Agnieszka Pyłka Wierzgacz
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Orzechy i dynia pod złotą kołderką’’ 7 lat, 10 miesięcy temu
Wilgotne ciasto z dodatkiem purée z dyni, delikatny krem z dużą dawką orzechów przykryte kołderką z kroplami złotej rosy. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Helio, marki Stovit.
Składniki:
na[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Świąteczna ryba zapiekana w cieście’’ 7 lat, 11 miesięcy temu
Coraz bliżej święta! Na Wigilię nie musisz podawać tradycyjnego, smażonego karpia! Przed Wami wspaniałe danie na świąteczny stół, które nie tylko ładnie wygląda, ale i świetnie smakuje. To nic innego jak pyszne[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, laseczki Świętego Mikołaja” 7 lat, 11 miesięcy temu
Czy dostałeś prezent od Świętego Mikołaja? … czy w tym roku byliśmy na tyle grzeczni, żeby dostać prezent, czy czeka na nas rózga? Dzisiaj proponuję ciasteczka w kształcie lasek świętego Mikołaja. Są to klasyczne,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Kuleczki Bounty’’ 7 lat, 11 miesięcy temu
Czy zdarzyło Ci się kiedyś chodzić po domu i zaglądać do różnych szafek w poszukiwaniu czegoś słodkiego? A może masz ochotę na słodycze, ale akurat nie na te, które masz pod ręką? Jeśli jesteście fanami[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Jesienny deser tiramisu dyniowe” 8 lat temu
Czy można nie lubić Tiramisu? Tym razem w wersji jesienno – dyniowej. Delikatne, o pięknym, słonecznym kolorze. Połączenie kremu z serkiem mascarpone i dyniowego puree, małe kawałeczki biszkoptów nasączone[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Makaron czarny z atramentem z kałamarnicy” 8 lat, 1 miesiąc temu
Idealne danie dla entuzjastów wyrafinowanej kuchni! Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole oraz firmy Master Cook Handel .
Składniki:
Opakowanie makaronu czarnego z atramentem z[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Pierogi z dynią’’ 8 lat, 1 miesiąc temu
Jeśli jesteście miłośnikami dyni z pewnością mam coś dla Was. Pierogi z dynią to ciekawa alternatywa dla znanych i lubianych pierogów z kapustą czy ruskich. Wypróbujcie pierogi z dynią i zakochajcie się w ich[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Faszerowane pomidory z kuskusem’’ 8 lat, 1 miesiąc temu
Faszerowane pomidory to doskonały sposób na oryginalną przystawkę lub kolację. Możecie zaserwować je zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej.
Składniki:
6 średniej wielkości okrągłych pomidorów
15 dag[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta z pastą z suszonych pomidorów i szynką Parmeńską’’ 8 lat, 2 miesiące temu
Tarta z szynką parmeńską i pastą z suszonych pomidorów to przepyszne danie, które świetnie nadaje się na różne okazje, gdyż zawsze zachwyca gości swoim smakiem. Jest wykwintna, smaczna i bardzo prosta.
<p style="text-align:[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Makaroniki malinowe” 8 lat, 3 miesiące temu
Prezentuję dziś słodkie, lekkie, aromatyczne malinowe ciasteczka, które zaspokoją nie jedno podniebienie. Inspiracją do ich powstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl .
125 g mąki[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Spring Rolls czyli warzywne sajgonki’’ 8 lat, 3 miesiące temu
Po co biegać po sajgonki do chińskiego baru, skoro można je zrobić samemu? Przepis na sajgonki jest prosty, a ich smak… po prostu pyszny! Sajgonki to typowo wietnamska potrawa. Rodzajów sajgonek jest bardzo wiele,[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Pieczone ziemniaki w koszulce z szynką parmeńską ’’ 8 lat, 4 miesiące temu
Aromatyczne i chrupiące ziemniaki pieczone z szynką parmeńską i ziołami smakują doskonale solo lub jako dodatek do dań obiadowych oraz mięs z grilla!
Składniki:4 małe ziemniaczki
4 plastry szynki[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Roladki ze szparagami otulone boczkiem’’ 8 lat, 4 miesiące temu
Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole!
Składniki:
4 sznycle wieprzowe[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, Orzeźwiające ciasto jagodowo- morelowe 8 lat, 4 miesiące temu
Przedstawiam dziś letnie ciasto jagodowo- morelowe, które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni . Polecam w szczególności miłośnikom jagód !
Składniki:
5 jajek
15 dag cukru
2 łyżki[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Orzeźwiający deser truskawkowy’’ 8 lat, 5 miesięcy temu
Dziś mam dla Was szybki deser z truskawkami w roli głównej. Pyszny deser, którego składnikami są herbatniki, serek mascarpone zmieszany z jogurtem greckim i oczywiście truskawki. Idealny pomysł na upalne dni.
<br […] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Koreczki- przekąska kibica’’ 8 lat, 5 miesięcy temu
Oglądasz Euro 2016 ? Bo jeśli tak to musisz spróbować rewelacyjnych koreczków !!
Każdy kibic piłkarski w tym czasie przed telewizorem oprócz napoi chłodzących ma pod ręką zawsze coś do przekąszenia , proponuję[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Lasagne z chleba tostowego’’ 8 lat, 5 miesięcy temu
Dziś coś dla miłośników szybkich dań. Taka zapiekanka to świetny pomysł na kolację lub szybki obiad. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole!
Składniki:
1 opakowanie chleba tostowego
około[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,Makaron faszerowany pastą z prażonego słonecznika z suszonymi pomidorami’’ 8 lat, 6 miesięcy temu
Przedstawiam dziś przepis na faszerowany makaron ze smaczną pastą z suszonymi pomidorami z dodatkiem chrupiącego słonecznika. To pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Inspiracją do powstania dania była[…]
-
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,,Tarta z Malteserów’’ 8 lat, 6 miesięcy temu
Dziś coś dla fanów Maltesesów. Maltesers to nic innego jak przepyszne kulki czekoladowe, z chrupiącym wnętrzem o smaku toffe oblane mleczną czekoladą.
Składniki na ciasto kruche:
100 g schłodzonego masła
30 g[…] -
Agnieszka Pyłka Wierzgacz dodał(a) nowy wpis, ,, Pieczarki w cieście naleśnikowym” 8 lat, 6 miesięcy temu
Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna przystawka lub[…]
- Załaduj więcej