne ciasto z jabłkami i maku, które wręcz rozpływa się w ustach. Jest bez spodu i dodatku mąki. Piekę go na Wigilię oraz imprezę sylwestrową. Jest pyszny i bardzo prosty w zrobieniu.[…]

  • Miodownik to pyszne świąteczne ciasto kruche z miodem, przełożone warstwami kwaśnych powideł i słodkiego kremu budyniowego. Wierzch polałam masą czekoladową. Wygląda efektownie i jeszcze lepiej smakuje. Ciasto ide[…]

  • Poznaj śledzie po kaszubsku w słodko kwaśnym sosie pomidorowym i suszoną śliwką. To prosta sałatka, która idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole oraz imprezie typu Sylwester. Ma wyrazisty smak, który podbije n[…]

  • Śledzie po japońsku to pyszna potrawa świąteczna lub przekąska na imprezę typu Sylwester. Z kilku składników, w prosty sposób, w 25 minut wyczarujesz magiczne danie, które zachwyci każdego gościa. Efektowny w[…]

  • Poznaj idealne śledzie w occie, które są delikatne, miękkie i wyraziste w smaku. Nie są kwaśne i ostre, ani za łagodne. Przepis jest bardzo prosty i szybki w zrobieniu.

    Sklepowe śledzie w occie są najczęśc[…]

  • Poznaj paszteciki z pieczarkami, które są mięciutkie i puszyste w środku oraz chrupiące na zewnątrz. Potrawę podaję do czerwonego barszczu lub jako samodzielne danie. Są tak pyszne, że w mgnieniu oka znikają z[…]

  • Prosty i szybki przepis na jedyny w swoim rodzaju jajeczny makaron domowy z przepisu babci. Ma złocisty kolor i smakuje o niebo lepiej, niż ze sklepowej pułki. Poznaj przepis oraz sposób wałkowania i krojenia. Dowi[…]

  • Wspaniały smak dzieciństwa: chleb w jajku. Dziś to popularne danie w myśl zasady nie marnowania jedzenia filozofii zero waste. Któż z nas nie pamięta tego pysznego przysmaku, którym zajadaliśmy się w młodości?[…]

  • Pamiętasz marchewkę gotowaną, a raczej marchewkę duszoną na ciepło do obiadu? Jest słodka i aksamitnie delikatna. Wręcz rozpływa się w ustach. To niezapomniany smak z dzieciństwa. Przepis jest bardzo prosty i s[…]

  • Biały blok z mleka w proszku jest smaczny i wygląda oryginalnie. Poznaj dodatki, które świetnie pasują do białej czekolady domowej. Deser jest wyjątkowo łatwy i szybki w zrobieniu. Zapraszam po sprawdzony przepis[…]

  • Poznaj prosty przepis na domowy, FIT sos czosnkowy z jogurtem. Idealnie sprawdzi się do pizzy, placków czy sałatek. Sos czosnkowy wykonasz w kilka minut. Dowiedz się co dodać do sosu, aby był smaczny i aroma[…]

  • Poznaj bardzo prostą metodę mojej babci na pyszne mięso w słoiku. Jest aromatyczne, soczyste i rozpływa się w ustach. Zrobisz je w dosłownie 15 minut. Dowiedz się jakie mięso można zawekować, ile dodać peklosoli o[…]

  • Poznaj pyszne grzyby po kaszubsku w pomidorowo octowej zalewie. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Grzyby po kaszubsku sprawdzą się przede wszystkim jako dodatek do kanapek lub obiadu. Polecam też ja[…]

  • Po udanym grzybobraniu część grzybów poddaję suszeniu. Dowiedz się jakie grzyby wybierać do suszenia. Sprawdź jak przygotować grzyby. Poznaj 7 sposobów na suszenie grzybów. Podpowiem także jak prawidłowo[…]

  • Poznaj domowy sos do spaghetti z pomidorów, papryki, marchewki i jabłek do słoików na zimę. Zimową porą zrobisz z niego pyszny obiad w 5 minut. Wystarczy, że ugotujesz makaron i podsmażysz mięsko z sosem. Zapraszam[…]

  • Poznaj domowy sos do spaghetti z pomidorów, papryki, marchewki i jabłek do słoików na zimę. Zimową porą zrobisz z niego pyszny obiad w 5 minut. Wystarczy, że ugotujesz makaron i podsmażysz mięsko z sosem. Zapraszam[…]

  • Woda z miodem to moja najlepsza metoda na codzienne spożywanie miodu. Najlepszy do tego okazuje się zwykły miód wiosenny. Dowiedz się jak przygotować ten magiczny napój. Poznaj właściwości wody z miodem oraz ile[…]

  • Poznaj wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami, które zrobisz bez użycia miksera w 15 minut. Słodkie i soczyste gruszki o waniliowym kolorze świetnie komponują się w kakaowym cieście. Zapraszam po szybki i prosty[…]

  • Poznaj prosty przepis babci na grzyby marynowane w occie. Dowiedz się po co obgotowywać grzyby, kiedy trzeba pasteryzować oraz po jakim czasie można jeść grzyby marynowane.

    Jesienią oprócz przetwo[…]

  • Załaduj więcej