angello
-
angello dodał(a) nowy wpis, Mazurek 4 lata, 8 miesięcy temu
Składniki :Składniki na kruche ciasto200 g masła2 łyżeczki proszku do pieczenia250 g mąki pszennej krupczatki250 g mąki pszennej tortowej4 żółtka150 g cukru pudru2 łyżki śmietany w razie potrzebySkła[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Mus czekoladowy 4 lata, 8 miesięcy temu
Składniki3 jajka 100 g mascarpone 100 g czekolady mlecznej polewa: 50 g czekolady mlecznej 100 ml kremówki 1 łyżka ciemnego kakaoPrzygotowanieOddziel żółtka od białek. Ubij żółtka na puszystą masę. Dodaj ser[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Filet z kaczki na racuszkach z jabłkami w sosie śliwkowym 4 lata, 9 miesięcy temu
Składniki:4 średnie filety z kaczki, 200 ml oleju, 2 g pieprzu, 3 g soli.Racuchy z jabłkami:150 g mąki, 3 jajka,150 ml oleju lub tłuszczu kokosowego, 50 ml wody mineralnej gazowanej, 3 jabłka, cukier kryształ do smaku.
-
angello dodał(a) nowy wpis, Carpaccio buraczane z kozim serem 4 lata, 9 miesięcy temu
Składniki2 buraki garść rukoli liście botwinki pestki słonecznika i dyni orzeszki pinii 100 g sera koziego sos 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki miodu 1/2[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Wątróbka drobiowa z karmelizowanym jabłkiem 4 lata, 9 miesięcy temu
Składnikiwątróbka drobiowa 700 g marynata szklanka mleka 1 łyżka miodu pozostałe składniki 1 jabłko olej do smażenia. 1 łyżka masła 1 cebula żółta 1 cebula czerwona 1 łyżeczka miodu cynamon natka pietruszki i[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Tatar łososiowy z awokado 4 lata, 9 miesięcy temu
Składniki200 g łososia surowego 1 awokado 100 g serka Mascarpone 100 g serka śmietankowego (Philadelphia) 5 łyżek śmietany 1 szalotka oliwa z oliwek 1 łyżka oliwy truflowej (opcjonalnie) sok z cytryny sól i pieprz[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Deser walentynkowy 4 lata, 10 miesięcy temu
-
angello dodał(a) nowy wpis, Gruszki w czekoladzie 4 lata, 11 miesięcy temu
Składniki: 4 gruszki Czytaj dalej
-
angello dodał(a) nowy wpis, Dekoracje potraw 4 lata, 11 miesięcy temu
-
angello dodał(a) nowy wpis, Mistrzowski stek według Gordona Ramsay'a 4 lata, 11 miesięcy temu
-
angello dodał(a) nowy wpis, Keks 5 lat temu
Świąteczny keks przygotujesz z:5 dużych jajek,1 kostki miękkiego masła,1 1/2 szklanki cukru pudru,230 g mąki,1 łyżki proszku do pieczenia,1 łyżki ekstraktu z wanilii,1/2 kg bakalii: fig, daktyli, rodzynek, skórki[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Masło klarowane 5 lat, 1 miesiąc temu
Masło klarowane, inaczej nazywane ghee, to składnik, który warto mieć w swojej kuchni. To ono nadaje potrawom wyjątkowy smak i aromat, a także jest cennym tłuszczem, który warto wprowadzić do swojej diety. Masło[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Gulasz po węgiersku 5 lat, 1 miesiąc temu
Składniki : • wołowina – 1 kg • czerwona papryka – 1 szt. • zielona lub żółta papryka – 1 szt. • mielona słodka papryka – 3 łyżki • mielona ostra Czytaj dalej
-
angello dodał(a) nowy wpis, Boczek pieczony 5 lat, 1 miesiąc temu
Składniki : • płat surowego boczku bez skóry, ok. 2,5 kg • 2 łyżki soli • 1 łyżeczka mielonego pieprzu • 8 ząbków czosnku • 3 łyżki musztardy Czytaj dalej
-
angello dodał(a) nowy wpis, Sok z buraka 5 lat, 2 miesiące temu
Domowy sok z buraka to super pyszny i bardzo zdrowy napój dla całej rodziny. Sok z buraka oraz jabłek i marchwi to najlepsze połączenie smaków. Przepis jest bardzo prosty i sprawdzony a sam sok przepyszny!<br[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Grzyby marynowane 5 lat, 3 miesiące temu
Do marynowania polecam używać małych i jędrnych borowików, podgrzybków, kurek, maślaków, rydzy, opieńków i kozaków. Można użyć jednego rodzaju grzybów lub mieszanych. Zalewa octowa to mieszanka wody i octu w[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Sos grzybowy 5 lat, 3 miesiące temu
Składniki : • średnia miska grzybów (np. borowików, podgrzybków), około 1/2 kg • 1 mała cebula • 2 ząbki czosnku • 50 g masła • 2 łyżki oliwy extra Czytaj dalej
-
angello dodał(a) nowy wpis, Bezy 5 lat, 3 miesiące temu
SKŁADNIKI:• 5 białek• szczypta soli• 220 g cukru pudru• 16 g cukru waniliowego• 1 łyżeczka soku z cytrynyPRZYGOTOWANIE:Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania dodać sok z cytryny a[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Ceviche z dorsza 5 lat, 4 miesiące temu
Jak befsztyk tatarski czy carpaccio, tak i ceviche to jedna z tych potraw, którymi współcześni kucharze uwielbiają się bawić. Co to takiego? To surowa ryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców[…]
-
angello dodał(a) nowy wpis, Kwiaty jadalne na talerzu 5 lat, 4 miesiące temu
Od czasów starożytnych w kulturze zarówno Rzymian, jak i mieszkańców Chin czy Indii kwiaty jadalne nieodmiennie towarzyszyły sztuce kulinarnej. Cieszyły się szczególną popularnością w epoce wiktoriańskiej. Dziś[…]
- Załaduj więcej