Ania-gotuje.pl
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Gotowanie kukurydzy – jak ugotować kukurydzę 4 lata temu
Zastanawiasz się jak ugotować kukurydzę w kolbie, żeby była: miękka, soczysta, chrupiąca i jędrna? Przepis jest bardzo prosty, a ja właśnie wyjmuję ugotowaną kukurydzę polaną masełkiem. To doskonały pomysł na tani[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Sos chrzanowo czosnkowy 4 lata temu
Bardzo prosty i szybki sos chrzanowo czosnkowy. Idealnie pasuje do: mięs, sałatek, jajek, kanapek czy pizzy. Ostatnio polałam nim pieczone kotlety z buraka. Jak widzisz zastosowań ma mnóstwo. Poznaj uniw[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Chleb gryczany 4 lata temu
Bardzo prosty chleb gryczany na naturalnym zakwasie polecam dla osób w diecie bezglutenowej. Naturalny zakwas rewelacyjnie wpływa na stan flory bakteryjnej w jelitach. Jeśli szukasz sprawdzonego i szybkiego pr[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Pieczone kotlety z buraka 4 lata temu
Poznaj prosty przepis na pieczone bez tłuszczu kotlety z buraka. Doskonale nadają się na zdrowy i dietetyczny obiad. Polecam polać je ulubionym sosem np czosnkowym. Kotlety są proste i szybkie w zrobieniu. Wyst[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Jak ugotować kalafior? 4 lata temu
Gotowanie kalafiora jest prostą czynnością. Zobacz jak oraz ile gotować kalafior w różyczkach lub w całości, aby był chrupiący, jędrny i aromatyczny. Sprawdź co zrobić, aby kalafior nie śmierdział podczas gotowa[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Aksamitny krem z białych warzyw 4 lata temu
Grzechu warty aksamitny krem z białych warzyw posypany pestkami dyni lub migdałami to obowiązkowa zupa na jesienne dni. Ma niepowtarzalny, delikatny smak i apetyczny wygląd. Smakuje jak z najlepszej res[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Porterówka z miodem 4 lata temu
Porterówka – klasyczna nalewka z PRL o ciemnym kolorze, słodkim smaku kukułek i miodu, która podbije serca i głowy. Lubią ją szczególnie mężczyźni. Sprawdź jak w prosty i szybki sposób przygotować porterówkę. Zas[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Surówka z kiszonej kapusty i cebuli 4 lata temu
Bardzo prosta i szybka surówka z kiszonej kapusty oraz cebuli polana oliwą z oliwek. Lubię przełamanie słodko kwaśnego smaku. Pasuje niemal do każdego obiadu. Każdy ma swoją ulubioną wersję. Sprawdź koniecznie[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Jak ugotować ryż? 4 lata temu
Ryż to uniwersalny dodatek do wielu dań. Doskonale zastępuje ziemniaki oraz kasze. Ryż sypany jest smaczniejszy od pakowanego w torebkach, ale trochę trudniejszy w gotowaniu. Zastanawiasz się jak ugotować ryż na[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Proste ciasto marchewkowe – duża blacha 4 lata temu
Poznaj szybki i prosty przepis na ciasto marchewkowe na dużą blachę. Zrobisz je w zaledwie 10 minut bez konieczności użycia miksera. Jest puszyste, aromatyczne, wilgotne i oczywiście nieziemsko smaczne. Dobrz[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Kaloryczność zup 4 lata temu
Uwielbiam domowe zupy, dlatego przygotowałam w jednym miejscu tabelę kaloryczności. Czy zupy są kaloryczne? Czy możemy się nimi delektować bez zwracania uwagi na kalorie? Poznaj najmniej i najbardziej kalory[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Rosół z uszkami z mięsem 4 lata, 1 miesiąc temu
Esencjonalny rosół z uszkami z mięsem to idealna zupa na niedzielę i święta. Doskonale doprawiony farsz, jędrne ciasto i klarowny rosół, to sekret mojej potrawy. Syta i rozgrzewająca zupa świetnie smakuje w[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Nalewka z propolisu przepis 4 lata, 1 miesiąc temu
Poznaj mój sprawdzony przepis rodzinny na magiczną nalewkę z propolisu, która jest jednym z najsilniejszych antybiotyków od matki natury. Podpowiem jak dawkować i zażywać oraz na co pomaga nalewka z propoli[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Propolis (kit pszczeli) – właściwości i dawkowanie. Jak stosować propolis? 4 lata, 1 miesiąc temu
Propolis jest mniej znanym produktem pszczelim. Chętnie po niego sięgam przez cały rok! To najsilniejszy antybiotyk występujący w naturze. Poznaj właściwości i dawkowanie kitu pszczelego. Dowiedz się także na[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Nalewka z malin na spirytusie zasypanych cukrem – przepis babci 4 lata, 2 miesiące temu
Najlepsza, tradycyjna malinówka czyli nalewka z malin na spirytusie zasypanych cukrem ze starego przepisu babci. Ma piękny zapach, głęboki kolor i finezyjny smak. Zobacz jak zrobić nalewkę z malin oraz zacho[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z dyni i pomidorów 4 lata, 2 miesiące temu
HIT jesieni – zupa kremowa z dyni i zapiekanych pomidorów. Początek jesieni to idealna pora na pyszną i rozgrzewającą zupę dyniową z pomidorami. Krem z dyni z dodatkiem pomidorów jest moją ulubioną wersją, pon[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą 4 lata, 2 miesiące temu
Wyraziste w smaku naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta z aksamitnym sosem serowo beszamelowym. Są świetną alternatywą dla zwykłych naleśników. Zapraszam do wspólnego zrobienia sytego i apetycznie wyglądaj[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka owsiane FIT 4 lata, 2 miesiące temu
Dziś zapraszam na ciasteczka owsiane FIT, czyli proste, szybkie i zdrowe bo bez cukru, bez mąki (glutenu) i bez tłuszczu. Ciasteczka owsiane z bananem, miodem oraz rodzynkami lub żurawiną. Wymieszaj składniki w 5 m[…]

-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Ile gotować jajko na miękko? 4 lata, 2 miesiące temu
Jak gotować jajka na miękko, aby za każdym razem żółtko było płynne i białko ścięte? Są dwie metody gotowania jajek. Poznaj mój sprawdzony sposób gotowania jajek na miękko do zimnej wody oraz po włożeniu do wr[…]
-
Ania-gotuje.pl dodał(a) nowy wpis, Surówka z białej rzodkwi z jogurtem 4 lata, 2 miesiące temu
Soczysta surówka z białej rzodkwi to szybka i prosta propozycja do obiadu. Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Jesienią bardzo często sięgam po białą rzodkiew, która w połączeniu z jogurtem, śmietaną lu[…]
- Załaduj więcej